Huis en Tuin
Alles voor huis, tuin en interieur
17-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarop moet u letten bij de aankoop van een serre?

Door middel van een serre kan hierin verandering gebracht worden. Een serre biedt u de mogelijkheid om toch van de zon te genieten ondanks de lage buitentemperatuur. In dit artikel worden de tips gegeven waar u bij de aanschaf van een serre allemaal op moet letten.

Materiaal 

Een serre kan gerealiseerd worden met behulp van diverse materialen. De drie belangrijkste zijn hout, aluminium en staal. Hout en staal worden vooral gebruikt bij de meer klassiek vormgegeven serres. Aluminium daarentegen wordt vooral gebruikt bij tijdloze en moderne serres. Alle drie de materialen zijn duurzaam maar hout vergt veruit het meeste onderhoud. Staal en aluminium zijn wat dat betreft duurzamer. Hout heeft echter wel het grote voordeel dat het gemakkelijk van een ander kleur kan worden voorzien.

Stijl

In de vorige paragraaf werd al het verschil tussen een klassieke en een moderne serre genoemd. Dit is een overweging waar u goed over na moet denken. Persoonlijke voorkeur is uiteraard het startpunt maar ook de architectuur van uw huis speelt een grote tol. Een goed vormgegeven serre verhoogt de waarde van uw huis namelijk aanzienlijk.

Temperatuur

Het kunnen controleren van de temperatuur in uw serre is belangrijk. Toch wordt dit door veel mensen over het hoofd gezien tijdens de aanschaf van een serre. Het glas dat wordt gebruikt speelt hierbij een grote rol. Indien de serre op het noorden wordt gebouwd kan gebruik worden gemaakt van helder glas. Indien de serre op het zuiden komt te staan is het beste om met zonwerend glas te werken. Anders wordt het al snel te warm in de serre.

Zonwering

Een andere mogelijkheid is het gebruik van zonwering. Dit kan door middel van zonwering en rolluiken. Deze zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar en kan zowel handmatig als elektrisch bedienbaar worden gemaakt. Het dak van de serre kan ook elektrisch worden gemaakt zodat deze in de zomer geopend kan worden.

Extra’s

Er zijn al een aantal opties voor serres besproken in dit artikel. Dit is echter maar een kleine greep uit de mogelijkheden. U kunt u serre zo luxe maken als u zelf wilt. Mogelijkheden zijn onder andere:

- Buitenzonwering en screen zonwering: handmatig of elektrisch bedienbaar
- Binnenzonwering
- Rolluiken: ook leverbaar met afstandsbediening
- Verlichting (opbouw of inbouw): LED en halogeen
- Terrasverwarming
- Dakvensters: ook elektrisch bedienbaar
- Hordeuren en –ramen

Serres: ongekende mogelijkheden

Het blijkt dat de mogelijkheden voor serres haast onbegrensd zijn. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Luxe speelt hierbij een grote rol. Een serre hoeft geen vermogen te kosten maar bedenk wel dat een goedkope serre een negatieve invloed kan hebben op de waarde van uw huis. Een luxe serre daarentegen kan een duidelijke meerwaarde betekenen. Zoals bij alle verbouwingen aan uw huis is het zaak om goed geïnformeerd de markt op te gaan.



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (1)

07-11-2014
advisor
De profielkeuze, berperkt in de dakconstructie maar uitgebreid in de staande elementen, bepaalt in grote mate uw energiefactuur. De combinatie van HSI profielen en het gebruik van driedubbel glas helpt u al een heel eind in de goede richting. controle van klimaatbeheersing is één zaak, maar kent wel vier seizoenen, zeker als u uw veranda/serre verwarmt.

07-11-2014 om 09:31 geschreven door Lindekens




Inhoud blog
  • Wat te doen met je nieuwe teaktafel?
  • 5 tips voor de kinderkamer
  • Woningmarkt 2006-2011
  • Waarop moet u letten bij de aankoop van een serre?
  • Vrije tijd in huis
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!