Gitarist en zanger Preston Shannon, ook bekend als King Of Beale Street uit Memphis, is sterk beïnvloed door gitaristen als B.B. King, Albert King en T-Bone Walker. Zijn krachtige stem doet denken aan die van de legendarische Otis Redding en zijn gevoel voor ritmiek ontleent hij vooral aan het spel van Little Milton. Preston maakte zijn cd debuut met Break The Ice in 1994, gevolgd door Midnight In Memphis in 1996. Zijn derde cd All In Time uitgebracht in 1999 werd genomineerd voor drie Grammy Awards. Op deze cd komt het nummer Cold Beer Good Time voor, een mengeling van blues en soul. Naast Preston horen we enkele bekende musici uit Memphis zoals bassist Leroy Hodges, drummer Steve Potts en tenorsaxofonist Jim Spake. In 2006 verscheen zijn vierde cd Be With Me Tonight en ook op dit album geeft Preston een kleurrijke interpretatie van de combinatie van meeslepende blues en warme soul. Gitarist Joe Pass steekt gelet op zijn Italiaanse afkomst, zijn liefde voor pasta niet onder stoelen of banken met zijn compositie Pasta Blues. De samenwerking met pianist Oscar Peterson en zangeres Ella Fitzgerald heeft geleid tot talloze schitterende opnamen voor het merk Pablo. Onvergetelijk zijn ook de duetten met gitarist Herb Ellis. Luister maar eens naar Two For The Road (Pablo 2310714). Weird Asparagus, een compositie van pianist en arrangeur Pat Kelly is in 1994 opgenomen door het Psycho Acoustic Orchestra. Kelly is sterk beïnvloed door musici als Charles Mingus, John Coltrane, Frank Zappa en Sun Ra. Vooral in Cincinnati en omgeving heeft Kelly veel succes met zijn verschillende groepen.
Ingrediënten voor vier personen:
200 gram pasta, bijvoorbeeld farfalle, rigatoni, tagliatelle 400 gram kalfsbiefstuk 4 sjalotjes 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie 2 eetlepels tomatenpuree 6 tot 8 eetlepels gevogelte- of kalfskond 1 dl blond bier 300 gram groene asperges 2 eetlepels fijngeknipte lente ui peper uit de molen en zout naar smaak
Bereidingswijze:
Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Kalfsbiefstuk in flinterdunne plakjes snijden en met weinig zout bestrooien. Olie in een wok verhitten en de plakjes roerbakken. Stukjes sjalot, tomatenpuree, gevogelte- of kalfsfond en het bier toevoegen. Naar smaak extra fond of bier gebruiken. Hittebron verlagen en nog 3 tot 4 minuten goed verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. Pasta beetgaar koken en afgieten. Harde onderkant van de groene asperges afsnijden en in een stoommandje boven kokend water beetgaar stomen. Pasta, plakjes kalfsbiefstuk, saus en groene asperges over voorverwarmde borden verdelen. Met fijngeknipte lente ui garneren.
Cold Beer Good Time: Preston Shannon: All In Time; Bullseye Records CD 9595 Pasta Blues: Joe Pass: Virtuoso No.3; Pablo 2310805 Weird Asparagus: Psycho Acoustic Orchestra: Supreme Thing; Cabin 2 Music C2 CD 1002
|