Inhoud blog
  • reis naar Andorra september 2011
  • België, miserie, miserie, miserie !!!
  • Reis naar Ontario & Québec, Canada 2009
  • Belgian joke
  • Reis USA2008
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    vrije tijd

    18-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België, miserie, miserie, miserie !!!

    Blankenberge, 18 februari 2011

    Eindelijk wil ik eens tijd maken om toch maar eens die blog van mij aan te spreken om mijn frustratie te uiten in verband met de huidige politieke en maatschappelijke problemen die wij op onze oude dag moeten meemaken in een apelandje zoals België.

    Dat er overal wel iets is om over te zagen besef ik maar al te goed maar soms loopt het hier toch de spuigaten uit.

    Het mooiste is natuurlijk dat 50% van de Belgen er blijkbaar genoegen in schept dat we vandaag het wereldrecord “zonder regering zitten” hebben verpulverd maar denken die mensen wel eens verder en beseffen ze dat, eens er een regering komt, ze al de financiële problemen zal moeten oplossen in één keer en dat dit veel, heel veel geld zal kosten aan de gewone man. Men denkt toch niet dat die grote mannen, allé, groot op het gebied van geldverdienen niet op het gebied van grote menslievende man, zijn steentje zal bijdragen want ze zijn er natuurlijk zelf de schuld van dat er geen regering komt. Het enige wat ze kunnen doen is alle schuld op de rug schuiven van een ander en met opgeheven hoofd verklaren dat ze er alles aan doen/gedaan hebben om oplossingen te zoeken.

    Een mooi voorbeeld is de NMBS of moeten we nu zeggen b-rail? In die directie zitten er echt de mensen die in zo een bedrijf moeten zitten; het is een staatsbedrijf, of toch zo goed als, en die mensen zijn echte staatsbedienden uit de oude doos. De ene weet van niets, de andere doet niets en de andere is er niet. Als er eens een treinongeval gebeurt hebben ze er het jaar nadien alleen nog maar over vergaderd dat er maatregelen moeten komen. De echte serieuze oplossingen moeten nog enkele jaren wachten want ze hebben waarschijnlijk nog geen goeie aannemer of bedrijf gevonden die wil meespelen met hen. Het mooiste is dan nog dat die minister(es) Inge Vervotte gaat vertellen dat ze tevreden is met de situatie. De families van de slachtoffers in Buizingen zullen niet zo tevreden zijn denk ik.

    Dan maar begrijpen dat ze er nog een staatssecretaris van mobiliteit bijhebben, onze vriend Schouppe de tjeef, het voorbeeld van een echte politieker. Dit is nu echt iemand waar ik geen zaken zou mee willen doen, misschien nog slechter dan een Hollander, als je er niet van gekl… zijt, dan is hij het vergeten.

    Maar hoe gaat men nu uit die impasse geraken en een regering kunnen vormen zonder dat iedereen veel water in zijn glaasje wijn doet, Vandelanotte wilt er nu een Belgische Unie van maken met 4 deelstaten??!! Men beseft maar al te goed dat ze veel te veel gezichtsverlies zullen moeten lijden als er maar één durft toe te geven en ze zijn als dood voor nieuwe verkiezingen. Ze weten ook heel goed dat er geen luis meer zal opdagen in de stempelhokjes, of het moeten de fanatiekers zijn natuurlijk, en die zeteltjes in het parlement zijn toch zo ergonomisch en leuk om in te zitten(slapen) of één of ander smsje/mailtje te plegen.

    Het mooiste vind ik nog dat men denkt om die liberalen er bij te halen; ze hebben verdomd zelf de boel opgeblazen !!!!

    Afschaffen dat zootje en betaal ze als ze op hun werk zijn en hun werk doen. In de privé, en zelfs in bepaalde staatsdiensten, zouden al die mannekes en poppemiekes een goeie stamp onder hun edele dinges krijgen en als ze zich afvragen waarom, nog één !

    Maar ook in het dagelijkse leven gebeuren er hier alle dagen van die dingen waarvan men zich afvraagt wie dit beslist heeft of wie daar een hand in heeft.

    Een vrouw moet jaren procederen omdat ze mismeesterd is geweest , de bewijzen zijn er (gedeeltelijk verlamd) maar toch krijgt dit mens ongelijk en moet ze duizenden euro’s betalen. Van een schande gesproken !

    Het eerste dat ze mogen hervormen hier in België is Justitie. Die zit nog altijd vol met oude advocaten en oude rechters die gewoon nog iets doen omdat ze wachten op hun ruim pensioentje. Ze werken nog altijd met wetten die gemaakt zijn in de tijd van Napoleon en die absoluut geen rekening houden met de moderne levenswijze. Hun uitspraken zijn soms niet te begrijpen en volledig ongelooflijk, de ene misdadiger krijgt 5 maanden met uitstel voor een zwaarwichtig feit en een arm mensje dat eens iets kleins mispeutert, zouden ze in de bak steken. Ze hebben ze veel te lang laten zitten in hun ivoren toren, die omhooggevallen bende witteboordpaljassen. Het enige wat ze nu uitgevonden hebben is de mensen veroordelen zonder bewijs en indien dit niet gaat gaan ze de boel zo lang mogelijk uitstellen om procedurefouten gaan zoeken. Leve de misdaad !!!!

    Maar nog veel erger is hetgeen er nu eergisteren gebeurd is aan het justitiegebouw in Brugge waar er een jonge vrouw gewoon werd vermoord door haar ex. Vier schaapjes van kinderen blijven er over en wat zal meneertje krijgen van straf? Dertig  jaar waarschijnlijk maar hoe lang zal hij moeten zitten? De dag van vandaag wordt je gestraft als je 35km/uur rijdt in een bebouwde kom aan een school in de vakantie maar zo’n mensen worden gewoon weggestoken opdat ze niet gelyncht zouden worden, ocharme !!! Waar zijn die palen gebleven om ze er aan te binden of te hangen?

    Het is al jaren dat ze spreken dat er gevangenissen te kort zijn en dat ze er gaan bijbouwen. Heb jullie al een nieuwe gezien? Laat ons eerst eens al die vreemde criminelen buiten zwieren en we hebben plaats over. Zend ze terug onder politiebewaking en draag ze over aan de plaatselijke autoriteiten. Geef ze nog een bak bier mee en een reepje chocolade maar geef ze ook de goede raad om nooit meer ons grondgebied te betreden. Zoiets zou natuurlijk moeten gebeuren op Europese schaal en het zou natuurlijk veel geld kosten, maar paal en perk stellen aan die situatie voor eens en voor altijd zou veel goedkoper uitkomen dan nu. Ik weet het, je mag geen racist zijn maar wat is een racist? Opkomen voor jouw eigen zaak en die verdedigen? Die oproerkraaiers zijn meer racist dan de meeste autochtonen. Laat ze eens beginnen met een goede asielpolitiek te voeren en dat zal al veel helpen.

    In feite zouden er meer programma’s moeten gemaakt worden zoals Basta. Eens goed met die lui lachen die altijd maar werken in 3 fases; nu , later en nooit !

    Er zijn zodanig veel ministers, ministeries, kabinetten, staatssecretarissen, parastatale instellingen, ambtenarijen, commissies en andere onnozele en onnodige instituten dat het zoveel geld kost en niets opbrengt. Je moet maar eens bellen naar zo een ministerie om antwoord te krijgen op een onnozele vraag. Hetgeen Basta heeft bewezen met hun bijdrage over Mobistar is evengoed toepasbaar op veel en veel andere soortgelijke firma’s. Je wordt er van het kastje naar de muur gestuurd tot je op de duur nog dommer bent dan voorheen.

    Hetzelfde geldt voor die hemelstergende reclame op bepaalde zenders. Je wordt er knotsgek van en je kunt toch niet altijd naar het toilet gaan als ze beginnen of iets uit de frigo gaan halen? Als je iedere keer een pint bier uit de frigo haalt terwijl je twee uur naar VT4, VTM of 2Be kijkt, dan ben je “poepeloerezat”. Ze hebben recht op een x-aantal minuten reclame/uur maar dan plaatsen ze voor of achter nog eens stukjes van eigen programma’s die ze later zullen uitzenden. Dit alles duurt zo ongeveer een 7-tal minuten allemaal om telkens hetzelfde waspoeder, hetzelfde automerk of dezelfde vita-dinges aan te prijzen, we zwijgen dan maar over die parfumreclames want die trekken echt op niets! Denken die mensen nu echt dat wij allemaal zo dom zijn?? Ik persoonlijk koop niets van al die dingen gewoon omdat ze mijn avond naar de knoppen helpen. Ze zouden beter doen zoals bij onze noorderburen en reclame geven aan het eind van een programma, niemand zal daarover vallen en die willen kijken, kan dit nog doen.

    Er zijn nog zo veel dingen die een mens kan ophalen en daarom moet men geen bittere oude man zijn, alleen maar het dagelijkse nieuws volgen en er eens goed over nadenken.

    We gaan eens zien wat er zal gebeuren met al die pedofielzaken? Hoor je ze nog? Vangheluwe gaan ze nu doen verhuizen naar het buitenland, waar naartoe? Naar het zuiden omdat het ginder mooi weer is en er meer naaktstranden zijn dan hier? Dat manneke ginder in Vaticaanstad heeft er zelf nog geen woord aan vuil gemaakt, natuurlijk niet hé , ik hoor het jullie al denken!!!

    Ik zal maar stoppen maar het moest er toch eens uit.

    We hebben één geluk hier in België, er zijn hier niet zoveel aardbevingen of sunami’s maar voor de rest is het toch soms een groot KLOTELAND.

    Jean-Pierre +++++

     

     

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 24/10-30/10 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 29/06-05/07 2009
  • 01/09-07/09 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 19/11-25/11 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • BHV belachelijk? (fonzie)
        op problemen
  • jullie reis (karin)
        op REIS ZW USA
  • Voor Jempi (Willy Gilliaert)
        op einde jaar
  • opwarming (jan vervoort)
        op opwarming
  • Was u ook jong in de jaren '50 of '60? Gefeliciteerd (je zeune)
        op vroeger en nu

  • MAAK IEDERE DAG DE MOOISTE VAN UW LEVEN !!!
    Laatste commentaren
  • BHV belachelijk? (fonzie)
        op problemen
  • jullie reis (karin)
        op REIS ZW USA
  • Voor Jempi (Willy Gilliaert)
        op einde jaar
  • opwarming (jan vervoort)
        op opwarming
  • Was u ook jong in de jaren '50 of '60? Gefeliciteerd (je zeune)
        op vroeger en nu
  • Foto

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Foto

    Eddy White's Memories
  • seniorennet.be


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!