Inhoud blog
  • Buren als uw vrienden beschouwen is een blunder van je welste.
  • De IJzeren Rijn - Macht spelletjes - Een deal tussen Nederland en Wallonië:
  • de doodstraf voor Landverraad - Misschien een goede maatregel
  • Een conspiratie om België op te splitsen onder de grootmachten.
  • We kunnen met onze eigen belastingen ook eens op verlof.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een staatshervorming zonder compromis
    Een vrij België zonder extreme partijen - Goed voor de economie
    Een voorstel voor de staatshervorming: 1) De regionale parlementen Vlaanderen Wallonië en Brussel opdoeken. 2) Er komt Eén nieuw centraal parlement; doek ook de senaat op. Provincie raden, waar zijn die eigenlijk voor, weg ermee...3) Er komen nieuwe kiesdistricten, zijnde een agglomeratie van gemeenten die 50.000 inwoners benadert, 1 verkozen minister per district, 1 taal per district. 4) elke burger kan beslissen in welk kiesdistrict hij/zij wil stemmen, ongeacht zijn fysieke woonplaats; (dit zal de mobiliteit bevorderen). 5) Alle verkiezingen op internet of via de post. 6) De kiesplicht opdoeken. Waar kom je uit? Het verkiezing systeem dat ze in Nieuw Zeeland reeds gebruiken sinds 1893. Eén van de cleanste "minst corrupte" democratische politieke systemen ter wereld. Lees verder, en droom er maar van! Een droom is het begin van de toekomst.
    18-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regerings probleem - Een probleem van 'systeem-structurele' aard.
    Er kan nooit een staatshervorming komen door aan de randjes te knoeien.  Ook zullen politici het zelf nooit kunnen oplossen, omdat er een conflict of interest is.  Het gaat namelijk over hun jobs, die opgedoekt moeten worden.  Het probleem is van systeem-structurele aard, het hart van de "Federale" organisatie structuur, en vergt een hele ommekeer, hoe België bestuurd zal worden in de toekomst.   Vereenvoudiging is hier het key-woord.  Het probleem is van dien aard dat een onafhankelijke persoon goed advies zou kunnen geven.  Maar dit hoeft niet persé een buitenlander te zijn, zoals men momenteel in de pers suggereert. Het kunnen ook een groep onafhankelijke constitutionele specialisten zijn, of een organisatie consultant die de vraag voorbereid voor een nationaal referendum; misschien de beste oplossing.

    Nieuw Zeeland heeft een van de cleanste "minst corrupte" democratische politieke systemen ter wereld, voor een multicultureel land met twee officiele nationale talen, allebei aanvaard in alle publieke domeinen dus ook het Parlement. Interessant?  Even naar kijken zou misschien geen kwaad kunnen.  Het werkt reeds succesvol sinds 1831 !!!  De onafhankelijkheid van onze beide landen.  Puur toeval?

    Neem de tijd dit blog met een open mind te lezen.   Veel plezier.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!