Inhoud blog
  • Seabass, Little Sherry, Tomatillo
  • Red Beans And Rice, Hot Sausage, Red Pepper Rag
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Jazzcookin
    Koken en genieten met jazzmuziek
    30-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seabass, Little Sherry, Tomatillo
    De Engelse drummer Pete York had  in de zestiger jaren succes met nummers als 'Keep On Running' en 'When I Come Home', gevolgd door succesvolle optredens met zijn eigen groep 'Percussion Band'. Op Seabass opgenomen in 1983 vindt Pete York, bassist en gitarist Wolfgang Schmidt en keyboardspeler en fluitist Lenny MacDowell aan zijn zijde.
    Tenorsaxofonist Charles Rouse is vooral bekend geworden door zijn jarenlange samenwerking met pianist Thelonious Monk. Rouse bleek in al die jaren een fantastische begeleider te zijn die de geniale Monk goed kon volgen in zijn verrassende en eigenzinnige tempowisselingen. Begin jaren tachtig maakte Rouse deel uit van de groep 'Sphere'. Deze groep heeft de herinnering aan de muziek van Monk vele jaren levendig gehouden. Op Little Sherry opgenomen in 1977 horen we Charles Rouse, pianist Hugh Lawson, bassist Bob Cranshaw en drummer Ben Riley.
    Dynamiek, souplesse en snelle tempowisselingen kenmerken het spel van drummer Dave Weckl, die meerder percussie instrumenten bespeelt. Hij  heeft schittrende opnamen gemaakt met onder meer Chick Corea, Arturo Sandoval en Eddy Daniels. Zijn dynamische spel staat ook centraal in de uitvoering van Tomatillo.

    Ingrediƫnten voor vier personen:

    4 zeebaarsfilets, elk 125 gram
    4 sjalotjes
    2 tenen knoflook
    400 gram geschilde tomaten uit blik
    6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
    2 eetlepels limoen- of citroensap
    2 eetlepels droge sherry (fino)
    2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie
    peper uit de molen en zout naar smaak

    Bereidingswijze:

    Drie eetlepels olie, citroensap en weinig zout over de filets verdelen. Sjalotjes en knoflook schillen en in stukjes snijden. Drie eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de stukjes sjalot, knoflook en tomaat om en om bakken. Hittebron op de laagste stand zetten en gedurende 20 minuten stoven. Na het stoven pureren, eventueel zeven en in de koekenpan terugdoen. Droge sherry toevoegen en al roerende nog 3 minuten goed verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. Zeebaarsfilets op een hete grillpan, onder een hete grill of op de barbecue plaatsen en aan beide kanten goudbruin grillen. Over warme borden met de saus verdelen. Met fijngeknipte bladpeterselie garneren. Met saffraanrijst of pasta serveren, vergezeld van een licht gekoeld glaasje droge sherry.

    Seabass: Pete York-Wolfgang Schmidt: Once Upon A Time; Bell Records BLR 84028
    Little Sherry: Charles Rouse Quartet: Moment's Notice; Storyville STCD 8268
    Tomatillo: Dave Weckl Group: Heads Up; GRP 96732


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 20/07-26/07 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!