Inhoud blog
  • Stede Akkers
  • later
  • was het de dementie
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda 29-01 16-7

    Categorieën
    Welkom op mijn blog!
    Categorieën
    ongewone verhalen

    29-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stede Akkers

    Ssssst … het geheim van de Stede Akkers.

    Mijn tandeloze mond viel open toen er een nieuwe activiteit werd aangebracht door Jan, bijgestaan door.. We kregen een demonstratie van hoe te reageren wanneer we gevallen zijn. Tip 1; blijf liggen als je kan, tel rustig tot 10. In die tijd kan je rustig denken wat je kan doen. Tip2; Maak lawaai, bel als je er bij kan, roep ‘help’ een paar keer. Of voor de ietwat moderne mens zorg dat je GSM dicht bij jou is. In de toekomst zullen wel meerdere bewoners een GSM hebben. De generatie na ons hebben dat bijna allemaal. Jan en de personeelsleden deden het opstaan een paar keer voor. De eerste toestand, plat op de rug gevallen kwam als eerste onder aandacht. Dan volgen op andere nog vast te leggen datums nog andere toestanden, bijvoorbeeld plat op de buik gevallen en andere aan de beurt. Moeilijk is het niet als….een bewoner van 90 jaren het zelfstandig kon. Zelf dacht ik: ”Dit gaat de huidige bewoners te ver.”  Tip 3; Drink na elke activiteit een glas water.

    Dat initiatief van de leiding wijst er op dat ze met ons bezig zijn.  Tal van activiteiten worden ons aangeboden. Probeer er massaal aan deel te nemen. Dat we niet allemaal kampioen zijn is niet erg. Je bent nooit de laatste, zij die niet wilde deelnemen komen achter de laatste.

    Vaste activiteiten zoals de wekelijkse Bingo is een groot succes.

    Ook op de maandagvoormiddag een goed vertegenwoordigt turnen kent zijn mee doeners. Ook dan sta ik daar met mijn mond zonder tanden vol bewondering te kijken. Wie Anneke Van Hooydonck kent zal eveneens Anneke bewonderen tijdens het turnen. Wat het turnen regelmatig ietwat ongewoon maakt is de komst van leerlingen van de laatste kleuterklas. Zo leren de kleuters omgaan met oude mensen. Geregeld krijgen we eenmalige activiteiten aangeboden. De modeshow met trouwkleren was een enorm succes. Uitzonderlijk was de 100 jarige.. die zat te kijken naar de show van haar destijds zelfgemaakt zwart trouwkleed. Ten gepaste tijden krijgen een uitstap aangeboden.

    Nieuw is de rummikub.  Een initiatief van Ingrid, met als volgelingen Lisa en Jean. Inmiddels zijn er al 10 deelnemers. Rummikub is een stimulans voor de hersens. Wie het spel speelt om te winnen moet veel nadenken. Zolang we dat kunnen gaat het behoorlijk met ons.

    Verder krijgen veel uitstappen. Met kerstmis konden we mee naar het buitenland, naar Zundert. Of naar Meerseldreef. Een uitstap naar een kinderdierentuin staat nog in zijn kinderschoenen. We hebben 2 zangkoren die veel leden tellen.

    Bloemstukken maken met Kerstmis en met Pasen daar zijn helpende handen voor. En noem maar op.

    Kortom in Stede Akkers is er bijna altijd iets te doen, wij vervelen ons nooit. Soms zijn we blij even de kunnen chillen (chillen betekend zoveel als rusten)dat zijn  woorden van deze genaratie. En niet onbelangrijk we leren onze lotgenoten beter kennen.

    We zijn de directie in het bijzonder het personeel dankbaar hier te mogen vertoeven; bedankt.

    29-04-2015 om 20:15 geschreven door jean hellemans

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.later

    Later

    Als ik kortelings

    de strijd tegen dementie verlies

    en niet eens jouw meer erken

    zeg me dan goede dag

    geef me een knuffel

    laat me voelen dat je me nog mag

    dat ik voor iemand, iemand ben.

    Aan iedereen die me lief is.

    12-04-2015 om 20:24 geschreven door jean hellemans

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.was het de dementie

    Kwam het door de dementie, wie zal het zeggen

     

    Het was 23.00uur toen ging slapen. Mijn vrouw en ik wonen sinds kort in een bejaardenhuis. We hebben ieder een aparte kamer, wel naast mekaar. Ik ben in de beginfase van dementie. Langzaam aan zal het toenemen. Wel ik kroop onder de wol, slapen lukte niet direct. Morgen moet ik naar het ziekenhuis op controle bij een hartspecialist. Ik had dacht ik een goede planning gemaakt, Na de controle zo rond 15.00 uur verwachte ik dat ik klaar was. Toevallig ligt onze dochter ook in dat ziekenhuis. Dat gaf me de gelegenheid eens een goedendag te gaan zeggen. Toen ik op haar kamer kwam was het bed leeg. Even aarzelde ik. Een verpleegster kwam binnen. Ik vroeg haar of onze Eva al naar huis was. “Mijnheer” begon de verpleegster, iets of wat op een vrome toon, zoals een kloosterzuster. Dan ging ze verder: ”Ze is een halfuur geleden overleden, momenteel is men bezig haar wat op  te maken in mortuarium. Als dat klaar is gaan we de familie op de hoogte brengen.” Ging ze verder op dezelfde toon. “Ik ben haar vader.” Zei op een toon mij vreemd. Mijn dementie overwon mijn gezond verstand. Ik wist me geen raad. Ik belde naar mijn schoonzoon, die een paar minuten zwijgzaam werd. Met de vrijwilligster van het O.C.M.W. had ik een afspraak in de cafetaria om15.00 uur. Zij was er net. “Breng me maar naar het bejaardenhuis.” Vroeg ik de vrouw. “O.K. En alles goed.” Vroeg ze met glimlach. Ik twijfelde of ik haar op de hoogte zou brengen of niet. Aangekomen in het bejaardenhuis ging ik onmiddellijk naar de hoofdverpleegster om mijn verhaal te vertellen. Ik wist op die moment van geen hout pijlen te maken. “En er is niemand die u kan helpen?” vroeg de hoofd verpleegster. “Misschien wel haar beste vriendin.” Dacht ik luidop. “Zal ik haar bellen.” Stelde hoofdverpleegster voor. Haar adres stond wel in mijn gsm. De hoofdverpleegster gaf de gsm door aan mij. In het kort legde ik haar de toestand uit. Ze beheerde een grote verzekeringsportefeuille en zodoende had ze van veel  familieleden het telefoonnummer. “Ga eerst naar de cafetaria een warme  chocomelk drinken ik ben er binnen 15.00 minuten.” Gaf Reinhilde, vriendin van ons Eva al vanaf het lager onderwijs. Eerst belde ik naar mijn vrouw en zei dat ik onderweg was. “Met mijn hart geen probleem” probeerde ik vrolijk te klinken. Plots verdween alles. In werkelijkheid klopte het eerste deel, ik was op controle geweest en op bezoek bij onze Eva. Ze lag nog in het bed en vertelde me dat ze één dag moest blijven. Ik lag nog in mijn bed in mijn kamer in het bejaardenhuis. Angstig belde ik de nachtverpleegster die luisterde aandachtig en gaf me de raad om dat allemaal op papier te zetten. Nog voor de voorlaatste zin voelde ik de angst weg ebben en viel uiteindelijk in slaap.

    zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

    20-01-2015 om 23:37 geschreven door jean hellemans

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/jeansverhalen

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    20-01-2015 om 20:29 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 27/04-03/05 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 19/01-25/01 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Rondvraag / Poll
    Bent u een regelmatige blog kijker
    ja
    nee
    geregeld
    nooit
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!