Huis en Tuin
Alles voor huis, tuin en interieur
14-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 tips voor de kinderkamer
Iedere aanstaande ouder komt voor de vraag te staan hoe zij de kinderkamer in gaan richten. Wie op internet zoekt vindt een scala aan mogelijkheden voor het aankleden en inrichten van de kinderkamer. In dit artikel worden 5 tips besproken die van pas kunnen komen wanneer je je kinderkamer in gaat richten en aan gaat kleden.

1.       Sfeer 
Vrijwel alle aanstaande ouders kiezen voor hun kinderkamer een bepaald thema. Het is goed om dit op elkaar af te stemmen. Dit brengt de kinderkamer meer in balans wat goed is voor de zowel de ouders als het kind. De bekleding van de muren bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer van de kamer. Je kunt zelf creatief aan de slag gaan om een muurtekening te maken. Iets eenvoudiger is het om fotobehang aan te brengen, of een muur te behangen met 'blokken' behang in verschillende kleuren en patronen.

2.       Opbergen
Een ding waar veel aanstaande ouders zich op verkijken is de hoeveelheid opberg ruimte die je nodig hebt. Op een dag wordt er voor de baby een enorme hoeveelheid kleding verbruikt. Daarnaast verandert je kind in de eerste jaren razendsnel van maat. Bedenk daarbij dat kraamvisite en dergelijke ook veel knuffels, kleertjes etc. zullen geven en dat je zelf ook speelgoed en knuffels wilt kopen voor je kind. Alles bij elkaar vergt dit veel opbergruimte. Op internet zijn veel handige opbergsystemen die speciaal voor kinderkamers zijn ontworpen.


3.       Tweedehands
Wat veel mensen vergeten is de hoeveelheid spullen die tweedehands aangeboden worden. Voor kinderkamers is dit een prima alternatief. Kinderspullen zijn over het algemeen van uitstekende kwaliteit. Ook tweedehands zijn deze nog prima te bereiken. Online kun je je op bijvoorbeeld marktplaats helemaal uitleven. Denk hierbij ook eens aan oude meubels die je eventueel op kunt firssen door ze te verven of te beplakken.


4.       Kleuren
Een tip voor mensen die de kinderkamer vaker willen gebruiken is het kiezen voor neutrale kleuren. Veel dingen zoals muren en meubels kunnen opnieuw geverfd worden maar ander dingen niet. Het is zonde om te kiezen voor een uitgesproken kleur waar je nu blij mee bent en er jaren later achter komen dat je op dat moment toch liever een andere kleur zou willen. Door te kiezen voor neutrale kleuren voorkom je dit en kan je accessoires meerder keren gebruiken.  

5.   Praktisch
Last but not least nog een aantal praktische tips. Een comfortabele stoel met tafeltje is geen overbodige luxe. Hier kun je rustig voeding geven. Wordt je kind iets ouder dan is het heerlijk om voor het slapen gaan te ontspannen met een klein verhaaltje. Gebruik verschillende lichtpunten zodat je genoeg werklicht hebt boven de commode, maar bijvoorbeeld ook een leeslampje bij de stoel voor meer sfeer.

Belangrijkste bij het inrichten van je kinderkamer is echter doe wat je leuk vindt en geniet bij het bedenken en mooi maken ervan!



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Inhoud blog
  • Wat te doen met je nieuwe teaktafel?
  • 5 tips voor de kinderkamer
  • Woningmarkt 2006-2011
  • Waarop moet u letten bij de aankoop van een serre?
  • Vrije tijd in huis
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!