Inhoud blog
  • Buren als uw vrienden beschouwen is een blunder van je welste.
  • De IJzeren Rijn - Macht spelletjes - Een deal tussen Nederland en Wallonië:
  • de doodstraf voor Landverraad - Misschien een goede maatregel
  • Een conspiratie om België op te splitsen onder de grootmachten.
  • We kunnen met onze eigen belastingen ook eens op verlof.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een staatshervorming zonder compromis
    Een vrij België zonder extreme partijen - Goed voor de economie
    Een voorstel voor de staatshervorming: 1) De regionale parlementen Vlaanderen Wallonië en Brussel opdoeken. 2) Er komt Eén nieuw centraal parlement; doek ook de senaat op. Provincie raden, waar zijn die eigenlijk voor, weg ermee...3) Er komen nieuwe kiesdistricten, zijnde een agglomeratie van gemeenten die 50.000 inwoners benadert, 1 verkozen minister per district, 1 taal per district. 4) elke burger kan beslissen in welk kiesdistrict hij/zij wil stemmen, ongeacht zijn fysieke woonplaats; (dit zal de mobiliteit bevorderen). 5) Alle verkiezingen op internet of via de post. 6) De kiesplicht opdoeken. Waar kom je uit? Het verkiezing systeem dat ze in Nieuw Zeeland reeds gebruiken sinds 1893. Eén van de cleanste "minst corrupte" democratische politieke systemen ter wereld. Lees verder, en droom er maar van! Een droom is het begin van de toekomst.
    16-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe kunnen we België genezen - Een uitdaging uit onverwachte hoek:
    Waarom keren zo weinig succesvolle Belgische migranten terug naar hun geboorte land?

    Om het 'vieze woord' geld maar niet te moeten gebruiken, zeggen migranten vaak, witte leugentjes zoals: t's het weer, de verse lucht, of de te dichte bevolking in België.  Hoe dan verklaar je dat de meeste Belgische migranten wonen in New York, Hongkong of Tokyo?  Canada?  Het weer? De bevolkingsdichtheid? Allemaal nonsens. 'De welvaart' is het juiste antwoord.

    De Politiek wurgt België dood.

    En dan is er nog de achterlijke cultuur om niet over geld te durven praten.

    België is een land geworden waar de mensen niet meer mee tellen, en waar alle macht naar de politici gegaan is. Politici zorgen dat internationale corporaties welkom zijn, en dat de burger goed opgeleid is om brave werkertjes te kunnen zijn, een goede grondstof voor diezelfde corporaties .  De brave mensen zijn content met de jobs (althans dat denken ze).  Maar een job is niet iets waar je echt rijk van kan worden.  Een job betaald het dagelijkse brood etc..  Maar je kan er je familie niet van verrijken. Vroeger waren sommige boeren rijke landeigenaars, (boer Coene, weet ge nog) en konden die over generaties meer land aankopen. De laatste 60 jaar politiek heeft er voor gezorgd dat boeren klein blijven in hun macht, hun product wordt op-voorhand opgekocht door warenhuizen aan spot prijsjes.  Ze kunnen geen land bij kopen en verliezen controle.  Land = macht.  Maar die formule werd reeds jaren geleden uitgesmoord omdat de belastingsman geen ruimte liet voor een eenmalige slechte oogst.

    Waarom repatriëren zo weinig Belgische migranten hun spaargelden?

    Als gemigreerde Belg kan ik niet zeggen dat ik niet houd van mijn land, het tegendeel is waar.

    Maar wij (migranten) kunnen nooit terug keren, want ons kapitaal beleggen in België komt gewoon niet op als een optie, je zou er evengoed een vuurtje mee kunnen stoken. Andere landen, laten ons (Belgische migranten) investeren in de groei van het land. Niet alleen hebben we goede jobs, maar ons gespaarde kapitaal verdrievoudigt ongeveer elke 10 jaar.  Dus we kunnen makkelijk voor ons eigen pensioen zorgen.  Dit is een uitgestorven gedachtegang in België.  Zich verrijken is een vies woord geworden.  En erfgoederen worden beschouwd als inkomsten voor de staats koffers = zakken van de politici.

    Waarom zal America altijd het machtigste land ter wereld zijn?  Het laat zijn burgers toe zich te verrijken, en het beboet niet zij die een kansje wagen. Het ergst van al vind ik dat, als ik met Belgen spreek over dit fenomeen, de meesten onder hen mij niet eens begrijpen waarover ik het heb!  Het vrij denken en entrepreneur-schap in de Belgische bevolking is zo goed als uitgeroeid door de politieke beslissingen van de laatste 6 decennia.

    Is het niet zo dat de vloei van individueel kapitaal een teken is van de gezondheid van een economie?  De uitvloei van kapitaal kan niet verhinderd worden door wetgeving, dus zeker niet de terugvloei!  Buitelandse corporaties zijn niet de oplossing voor het welzijn van onze economie.  Ik zeg niet dat er geen ruimte voor is, maar het is niet de oplossing voor een sterk België binnen de wereld economie.

    Doe zo voort België. Het zal niet lang meer duren!  Maar je kunt altijd van gedacht veranderen, en dat zou fantastisch zijn.  Mijn tuinman zij me ooit, toen ik hem vertelde dat ik die boompjes toch anders wilde planten, na dat hij de gaten al had gegraven.  No problem Bart, "Changing once mind is a sign of intelligence".

    Een mogelijke democratische kuur voor de zieke politiek, kan wel eens dit zijn:
    De individuele burger van ons land moet kunnen zijn kapitaal investeren waar hij/zij wilt binnen de wereld-economie. Respect voor zulke individuele beslissingen zal onze politiek beïnvloeden, en als-dusdanig weer onze democratie op een recht pad leiden.  Politici zullen in de toekomst eerlijk moeten zijn en hun prestaties zullen gemeten worden aan de vloei van dat individuele kapitaal.  Het zal wel een paar generaties kunnen duren, maar individueel kapitaal kan onze politieke democratie genezen; als het maar de kans zou krijgen.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    04-08-2008
    Ik wens al mijn vrienden en vriendinen een fijne week


    04-08-2008 om 16:01 geschreven door Trucker_John



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!