Inhoud blog
  • Uil en klok!
  • Moraal van het verhaal.
  • Vlucht voor de vuurzee
  • Lessen uit dit verhaal.
  • Ontmoeting in de woestijn.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Mythes en andere verhalen
    Mythes
    25-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lessen uit dit verhaal.

    Dit verhaal, getiteld “Vlucht voor de vuurzee”, draagt een diepere symbolische betekenis met zich mee. Laten we de elementen eens ontleden:

    1. De Vlucht: De man op het paard symboliseert de menselijke ziel die op de vlucht is voor onrecht, vervolging of innerlijke demonen. Het paard, Scot, vertegenwoordigt de innerlijke kracht en vastberadenheid om te overleven.
    2. Het Vuur: Het vuur staat voor de uitdagingen en obstakels in het leven. Het kan zowel letterlijk als figuurlijk worden geïnterpreteerd. Letterlijk is het de brand die de man achtervolgt, maar figuurlijk kan het verwijzen naar de innerlijke strijd, angsten of schuldgevoelens.
    3. De Nacht: De duisternis symboliseert onzekerheid en angst. De nacht is de tijd waarin we onze diepste gedachten en emoties onder ogen zien. Het is ook een periode van transformatie en groei.
    4. De Raad van de Grootmoeder: De wijze woorden van de grootmoeder – “Laat de wind je gids zijn” – benadrukken het belang van vertrouwen op innerlijke leiding en intuïtie. De wind staat voor verandering en vrijheid.
    5. De Achtervolgers: De ruiters uit Londems vertegenwoordigen de maatschappelijke druk, vooroordelen en veroordelingen. Ze blijven de man achtervolgen, zelfs als hij denkt dat hij veilig is. Dit kan verwijzen naar de moeilijkheden die we onderweg tegenkomen, zelfs als we denken dat we ontsnapt zijn aan onze problemen.

    Kortom, het verhaal gaat over veerkracht, innerlijke strijd en het verlangen naar vrijheid. Het herinnert ons eraan dat we soms moeten vluchten om te overleven, maar dat we altijd onze innerlijke kompas moeten volgen, zelfs als de wereld in brand staat.

    Dit verhaal draagt een belangrijke moraal met zich mee:

    “Laat de wind je gids zijn.”

    Deze eenvoudige zin bevat diepe wijsheid. Het herinnert ons eraan dat we, zelfs in tijden van tegenspoed, moeten vertrouwen op ons innerlijke kompas. Net zoals de wind onzichtbaar is, maar ons toch leidt, zo moeten we vertrouwen op onze intuïtie en innerlijke kracht om de juiste weg te vinden.

    In het verhaal symboliseert de grootmoeder deze wijze raad. Haar woorden zijn een baken van hoop voor John, de vluchtende man. Ondanks de dreiging van het vuur en de achtervolgers, blijft hij vertrouwen op de wind – de onzichtbare kracht die hem vooruitstuwt.

    De moraal is dus: vertrouw op je innerlijke wijsheid, zelfs als de wereld om je heen in brand staat. Laat de wind je gids zijn op je reis door het leven.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!