Inhoud blog
  • Seabass, Little Sherry, Tomatillo
  • Red Beans And Rice, Hot Sausage, Red Pepper Rag
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Jazzcookin
    Koken en genieten met jazzmuziek
    13-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eat That Chicken, Smell Of Madras, Coco Boogie
    Handgeklap en zang zorgen voor een vrolijke opening van Eat That Chicken uit 1961, gevolgd door de gevarieerde improvisaties van de musici. Charles Mingus horen we in deze uitvoering op piano en op aanstekelijke wijze moedigt hij zijn mede muzikanten, zoals trombonist Jimmy Knepper, multi-instrumentalist Roland Kirk, tenorsaxofonist Booker Ervin en drummer Danny Richmond aan. De uitvoering van dit nummer kan worden beschouwd als een eerbetoon aan pianist Fats Waller, die op humoristische wijze allerlei anekdotes en nieuwtjes in zijn muziek verwerkte.
    De Belgische gitarist Philip Catherine raakte op jeugdige leeftijd onder de indruk van het spel van George Brassens en zijn idool Django Reinhardt, waarna hij zich volledig ging toeleggen op het spelen van jazz. Met saxofonist en fluitist Charlie Mariano is Philip te horen in zijn compositie Smell Of Madras. Philip is met Mariano ook te horen op de albums 'Cascade', 'September Man' en 'End Of August'.
    Memphis Slim was een bekende blues- en boogie woogie pianist en zanger, wiens naam onlosmakelijk verbonden blijft aan de meeslepende vertolking van nummers als 'Beer Drinkin' Woman', 'Grinder Man', 'Lend Me Your Love' en 'Every Day I Have The Blues', om een paar van zijn bekende composities te noemen. Coco Boogie is een niet zo bekend nummer van Memphis Slim, dat hij tijdens zijn langdurig verblijf  in Parijs aan het begin van de jaren zeventig regelmatig heeft gespeeld.

    Ingrediënten voor vier personen:

    400 gram kipfilet van hoeve- of biologische kip
    2 sjalotjes
    2 teentjes knoflook
    2 theelepel Madras kerrie of andere kerrie
    2 theelepels grove rode paprikapoeder
    2 eetlepels kokoscrème
    1,5 dl kippenbouillon
    2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
    75 gram gemengde sla, kant en klaar
    4 zoute- of kaasstengels
    peper uit de molen en zout naar smaak

    Bereidingswijze:

    Sjalotjes en knoflook schillen en in stukjes snijden. Kipfilet in gelijkmatige blokjes of plakjes snijden en met weinig zout bestrooien. Olie in een wok verhitten en de kip roerbakken. Hittebron verlagen en de stukjes sjalot, knoflook en kerrie erdoor roeren. Bouillon toevoegen en in ruim 20 minuten gaar stoven. Tegen het einde van de stooftijd de kokoscrème erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen. Gemengde sla over brede kelkglazen, coupes of dessertbordjes verdelen en de kip en saus erop rangschikken. Met grove rode paprikapoeder garneren, vergezeld van een zoute- of kaasstengel.

    Eat That Chicken: Charles Mingus Sextet: Oh Yeah; Atlantic 7567 90667 2
    Smell Of Madras: Philip Catherine, Charlie Mariano, Jasper van 't Hoff: Sleep My Love; CMP Records CMP CD 05
    Coco Boogie: Memphis Slim: Born To Boogie; Memo Music HDJ 4007


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 20/07-26/07 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!