Inhoud blog
  • Buren als uw vrienden beschouwen is een blunder van je welste.
  • De IJzeren Rijn - Macht spelletjes - Een deal tussen Nederland en Wallonië:
  • de doodstraf voor Landverraad - Misschien een goede maatregel
  • Een conspiratie om België op te splitsen onder de grootmachten.
  • We kunnen met onze eigen belastingen ook eens op verlof.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een staatshervorming zonder compromis
    Een vrij België zonder extreme partijen - Goed voor de economie
    Een voorstel voor de staatshervorming: 1) De regionale parlementen Vlaanderen Wallonië en Brussel opdoeken. 2) Er komt Eén nieuw centraal parlement; doek ook de senaat op. Provincie raden, waar zijn die eigenlijk voor, weg ermee...3) Er komen nieuwe kiesdistricten, zijnde een agglomeratie van gemeenten die 50.000 inwoners benadert, 1 verkozen minister per district, 1 taal per district. 4) elke burger kan beslissen in welk kiesdistrict hij/zij wil stemmen, ongeacht zijn fysieke woonplaats; (dit zal de mobiliteit bevorderen). 5) Alle verkiezingen op internet of via de post. 6) De kiesplicht opdoeken. Waar kom je uit? Het verkiezing systeem dat ze in Nieuw Zeeland reeds gebruiken sinds 1893. Eén van de cleanste "minst corrupte" democratische politieke systemen ter wereld. Lees verder, en droom er maar van! Een droom is het begin van de toekomst.
    29-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie word 'de redder van België'?
    Op de 21ste juli schreef ik dit essay als reactie op de toespraak van Koning Albert II die ik nogal teleurstellend vond.

    Een voorstel voor de staatshervorming zonder compromis - Goed voor de economie.

    De huidige acteurs in het regerings-toneel kunnen door de bomen het bos niet meer zien.  Als geëmigreerde Belg voor over 20 jaar, vind ik, dat mijn kijk op de politieke situatie in België vanop afstand wel eens waardevol kan zijn.

    Op 'blog. seniorennet. be' heb ik mijn opinies gedeeltelijk uiteengezet. U vind het onder Categorie 'Politiek' en click op Titel 'hoevooruit'.

    Ik hoop dat sommige politieke figuren en geïnteresseerden de tijd zullen maken dit te lezen. De leider die dit plan kan uitvoeren, komt in toekomstige geschiedenis boeken als "de redder van ons land".


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (2)

    10-08-2008
    Reactie op reactie van Gos. van 29-07-2008 om 23:49
    Ideaal voor wie? 1) De inwoners van het Franstalige Gewest zijn in overgrote meerderheid tegen een splitsing van het land. 2) Een nipte meerderheid in het Franstalige Gewest staat weigerachtig tegenover een aanhechting bij Frankrijk, indien België zou ophouden te bestaan. 3) Vanuit Frankrijk zelf is er geen officiële steun voor het "rattachisme" en hunkert men niet naar het Wallonië van de PS. 4) De 19 gemeenten van Brussel worden een bureaucratische gevangenis, doordat Vlaanderen en Wallonië apparte staten met apparte wetgevingen, administraties en openbare diensten zouden zijn. 5) De "Waalse" en "Vlaamse" regios zijn tijdverlies, energie- en geldverspilling, daar hun bevoegdheden evengoed zonder interregionale disputen door één Belgisch niveau kunnen uitgeoefend worden. 6) Belgische families zouden na de splitsing van België met Kerstmis niet meer onder één "gezamelijk dak" zijn.

    10-08-2008 om 23:28 geschreven door Bazompora


    29-07-2008
    Hallo, daar ginder in Nieuw-Zeeland.
    Ideale oplossing. Op de webstek van de VRT nieuwsdienst (deredactie.be) van dinsdag 29 juli 2009 kan men het volgende lezen: "Volgens een peiling in opdracht van de Franstalige krant Le Soir staat 49 procent van de Walen niet weigerachtig tegenover een aanhechting bij Frankrijk, indien België zou ophouden te bestaan". Laat ons België toch vlug splitsen, waarbij Wallonië zich aanhecht bij Frankrijk, Brussel (de 19 gemeenten) een internationaal statuut krijgt en Vlaanderen een onafhankelijke staat in Europa wordt. Dames en heren politici, begin direct na de vakantie aan het uitwerken van bovenstaand scenario. Al de rest is tijdverlies, energie- en geldverspilling. Met een beetje goede wil en wat doorzettingsvermogen zijn we met Kerstmis 2008 allemaal onder dak. Met Vlaamse groeten. Gos.

    29-07-2008 om 23:49 geschreven door Gos.



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!