Inhoud blog
  • Buren als uw vrienden beschouwen is een blunder van je welste.
  • De IJzeren Rijn - Macht spelletjes - Een deal tussen Nederland en Wallonië:
  • de doodstraf voor Landverraad - Misschien een goede maatregel
  • Een conspiratie om België op te splitsen onder de grootmachten.
  • We kunnen met onze eigen belastingen ook eens op verlof.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een staatshervorming zonder compromis
    Een vrij België zonder extreme partijen - Goed voor de economie
    Een voorstel voor de staatshervorming: 1) De regionale parlementen Vlaanderen Wallonië en Brussel opdoeken. 2) Er komt Eén nieuw centraal parlement; doek ook de senaat op. Provincie raden, waar zijn die eigenlijk voor, weg ermee...3) Er komen nieuwe kiesdistricten, zijnde een agglomeratie van gemeenten die 50.000 inwoners benadert, 1 verkozen minister per district, 1 taal per district. 4) elke burger kan beslissen in welk kiesdistrict hij/zij wil stemmen, ongeacht zijn fysieke woonplaats; (dit zal de mobiliteit bevorderen). 5) Alle verkiezingen op internet of via de post. 6) De kiesplicht opdoeken. Waar kom je uit? Het verkiezing systeem dat ze in Nieuw Zeeland reeds gebruiken sinds 1893. Eén van de cleanste "minst corrupte" democratische politieke systemen ter wereld. Lees verder, en droom er maar van! Een droom is het begin van de toekomst.
    04-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De IJzeren Rijn - Macht spelletjes - Een deal tussen Nederland en Wallonië:
    Met het verzoek tot reactivering van de ijzeren Rijn, beroept België zich op het Scheidingsverdrag uit 1839 en het IJzeren Rijn Verdrag uit 1873. In het verdrag van 1873 staat dat België een concessie heeft voor 99 jaar voor het rijden op de spoorlijn. In 1972 is dat recht dus verlopen. Daar komt bij dat België de spoorlijn heeft verkocht aan Nederland. Het sterkste argument van Nederland om de spoorlijn niet opnieuw in gebruik te nemen was het feit dat de spoorlijn in natuurgebied De Meinweg ligt.

    Op 24 mei 2005 heeft het Permanent Hof van Arbitrage in Den Haag bepaald dat de spoorlijn mag worden gereactiveerd, waarbij Nederland en België samen opdraaien voor de kosten van een tunnel onder De Meinweg.

    Begin 2007 is het stuk spoor tussen de Belgische grens en Weert opgeknapt. Regelmatig was er een werktrein op dit traject te zien.

    Op 15 maart 2007 reed opnieuw een Belgische goederentrein over de IJzeren Rijn vanuit Antwerpen naar Duisburg. Door de ingebruikname zou de reistijd kunnen verkorten van zes tot drie uur.  Nederland speelt alle spelletjes om dit natuurlijk te verhinderen.

    De regering van Wallonië maakte op 11 mei 2008 bekend dat zij tegen de heropening van de IJzeren Rijn zijn. De Walen zeggen dat de treinverbinding ten koste gaat van de Montzenlijn van Antwerpen naar Aken en werkgelegenheid kost in Luik.

    Nederland wil niet dat onze Belgische Zeehavens te machtig worden, en zal de De IJzeren Rijn verhinderen tegen de wil van Hof van Arbitrage in Den Haag (Europa). Wallonië speelt maar al te graag het spelletje mee.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!