Foto
Inhoud blog
  • Advocaat desertje
  • PHILADELFHIATAART
  • BOERKES
  • BOERENVLAAI
  • Aan mijn nichtje
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Foto
    Foto
    Soete Bolle

    25-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advocaat desertje
    Ingrediënten : 100 g mascarpone, 2 dl room, 1 lepel suiker, 2 dl advocaat Afwerking : 1 dl slagroom, 1 lepel suiker, chocolade boontjes Werkwijze : - klop de mascarpone met de suiker luchtig - klop de room voor ¾ op - spatel de room en de advocaat onder de mascarpone - doe de mousse in glaasjes en laat ze opstijven in de koelkast - klop de slagroom op met 1 lepel suiker - versier de glaasjes met een toefje slagroom en een chocolade boontje

    25-01-2011 om 00:00 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    24-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PHILADELFHIATAART
    Ingrediënten: 200 gr speculoos een betere soort(geen Lotus) 75 gr boter 1 kuipje Philadelphia 1 dl water 1 citroen (50 à 60 ml) 2 pakjes vanillesuiker 125 gr suiker 250 ml room 10 gr gelatine (blaadjes) uit de colruyrt Bereiding: - Bestrijk een springvorm ( 22 cm) met olie en bekleed met plastiekfolie - Week de gelatine in ruim koud water - Verpulver de speculoos met een deegrol - Roer de boter mals en vermeng met de verkruimelde speculoos - Breng dit mengsel in de springvorm en strijk plat met een lepel - Meng kaas, citroensap en vanillesuiker met de klopper - Breng 1 dl water tot tegen het kookpunt, los er de suiker in op en de uitgeknepen gelatine - Laat afkoelen tot het mengsel begint te stollen en meng onder het kaasmengsel - Klop de slagroom half op en schep luchtig onder het kaasmengsel - Laat een paar uur rusten in de koelkast, ontvorm - Versier met fruit (appelsien- mandarijnpartjes, framboos, aardbei…)

    24-01-2011 om 11:48 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    20-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOERKES
    BOERKES Ingrediënten : voor ca 15 stuks 500 g lichtgrove bloem 2,5 dl water ½ ei 50 g fijne suiker 40 g gist 10 g broodverbeteraar 60 g boter of bereidingspasta 8 g zout 200 à 250 g rozijnen Werkwijze : - breng de bloem, de suiker, de gist, en het ei in uw mengkom, daarop breng je het lauw water en meng je alles in de kom - daarna voeg je het boter of de bereidingspasta toe alsook het zout en kneed je het deeg gedurende ca 15 à 20 minuten - rozijnen toevoegen en onder het deeg mengen - laat het deeg rijzen gedurende 30 minuten, afgedekt met handdoek en plastiek - haal het deeg van onder de plastiek - het deeg platdrukken en stukjes deeg afwegen van 50 à 60 g - de deegbolletjes opbollen - de kop van het bolletje in de bloem wentelen en met het slot op een bakplaat met bakpapier leggen - laat de deegbolletjes rijzen gedurende ca 45 minuten - verwarm ondertussen de oven op 200°C - bak de bolletjes af in een voorverwarmde oven van 2O0°C gedurende ca 15 minuten - De boerkes zijn klaar als ze onderaan lichtbruin zijn

    20-01-2011 om 09:28 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOERENVLAAI
    BOERENVLAAI Ingrediënten: 1 l melk (vol) 18 speculaasjes 10 klontjes suiker 5 sneetjes peperkoek 5 eetlepels kandij siroop 1 eetlepel bloem Werkwijze: - een restje melk overhouden - los de bloem op in het restje melk - neem een kookpan, spoel om met koud water - breng de melk aan de kook, de speculaasjes, de klontjes suiker, de peperkoek en de kandi jsiroop toevoegen - goed roeren en terug aan de kook brengen - als het kookt het tempertje toevoegen (de opgeloste bloem) - terug even laten doorkoken - breng het mengsel in een ingeboterde vuurvaste schotel - laat volledig afkoelen - de vlaai bakken in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 45’ - haal uit de oven en laat afkoelen

    20-01-2011 om 09:24 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan mijn nichtje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor mijn overleden nichtje 49jaar, gisteren begraven.

    20-01-2011 om 00:00 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart met kaneel
    Appeltaart met kaneel * 200 gr. boter * 300 gr. bloem * 200 gr. suiker * 1 zakje vanillesuiker * 4 eieren * 2 grote appels * een eetlepel kaneel 20 minuten 8 personen Bereiding Laat de boter zacht worden (niet smelten) en meng met de suiker en de vanillesuiker tot een glad geheel. Voeg er de eieren één voor één aan toe en klop het geheel goed op. Zeef de bloem over de deeg en meng alles goed met een houten lepel (luchtig geheel). Verdeel het deeg over een taartvorm en strijk het deeg gelijkmatig open. Schil de appels, snij ze in 4 en ontdoen van klokhuis. Elk partje geef je meerdere verticale inkervingen en schik je in een cirkel op het deeg. Bestrooi het geheel met de kaneel. Bak de taart op 180° in een voorverwarmde oven gedurende +/- 40 à 45 min. Smakelijk! Tip: je kan ook een klein beetje kaneel in het deeg verwerken om een nog sterkere smaak te krijgen.

    18-01-2011 om 16:45 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeientaart met mascarpone
    Aardbeientaart met mascarpone Aantal personen: 4 Ingrediënten • 500 g aardbeien • 250 g bloem • 50 g gemalen hazelnoten • 130 g boter of margarine • 100 g suiker • 2 eidooiers • 200 g mascarpone • 2 eetlepels honing • 1 eetlepel melk • enkele munt blaadjes • vetstof en bloem voor de vorm Bereidingswijze 1. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze. Bestrooi ze met 30 g suiker en enkele munt blaadjes en laat trekken. Vang het vocht dat uit de aardbeien loopt op. 2. Meng de bloem met de hazelnoten en voeg er de rest van de suiker en de boter (op kamertemperatuur) aan toe. Roer tot de boter helemaal opgenomen is en doe er de eidooiers en de melk bij. Kneed tot een stevig deeg. Wikkel in folie en zet een halfuur in de koelkast. 3. Vet een ronde taartvorm (diameter 22 cm) in en bestuif met bloem. Rol het deeg dun uit en bekleed er de taartvorm mee. Leg bakpapier op de bodem en bedek met gedroogde peulvruchten. Bak 15 minuten in een warme oven van 200° C, verwijder het papier met de peulvruchten en laat nog eens 10 minuten bakken op 180° C. Laat volledig afkoelen. 4. Meng de mascarpone met de honing en 2 eetlepels van de opgevangen aardbeien siroop. Verdeel de crème over het deeg en werk af met de aardbeien en enkele blaadjes munt. Tip De bodem kunt u van tevoren maken, maar maak de taart pas af vlak voor u hem serveert. Zo blijft de bodem lekker krokant.

    18-01-2011 om 12:51 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/ingeroosje

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    17-01-2011 om 15:52 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto



    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!