Foto
Inhoud blog
  • HYPNOSE........
    suggestie
    15-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Het gevoel "jeuk"...............
     
    Via een deel van onze tastzin ervaren we ook allerlei gewaarwordingen van de huid, zoals jeuk. Een gevoel van jeuk is gemakkelijk op te roepen. Probeer dat maar eens. Wanneer U met iemand praat, krab steeds op een bepaalde plaats op Uw gezicht, zonder dat U er blijkbaar aandacht aan schenkt. Zonder dat die ander er erg in heeft zal die ook beginnen krabben, meestal op dezelfde plaats....
    Ook verbaal (door middel van woorden) kan men het verschijnsel jeuk gaan oproepen.......  

    15-03-2008 om 07:15 geschreven door mysterieus

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (17 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Paar "oogmisleidende" figuurtjes.....hoe groot zijn de "ventjes" ? 



    15-03-2008 om 07:09 geschreven door mysterieus

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (29 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Met onze tastzin kunnen we niet alleen vormen waarnemen zonder die te zien, maar ons ook bewust worden van allerlei gewaarwordingen zoals druk, hitte, koude en pijn.
    Bij het blindelings betasten van voorwerpen zullen we in het algemeen weinig moeite hebben om de gewone alledaagse dingen te herkennen. Gaat het om andere zaken, bvb een ons onbekend beeldje, dan wordt het al een stuk moeilijker. En het wordt helemaal onmogelijk indien we alleen maar een deel van een voorwerp kunnen voelen en op grond daarvan ons een beeld moeten vormen, hoe het geheel eruit ziet. Ook onze tastzin kan ons flink misleiden.

    Misleiding van de tastzin :

    Terwijl U met iemand staat te praten, houdt U duidelijk zichtbaar een brandende sigaret in Uw ene hand. Zonder dat de ander het weet heeft U in Uw andere hand een dun staafje ijs waarvan het uiteinde ongeveer de vorm en de afmeting heeft van de ronde zijde van een sigaret. Zeg dan : er zit een pluisje achter op Uw kraag, loop om hem heen en druk het ijsstaafje even tegen zijn nek aan, terwijl U met de rest van die hand voor hem voelbaar langs zijn kraag strijkt. Die ander zal  menen dat U hem met de sigaret heeft aangeraakt.
    Deze vorm van misleiding doorde tastzin ontstaat door het suggestieve beeld van de brandende sigaret en door het feit dat een héél kort contakt met een "koud" voorwerp een gewaarwording van hitte kan geven.

    15-03-2008 om 07:07 geschreven door mysterieus

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Een ander aspect dat met ons gehoor te maken heeft, wordt het "party-effect" genoemd. Indien U een zaal binnenkomt waar veel mensen bijeen zijn die door elkaar heen praten, is het op dat moment niet mogelijk om ook maar iets van de inhoud van die gesprekken te verstaan. Men hoort alleen een luid geroezemoes. Concentreer U dan op het gesprek van 2 mensen die binnen gehoorafstand van U zijn en U zult merken, dat het geroezemoes op de achtergrond raakt en U wel kunt verstaan wat beiden zeggen. U kunt dit, zo vaak als U wilt, herhalen door steeds Uw aandacht op andere personen te richten die binnen Uw gehoorafstand met elkaar praten. Elke keer weer zal blijken , dat het al na korte tijd mogelijk is ook die gesprekken woordelijk te volgen.
    Onze geest kan er dus bewust voor zorgen dat geluiden die met een bepaalde regelmaat terugkeren, zoals het tikken van een klok, niet meer tot ons doordringen wanneer we geconcentreerd met iets anders bezig zijn. Maar onze geest kan er ook wel voor zorgen dat we een bepaald geluid waar we, vaak zonder ons daarvan bewust te zijn, wel op geconcentreerd zijn, wel waarnemen hoe zacht die ook mag zijn. Een moeder zal bvb door het ergste onweer door blijven slapen maar wakker worden bij het minste geluid van de baby.

    13-02-2008 om 11:46 geschreven door mysterieus

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    OGENTEST !

    Kleurenblind of niet ?

    Welke cijfers kunt ge achterhalen in bijgaande cirkels ?



    09-02-2008 om 07:17 geschreven door mysterieus

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (12 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Niet alleen ons oog, maar ook ons oor kan ons misleiden. Neemt U maar eens Uw eigen stem op. U zult een heel ander geluid en klank horen dan U dacht. Dit komt omdat we bij het spreken onze stem niet alleen van buitenaf, via onze oren horen, maar ook van binnenuit.
    Een normaal goed functionerend gehoor van een mens vangt geluiden op die zich binnen bepaalde waarnemingsgrenzen bevinden. Zo zal bvb iedereen met een normaal gehoor het tikken ven een niet te veraf geplaatste staande klok of wekker duidelijk kunnen waarnemen. Maar onze geest heeft een selectief vermogen. Dat wil zeggen dat alleen maar die geluiden in ons bewustzijn toegelaten worden, die we willen horen. Wie bvb in een kamer met een luid tikkende klok geconcentreerd aan het studeren is, zal het tikken niet horen. Het oor ontvangt het geluid wel, maar het bewustzijn registreert het niet om de concentratie op het studeren niet te verstoren. Zou het tikken echter ophouden, dan wordt de regelmaat van het steeds weerkerende geluid verbroken en zal men er zich waarschijnlijk plotseling van bewust worden dat de klok niet meer tikt. We nemen dan dus wel waar dat een geluid, dat eerst regelmatig aanwezig was, er nu niet meer is.
    Met andere woorden : het ontbreken van een geluid wordt dus gehoord.......  

    07-02-2008 om 09:46 geschreven door mysterieus

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Wat lees je ?


    P   I    E    T
        zit in de
        de tram 
      


    Net zoals de meeste mensen zult U waarschijnlijk gelezen hebben "Piet zit in de tram"
    Dat staat er echter niet.
    Lees de zin nog maar eens door, heel goed en heel langzaam, dan zult ge zien wat er wel staat.

    De fout ontstaat omdat we, mede door de vorm waarin de woorden zijn gezet, te snel menen te weten wat we verwachten wat in de zin staat.........

    07-02-2008 om 09:31 geschreven door mysterieus

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Paar testjes :

    Zie je een  verschil in grootte van het middenste cirkeltje ?

    Komt het boek naar je toe of gaat het van je af ?

    Welke van de 2 lijnen is de langste ? 





    07-02-2008 om 09:22 geschreven door mysterieus

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Waarom je 2 ogen nodig hebt om goed te kunnen zien.......
    Door met 2 ogen te kijken, zorg je ervoor dat het gebied dat je om je heen ziet groter wordt dan wanneer je maar met één oog zou kijken. Als je met je één oog ergens naar kijkt (en je andere oog is dicht) zal je het beeld helemaal niet goed zien. Dat komt doordat je ogen ongev. 6 cm uit elkaar liggen en elk oog het beeld net iets anders laat zien. Elk oog staat met de oogzenuw in verbinding met beide van beide hersenhelften. Beide hersenhelften voegen nu de beelden samen tot één volledig beeld. We noemen dit "stereocopisch" oftewel "driedimensionaal" zien. Alle dieren die naar vorengerichte ogen hebben zien de dingen op deze manier (apen, koeien, honden, katten enz....)

    De test :

    Om na te gaan hoe verschillend je 2 ogen zien, moet je eens je rechteroog dichtdoen en je duim op ongev. 5 cm afstand voor je linkeroog over een beeld houden (zie vb plaatjes hieronder) Sluit nu, zonder je duim te bewegen !!! je linkeroog en open je rechteroog. Het is net alsof je je duim hebt bewogen. Herhaal dit met je andere oog. Je zult merken dat het beeld pas weer klopt wanneer je met beide ogen kijkt........ 

    06-02-2008 om 09:36 geschreven door mysterieus

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    SUGGESTIE

    Wat is suggestie ?
    Volgens experts op dit gebied, geeff ik U hierbij de goeddoordachte definitie :

    Suggestiebiliteit is een zijnstoestand van onbewuste percepties, ontstaan door associatieve processen vanuit het collectief onderbewuste, waarbij de functie van het lateraal denken wordt omgebogen tot een illusoir besef, een schijnrealiteit, die exitentieel is in de belevingswereld van de proband,, culminerend in een toestand van onvrijwillige, explicite acceptatie van het door de suggestor overgedragene.....

    Ikzelf geef de voorkeur aan de volgende, eenvoudiger te begrijpen toelichting :

    Suggestie is de niet-kritische aanname van het waargenomene door beinvloeding......

    Dit wil zeggen dat wij geneigd zijn iets als waar aan te nemen zonder dat duidelijk gesteld wordt dat het inderdaad waar is, omdat onbewust onze gedachten in die richting worden geleid. Onze gedachten worden dus mis-leid.

    Hoe komt dit tot stand ?
    Wij worden ons van iets bewust omdat we dat "iets" met onze vijf zintuigen waarnemen, omdat we dus iets zien,  horen, voelen, ruiken of proeven. Daarnaast is er nog een andere vorm van waarnemen en wel met onze "6de" zin, onze intuitie. Al die zintuigen zijn echter verre van volmaakt. Vandaar dat soms iets verkeerds waargenomen wordt. Aan de hand van een paar voorbeelden zal ik dat proberen duidelijk te maken, beginnend met het zintuig waarmee we de meeste waarnemingen doen......onze gezichtszin. 

    05-02-2008 om 09:29 geschreven door mysterieus

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Alle beschreven proeven werden al vele malen gedemonstreerd tijdens mijn lezingen en hebben dus bewezen in de praktijk werkzaam te zijn. Bij experimenten met anderen moet U wel leren de voorgeschreven tekst op de juiste suggestieve wijze te brengen.
    Hoe gezellig het doen van de proeven en/of de testen ook is, de werkelijke waarde ligt in het kennen van de methoden om de "kracht" in ons, waardoor suggestie, hypnose en zelfhypnose werken, doelbewust te gebruiken.
    Helaas gebruiken de meesten onder ons deze krachten op een negatieve manier, zonder dat men zich daarvan bewust is en waardoor allerlei onaangename gewaarwordingen ontstaan. Zoals daar zijn....niet gegronde angsten, remmingen, fobieen en andere onaangename belevingen waar we geen raad mee weten.
    We kunnen dezelfde kracht in ons niet alleen gebruiken om al deze negatieve verschijnselen teniet te doen, maar kunnen deze ook aanwenden om reele angsten en pijn te beheersen en om doelen te bereiken, die we tot nu toe voor onbereikbaar hebben gehouden. We kunnen ook anderen ermee helpen, door hen te leren deze kracht, die in eenieder aanwezig is, op positieve wijze voor hen te laten werken.
    Ik wil er wel op wijzen dat ik dit alles hier niet neerschrijf om van iedereen een vakbekwaam hypnotiseur  of hypnotherapeut te maken, want daarvoor is jarenlange, intensieve opleiding voor nodig. laat dit een eerste stap zijn om het verschijnsel van de suggestie, hypnose en zelfhypnose als een positieve kracht te leren ervaren..........

    02-02-2008 om 07:05 geschreven door mysterieus

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    SUGGESTIE, HYPNOSE, ZELFHYPNOSE..........

    3 woorden met een geheimzinnige klank. Welke mysterieuze,  bovennatuurlijke krachten zijn hierbij in het spel ?
    Ik vrees dat ik degenen, die denken, dat ik ze kan leren hoe ze over die krachten moeten beschikken zal moeten teleurstellen.
    Die 3 woorden, die 3 gebieden die nauw aan alkeer verband zijn hebben absluut niks met het "occulte" het "paranormale" en/of het "bovennatuurlijke" te maken.
    Het zijn alle 3 verschijnselen van de menselijke geest. Zonder dat U zich daarvan bewust bent staat U dagelijks bloot aan allerlei vormen van suggestieve beinvloeding hoe critisch U ook meent te zijn.
    Zoals U zult ervaren heeft iedereen de toestand van hypnose of zelfhypnose meegemaakt, zonder dat men zich daarvan bewust was........

    aan de hand van een paar eenvoudige proeven - die U zonder gevaar kunt doen als ge U aan het beschrevene houdt -  zult U deze verschijnselen leren kennen en ervaren. U zult zich, samen met de personen met wie U de proeven doet, eveneens verbazen over de merkwaardige kracht die in eenieder van ons schuilt....... 

    31-01-2008 om 09:36 geschreven door mysterieus

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    30-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30-01-2008 om 14:23 geschreven door mysterieus

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Welkom op mijn blog.......

    Zonder dat je er van bewust bent, sta je dagelijks bloot aan allerlei vormen van suggestieve beinvloeding. Dit is de meest eenvoudige vorm van hypnose, die iedereen onbewust wel eens heeft meegemaakt.
    Door middel van experimenten wordt allereerst de werking van suggestie aangetoond. Daarna gaan we hypnose behandelen waarbij ik aan de hand van proeven laat zien dat hypnose géén geheimzinnig gebeuren is, maar iets dat iedereen kan ondergaan. Ik laat zien dat hypnose eigenlijk niet meer is dan suggestie in de vorm van ontspanning. Later komt zelfhypnose aan de orde. Aan de hand van dezelfde methode maak ik je duidelijk hoe je jezelf kan bevrijden van ongewenste gewoontes.
    Aan de hand van eenvoudige proefjes laat ik je weten hoe U, zonder gevaar, kunt experimenteren.
    U zult zich, net als de personen met wie U de proeven doet, verbazen over de merkwaardige kracht die er in ieder van ons aanwezig is...........
     en dat het met "duivels" of "duivelse krachten" niks te maken heeft.........

    30-01-2008 om 14:21 geschreven door mysterieus

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Archief per week
  • 10/03-16/03 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!