NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
myvideogamecollection
blog.seniorennet.be/myvideo
Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Betoverend veelzijdig startpagina
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    natuurlijkgezond
    blog.seniorennet.be/natuurl
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    avom
    blog.seniorennet.be/avom
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    30-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creme brulee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    350 ml melk
    200 ml room
    1 zakje vanille-puddingpoeder
    1 zakje vanillesuiker
    50 g suiker
    4 koffielepels kandijsuiker
    Los het puddingpoeder op in een weinig koude melk. Breng de melk, room, vanillesuiker en suiker aan de kook. Neem dan van het vuur en meng de puddingoplossing onder de hete melk, onder voortdurend roeren. Laat nog één minuut zachtjes doorkoken. Giet in kleine ovenschaaltjes en laat afkoelen. Voor het opdienen een dessertlepel kandijsuiker over de pudding strooien en even kort karameliseren onder een hete grill. Laat even afkoelen zodat het karamellaagje laagje krokant is.
    Heb je meer tijd en kies je voor eieren:
    4 eierdooiers + 1 heel ei
    5 dl lightroom
    100 g griessuiker
    4 koffielepels kandijsuiker
    Meng met een klopper de eierdooiers en het hele ei met de griessuiker. Voeg de room toe en goed mengen. Giet in ovenschaaltjes en zet in een ovenschaal, gevuld met water, zodat de schaaltjes voor ¾ met water bedekt zijn. Bak 35 minuten in een voorverwarmde oven 180° C. Haal de schaaltjes uit de oven en laat afkoelen. Bedek met de kandijsuiker en laat karameliseren onder de ovengrill.


    Categorie:Desserten
    Tags:ei, eierdooier, suiker, kandijsuiker, room, melk, vanillsesuiker, puddingpoeder, dessert, karameliseren
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappeltjes in de oven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgekookte krieltjes of nieuwe aardappeltjes.
    Voor 2 personen
    ± 400 gr krieltjes, voorgekookt,
    of kleine aardappeltjes ongeschild
    4 eetlepels olijfolie
    peper, zout (eventueel zeezout)
    tijm of rozemarijn (naar keuze)

    Kleine aardappeltjes ongeschild 10 minuten koken en afgieten. Oven voorverwarmen 180° C. Krieltjes of aardappeltjes in ovenschaal schikken en besprenkelen met olijfolie. Even omroeren en kruiden naar smaak met peper en zout. Naar keuze kan er ook fijngeknipte rozemarijn of tijm toegevoegd worden. In oven 15 à 20 min opwarmen.


    Categorie:Groenten-Aardappelen
    Tags:krieltjes, aardappel, rozemarijn, tijm
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelen met kaneel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dessert voor 4 personen
    4 appelen
    4 eetlepels fijne suiker
    boter
    4 kaneelstokjes

    Oven voorverwarmen op 200° C. Verwijder met een appelboor het klokhuis. Snijd eventueel onderaan een stukje weg zodat de appel blijft rechtstaan. Schik de appelen in een ovenschaal. In iedere appel een eetlepel suiker strooien en een klontje boter. Steek er dan een kaneelstokje in zoals steeltjes. In het midden van de schaal nog een klont boter leggen. Zet in de voorverwarmde oven gedurende ± 30 min. Serveer warm of lauw en overgiet met een lepeltje saus.


    Categorie:Desserten
    Tags:appel, suiker, kaneel, boter, dessert
    >> Reageer (1)
    29-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode kool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rode kool is het gehele jaar verkrijgbaar en minstens een maand houdbaar op een koele, droge en donkere plaats. Kolen bevatten weinig calorieen. Eenmaal doorgesneden kleurt hij snel bruin en nog één dag houdbaar. Vermijd de aankoop van kolen met verwelkte buitenbladeren.
    1 ui, fijngesnipperd
    1 rode kool
    2 eetl azijn
    6 eetl water
    1 kg appelen
    100 g suiker
    2 eetl rode-bessenkonfituur
    boter, zout
    Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snijd in vieren en verwijder de stronk. Zeer fijn snijden of schaven. Kook ze eerst 15 min in kokend water, dat is beter voor de spijsvertering. Laat uitlekken. De ui in de boter stoven. De kool, azijn, water en zout toevoegen. Laat ± 30 min stoven op zacht vuur. Schil ondertussen de appelen, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. De appeltjes bijvoegen en nog ± 1 uur (zie tips) zachtjes laten stoven. Voeg er nu de suiker en de konfituur bij. De kool wordt nu opnieuw mooi rood. Roer om en laat nog even stoven zonder deksel om het overtollige sap te laten verdampen. Bind eventueel met sausbinder.
    Tips:
    Je kan er ook een kleine gepelde ui waarin je kruidnagels steekt bijvoegen. Op het einde verwijderen. Of een paar jeneverbessen bijvoegen. Als je de kool mixt is het niet nodig de saus te binden. Zomerkool, van mei tot september, heeft een kooktijd van ± 30 minuten. Winterkool heeft meer dan een uur kooktijd nodig.


    Categorie:Groenten-Kool
    Tags:rode kool, azijn, appelen, konfituur, bessenkonfituur, kool, kruidnagel, jeneverbessen, seizoensgroenten, red cabbage, choux rouge, lombarda, rote kohl
    >> Reageer (3)
    28-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zure eiersaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor ½ liter saus. Voor lekkere vol au vent of kipfricassee.
    50gr huishoudbloem

    50gr bakboter

    ½ l bouillon

    1 eierdooier

    sap van ½ citroen

    zout, peper, muskaatnoot

    ½ dl room (light,soyaroom,koffieroom)
    Smelt boter op matig vuur. Roer de bloem er ineens onder. Voeg er, onder flink roeren met de klopper, de bouillon bij en laat doorkoken. Klop de eierdooier met een beetje bouillon en vermeng met de overige saus. Naar keuze kan er ook room toegevoegd worden. Breng op smaak met peper, zout, muskaatnoot en citroensap.


    Categorie:Sauzen
    Tags:bloem, boter, bouillon, eierdooier, citroen, nootmuskaat, peper, zout, saus
    >> Reageer (0)
    27-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venkel met kaaskorstje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    2 venkelknollen
    3 eetl boter
    2 eetl bloem 
    1,25 dl melk + 1,25 dl kookvocht
    3 eetl parmesan of grana padano
    peper, zout, nootmuskaat
    Maak de venkelknollen schoon en snijd iedere knol in vieren. Hak het venkelgroen fijn en hou apart. Kook de venkelknollen 20 min in ruim gezouten kokend water. Giet af en vang 1,25 dl kookvocht op. Oven voorverwarmen op 200°C. Laat twee eetlepels boter smelten en roer de bloem erdoor. Giet eerst de melk en dan het kookvocht erbij en laat al roerend indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schik de venkel in een ovenschaal, verdeel het venkelgroen erover en schenk de saus erover. Bestrooi met de kaas en leg de overige boter in vlokjes erop. Schuif in de oven en laat de venkel in 10 min gratineren zodat er een lichtbruin korstje verschijnt.


    Categorie:Groenten
    Tags:venkel, parmesan, grana padano, bechamelsaus, witte saus, gratineren
    >> Reageer (0)
    20-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hete bliksem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekkere stoemp of stamppot met appel en peer en gebraden vlees
    Voor 4 personen
    400 g vers spek (1 cm dik)
    1 1/2 kg geschilde aardappelen, in stukjes
    1/2 kg zoete peren, geschild, in stukjes
    1/2 kg zure appelen, geschild, in stukjes
    3 dikke uien, in ringen gesneden
    peper uit de molen, zout
    echte boter, 2 dl water
    Bak het spek met wat boter en voeg de uien toe. Laat eventjes kleuren. Giet er het water op en laat 20-25 min zachtjes koken. Neem het spek uit de pan, en leg de stukjes aardappel, appel en peren in de pan. Kruid met veel peper uit de molen en zout. Doe het spek weer in de pan en laat 25-30 min zachtjes pruttelen. Kijk regelmatig of er nog genoeg vocht is, voeg eventueel een beetje water bij. Kijk of de aardappelen mals zijn. Neem het spek uit de pan en snij in dikke repen. Stamp de inhoud van de pan fijn en voeg een flinke noot boter toe. Schep in een schotel en leg het spek bovenop.
    Tip:
    Je kan hierbij pensen, braadworst, vleesbrood, slavink of blinde vinken serveren. Je kan dit vooraf maken en afgedekt opwarmen in de microgolf.


    Categorie:Oma's Stoemp-Puree
    Tags:appel, aardappel, peer, spek, uien, stoemp, stamppot, kindergerechten
    >> Reageer (1)
    15-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farfalle met krabvlees
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    400 g farfalle ( strikjes) of andere korte pasta
    ± 250 g krab uit blik, uitgelekt
    5 kleine tomaten, in blokjes gesneden
    3 eetl olijfolie
    1 knoflookteentje
    peterselie, fijngeknipt
    1 citroen, bio
    zout, peper
    Rasp de citroenschil en pers een eetlepel sap. Kook de pasta volgens verpakking. Stoof het knoflookteentje in de olijfolie op een middelmatig vuur. Verwijder uit de pan wanneer die bruin wordt. Voeg de krab, de blokjes tomaat, het citroensap en een beetje zout toe en neem van het vuur. Meng de uitgelekte pasta met de saus. Voeg de citroenschil, peterselie en peper uit de pepermolen toe. Goed mengen en opdienen.


    Categorie:Pasta's
    Tags:farfalle, krab, tomaten, pasta
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uientaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kruimeldeeg
    Voor vulling:
    50 g boter
    ± 900 g uien, in dunne ringen
    3 eieren
    2,5 dl melk
    nootmuskaat

    Bak de kruimeldeeg eerst 10 min met droge bonen of rijst in taartvorm van 20-25 cm volgens gebruiksaanwijzing. Smelt de boter en voeg de uien toe. Doe het deksel op de pan en bak al roerend ± 30 min op laag vuur. Zet de oven nu op 220°. Klop de eieren en melk los in een kom. Breng op smaak met zout, peper. Verdeel de uien over de taartbodem en schenk het eimengsel erover. Bak de taart ± 25-30 min, of tot het eimengsel gerezen, bruin en stevig in het midden is. Dien warm op.


    Categorie:Groentetaarten
    Tags:kruimeldeeg, ui, ei, melk
    >> Reageer (0)
    14-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chili Con Carne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pittig gerecht van gehakt en bonen.
    Voor 4 à 6 personen
    500 gr rundsgehakt (americain natuur)
    2 blikken rode of bruine bonen (400ml)
    2 blikken gepelde tomaten
    1 rode paprika, fijngesneden
    1 ajuin, fijngesneden
    3 teentjes knoflook, fijngesneden
    1 bouillonblokje(runds), peper, zout
    1 eetl paprikapoeder en 1 koffiel cayennepeper
    ½ koffielepel pili-pili of tabasco
    3 eetlepels olijfolie

    Ajuin glazig stoven in de verwarmde olijfolie. Gehakt toevoegen en rul bakken tot het grijs geworden is. Pletten met een vork of pureestamper. Look nu laten meebakken. Rode paprika, gepelde tomaten en bouillonblokje toevoegen. Laat ± 5 min doorkoken. Af en toe omroeren. Uitgelekte bonen en kruiden toevoegen. Laat ± 45 min zachtjes doorkoken. Eventueel naar smaak zoeten met een eetlepel kandijsuiker. Voor liefhebbers een blik uitgelekte mais toevoegen. Geef hierbij stokbrood, gekookte rijst of serveer in tortilla of wrap. Lekker met een glaasje wijn.


    Categorie:éénpansgerechten
    Tags:bonen, rundsgehakt, eenpansgerecht, tomaat, paprka, ajuin, tabasco, wijn, stokbrood, tortilla, wrap, mexicaans
    >> Reageer (3)
    11-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaatjes met eimengsel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht voor 4 personen
    8 kleine tomaatjes
    2 eieren
    100 g geraspte kaas
    4 eetl room
    1 eetl peterselie, fijngeknipt
    2 eetl boter
    peper, zout
    Snij een kapje van de tomaten. Hol ze uit met een lepeltje. Bestrooi met zout en laat ze omgekeerd uitlekken. Klop de eieren los met de kaas, room, peterselie, peper en zout. Vul de tomaatjes met dit mengsel en zet de kapjes erop. Zet ze in een beboterde ovenschotel en bedruppel met een beetje gesmolten boter. Zet ± 15 min in de voorverwarmde oven 220°. Geef hier toast met boter of stokbrood bij.


    Categorie:Voorgerechten
    Tags:ei, tomaat, kaas, stokbrood, voorgerecht, eiergerecht
    >> Reageer (0)
    10-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hazenrug
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    1 hazenrug (diepvries)
    60 g bakboter
    1 dl rode porto
    2 dl wildfond
    1 dl room
    1 takje tijm
    peper, zout
    De hazenrug een ganse nacht laten ontdooien in de koelkast. Droogdeppen met keukenpapier. Kruiden met peper en zout. De bakboter verhitten en de hazenrug rondom mooi laten kleuren. Het vuur lager zetten, blussen met 0,5 dl wildfond en deksel op de pan. Laat 25 minuten verder braden (Rosé 20 min) Uit de pan nemen en warm houden onder aluminiumfolie. Het braadvocht blussen met de porto en vuur hoog zetten. Wildfond en room toevoegen en laten inkoken gedurende ± 5 minuten tot een romige saus. Ondertussen het garnituur klaarmaken en de kroketten bakken. Haal het vlees van het been met behulp van een vork en de bolle kant van een lepel en snijd in schuine sneetjes.
    Als ganituur naar keuze:
    Witloof in de lengte halveren. Harde kern verwijderen. Spoelen in water en met aanhangend water
    in microgolf, afgedekt, 7 minuten op ± 800 Watt. Laat even afgedekt nagaren.
    Peren uit blik met sap 2 min opwarmen in microgolf. Laten uitlekken en de holte vullen met koude veenbessenkonfituur.
    In oven:
    Oven voorverwarmen 175°C. In braadslede 75 g boter smelten. Hazenrug aan beide kanten bruinbakken. 2 dl wildfond toevoegen. Braadtijd 25 min. Keer het vlees regelmatig en bedruip met braadvocht. Vlees uitnemen en porto en room toevoegen. Laat inkoken.


    Categorie:Gevogelte en wild
    Tags:wildfond, tijm, porto, room, peren, veenbessenconfituur, aardappelkroketten, hazenrug
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Jakobsvruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht voor 2 personen
    12 kleine of 6 grote Sint-Jacobsvruchten (diepvries)
    2 eetl boter
    4 eetl droge witte wijn
    1 eetl peterselie, fijngeknipt
    peper en zout
    stokbrood
    Laat de Sint-Jacobsvruchten ontdooien en dep ze droog met keukenpapier. Grote Sint-Jakobsschelpen horizontaal doormidden snijden en eventuele koraal heel laten. Kruid met peper en zout. Verhit één eetl boter in een braadpan (tefal), waar de St-Jacobsvruchten in één laag in passen, en bak ze ± 5 min tot ze rondom goudbruin zijn en stevig aanvoelen. Doe de witte wijn in de pan en laat even inkoken. Voeg één eetlepel boter en de peterselie toe. Roer om tot een gladde saus. Serveer onmiddellijk in voorverwarmde lege Sint-Jakobsschelpen of bordjes. Geef er een stukje stokbrood bij.


    Categorie:Vis - Schaaldieren
    Tags:sint-jacobsvruchten, jakobsschelpen, coquilles, wijn, stokbrood, voorgerecht
    >> Reageer (1)
    04-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocomousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Voor 4 personen
    150 g chocolade
    4 eieren
    4 eetl suiker
    De eierdooiers met 3 eetlepels suiker schuimig opkloppen (mixer). In andere kom de eiwitten met 1 eetlepel suiker met mixer halfschuimig opkloppen. De gebroken chocolade onafgedekt 1–2 min in microgolf smelten. Roer om en meng het eierdooiersmengsel erbij. Eiwitschuim langzaam toevoegen (niet kloppen). Giet eventueel in aparte schaaltjes en laat minstens één uur in de koelkast opstijven. Serveer eventueel met chocoladekrullen, slagroom of fijn koekje. Je kan dit maken met melk- of bitterchocolade. Probeer ook eens chocolade met nootjes.
    Feestelijk: Maak twee verschillende mousse en laat afkoelen in een kom. Bestrooi de bordrand met poedersuiker, schep een lepel mousse van iedere soort en versier met een fijn koekje.

    Categorie:Desserten
    Tags:chocolademousse, chocomousse, dessert, eieren, suiker, chocoladekrullen, slagroom
    >> Reageer (0)
    02-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juliennesoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    500 g fijngesneden soepgroenten (zakje in handel)
    2 liter water
    2 bouillonblokjes
    peper, zout, tijm
    tapioca of vermicelli (naar keuze)
    300 g gehakt, gekruid

    De groenten met het water en de bouillonblokjes aan de kook brengen. Tijm toevoegen en kruiden met peper en zout. Laat ± 30 minuten zachtjes koken. Rol ondertussen kleine balletjes van het gehakt. Als de groenten gaar zijn, de soep opnieuw tegen het kookpunt aan brengen (niet koken). Tapioca of vermicelli en gehaktballetjes toevoegen. Een tiental minuten laten verder garen. Voeg naargelang het seizoen andere groenten zoals erwtjes, spruiten, asperges enz... toe.


    Categorie:Soepen A - J
    Tags:seizoengroenten, ballekes, tapioca, vermicelli, soepgroenten, soepballetjes
    >> Reageer (0)
    01-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde kwartels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Feestelijk voor 2 personen
    4 kwartels
    4 sneetjes spek
    60 g boter
    4 sneetjes vierkant wit brood
    veenbessenkonfituur

    Oven voorverwarmen 200° C (gasovenstand 6). Spoel de kwartels onder stromend water en dep droog met keukenpapier. Kruid binnenkant met zout. Bind rond iedere kwartel en sneetje spek. Schik de kwartels in een beboterde ovenschaal en bak gedurende 20-25 min. Bedruip enkele keren met de saus zo krijg je een mooi korstje. Smelt de resterende boter in een pan en laat de sneetjes brood aan beide kanten bruin worden. Laat uitlekken op keukenpapier. Verwijder touwtjes van de kwartels, serveer op een sneetje brood en lepel er een beetje saus over. Serveer naar keuze met veenbessenjam, doperwtjes en kleine gekookte aardappelen of aardappelkroketten.
    Tip: Indien diepgevroren kwartels laat ze dan eerst ontdooien. In plaats van kwartels kan je twee piepkuikens nemen. Laat dan 35-40 min bakken in de oven.


    Categorie:Gevogelte en wild
    Tags:kwartel, piepkuiken, veenbessenkonfituur
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pladijs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    2 gekuiste pladijzen of schollen
    1 citroen
    zout
    slablaadjes

    Oven voorverwarmen 200°. De schoongemaakte pladijs, zonder kop, besprenkelen met citroensap en een kwartiertje laten staan. Droogdeppen met keukenrol. Op de grillrooster onder de grill leggen. Aan elke kant ± 6 minuten garen. Bestrooi met zout en schik op een verwarmd bord. Versier de bovenkant met enkele blaadjes sla en een stukje citroen. Geef hierbij frietjes of aardappelpuree..


    Categorie:Visgerechten
    Tags:pladijs, frietjes, sla, citroen, vis
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spek met eieren in microgolf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Per persoon
    2 sneetjes gerookt of vers ontbijtspek
    2 eieren
    peper en zout
    Leg de sneetjes spek op een plat bord of schaal geschikt voor microgolf. Dek ze af met keukenpapier. Laat ± 2 min garen op ca 700 Watt. Klop de eieren en kruid naar smaak. Giet de eieren over het spek. Laat enkele minuten stollen in de microgolf. Kijk regelmatig en roer de gestolde eieren enkele keren los. De omelet moet nog wat smeuig zijn. Serveer onmiddellijk in het warme bord (let op voor vingers). Gerookt spek is van nature zout. Pas de hoeveelheid zout aan of laat gewoon weg.


    Categorie:Microgolfgerechten
    Tags:spek, eieren, ontbijtspek
    >> Reageer (1)
    30-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelnestjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een gekookt eitje omringd met een laagje gehakt.
    Voor 2 personen
    300 g gehakt, klaargemaakt
    2 grote eieren
    bakboter
    tomatensaus
    aardappelpuree
    bloem, paneermeel, eiwit, opgeklopt
    Kook de eieren 10 minuten, laat even afkoelen en pel ze. Kook de aardappelen voor de puree. Bekleed de gepelde eieren met het gehakt. Bak in een anti-kleefpan met wat gesmolten boter, met deksel op de pan, op een middelmatig vuur en gedurende ± 20 min. Draai regelmatig om.
    In de oven voor grote hoeveelheden: Na het aanbakken in de pan in een ovenschotel leggen. In een voorverwarmde oven van 180°C bakken gedurende 25 à 30 min.
    In de frituurpan: Draai de gekookte eieren even door wat bloem en bekleed ze met een gehaktlaag. Wentel ze dan in opgeklopt eiwit en door paneermeel en bak ze in de frituur op 170°C gedurende ± 8 minuten.
    Maak ondertussen de tomatensaus en aardappelpuree. Snijd de gehaktbal middendoor en nu lijken ze op een vogelnestje. Serveer met de puree en tomatensaus.
    Tomatensaus: 2 fijngesnipperde sjalotjes, 3 dl gezeefde tomaten, peper, ½ blokje groentebouillon of ¼ koffielepel spagettikruiden, sausbinder
    Stoof de sjalot. Voeg hierbij de gezeefde tomaten, verkruimeld bouillonblokje of kruiden, en peper. Laat ± 10 min pruttelen. Bind met sausbinder.
    Aardappelpuree: ½ kg gekookte aardappelen, 0,5 dl melk, 1 eetl boter, peper, zout en nootmuskaat. Meng de geplette aardappelen met de melk, boter en kruiden.
    Voor roze aardappelpuree voeg je er 2 eetlepels ketchup bij.


    Categorie:Eiergerechten
    Tags:gehakt, gekookt ei, tomatensaus, aardappelpuree, eiergerecht
    >> Reageer (4)
    23-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaronischotel met tonijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekkere ovenschotel met prei, tonijn en kaassaus
    Voor 4 personen
    300 g preiwit, fijngesneden
    2 eetl olijfolie
    300 g macaroni
    2 blikjes tonijn (185g), eigen nat, uitgelekt
    zout, peper, nootmuskaat
    1 eetlepel citroensap
    kaassaus
    Verwarm de olijfolie en voeg het preiwit toe. Kruid met een weinig zout en peper. Op middelmatig vuur, met deksel op de pot, ongeveer 15 min laten verder garen. Roer tussenin even om. Maak ondertussen een kaassaus.
    Kaassaus:
    50 g boter
    50 g bloem
    1/2 liter koude melk
    150 g gemalen kaas (emmenthal of andere)
    peper en zout
    Maak een roux: smelt de boter op middelmatig vuur en voeg de bloem er ineens aan toe. Roer om en laat even bakken. Voeg de koude melk er bij en laat onder voortdurend roeren indikken. Neem van het vuur en kruid met zout, peper en nootmuskaat. Voeg ook 1eetlepel citroensap bij en roer er dan ¾ van de gemalen kaas onder.

    Kook de macaroni in kokend, gezouten water 8 min of volgens verpakking. Meng dan de uitgelekte tonijn, gestoofde prei en gekookte macaroni samen met de kaassaus en roer goed om. Je kan het gerecht zo serveren of alles in een ovenschaal gieten en bestrooien met de rest van de kaas. In een voorverwarmde oven 180°C laten gratineren 10 à 15 minuten tot een goudbruin korstje gevormd is ( let op dat het korstje niet zwart kleurt).Maak je de schotel vooraf klaar verwarm dan eerst 35 min. in de voorverwarmde oven vooraleer je deze laat gratineren.


    Categorie:Pasta's
    Tags:macaroni, tonijn, kaas, preiwit, kaassaus, ovenschotel, gratineren
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (13)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (25)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (34)
  • Oma's Stoemp-Puree (9)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (23)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (9)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Soepvleesfricassee
  • Lamskoteletjes met witloof
  • Witloof gestoofd
  • Erwten en wortelen
  • Varkenshaasje met champignons en Leffe
  • Andijviestoemp met spekjes
  • Ajuinstoemp
  • Gegrilde zalm met witloofstronkjes
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Gehakt in witloofjasje
  • Fijne kippesoep
  • Vissoep
  • Komkommersoep
  • Visgratin met spinazie
  • Kalfsfricassee
  • Visfilets met romige tomatensaus
  • Capellini carbonara
  • Blinde vinken met jagersaus
  • Champignonsaus
  • Kaassaus
  • Hutsepot
  • Ovenschotel met gehakt en groenten
  • Lasagne
  • Venkel gegratineerd
  • Witloof met gehakt en spekjasje
  • Tagliatelli Carbonara met gerookte zalm
  • Wafels
  • Archiducsaus
  • Kabeljauw met provencaalse saus
  • Rode bietensoep
  • Stoofvleespotje met appel
  • Venkelvelouté met scampi
  • Bleekselder of witte selder
  • Groene - peperroomsaus
  • Andijvie, gestoofd
  • Gehaktbrood
  • Appel met ijs en peperkoek
  • Havermoutpap en koekjes
  • Vispotje met lengfilet
  • Macaroni met tonijn
  • Knolselderstoemp
  • Schorseneren
  • Vol-au-vent of koninginnehapje
  • Doperwtensoep
  • Tarte Tatin met groenten
  • 2 februari - Maria-Lichtmis- dan eten we Pannenkoeken
  • Vleesballekes
  • Knolselder met witte saus
  • Preistoemp
  • Hespengebraad met bloemkool
  • Cordon blue
  • Eieren gefrituurd
  • Lasagne met zalm
  • Tomaten gevuld met gehakt
  • Kipfricassee voor vol au vent
  • Scampi pikant
  • Visfilets gegratineerd
  • Gevulde paprika's
  • Champignonsoep
  • Groenekoolsoep
  • Spruiten
  • Tagliatelle met kastanjechampignon en kalfslapje
  • Varkensvlees met witloofroomsaus
  • Goelash
  • Gestoofde selder met gehaktballetjes
  • Witloofstoemp
  • Warme wijn voor koude dagen
  • Wittekoolsoep
  • Visfilet met pizzaiola
  • Kervelsoep met roomkaas
  • Ajuinsoep
  • Wittekool
  • Kwartels met druiven
  • Konijn met bier of wijn
  • Witloof met ham en kaas
  • Broodpudding of bodding
  • Nieuwjaarsbrief 2019
  • Jenthes keuken
  • Cappuccino van soep
  • Roggebrood of toastjes met gerookte zalm
  • Rosbief met groentenkrans
  • Vingerhapje: Spekballetjes
  • Krabgratin
  • Lepelhapje met garnaal of scampi
  • Vispannetje
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Lepelhapje met ham en kiwi
  • Oesters met kruidenboter
  • Aperitiefglaasjes
  • Gerookte zalm met toast
  • Martini - Zalm
  • Messinaroom
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Osso Bucco met pasta
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Avocado met krab
  • Visfondue
  • Steengrill-Gourmet
  • Minibroodjes
  • Vingerhapje - Pens met appel
  • Paddestoeltjes met eieren
  • Gevulde aardappeltjes
  • Everzwijnragout
  • Kip met mandarijntjes
  • Lamsfilet met champignonkorfjes
  • Sint-Jakobsschelp
  • Scampi in lookboter
  • Kalkoenrollade met champignonsaus
  • Peren met vijgenpuree
  • Kwartels met abrikozensaus
  • Garnalensoep
  • Preiroomsoep
  • Grissinistokjes met ham
  • Scampi en Sint-Jakobsvruchten
  • Vispasteitje
  • Visrolletjes met garnalensaus
  • Witloofsoep
  • Wachthapje: Garnaalsoepje met scampi
  • Kwartels met vijgen en appelen
  • Currysaus
  • Kalkoenfilet met porto en preisaus
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Microgolf: Warme appelen
  • Aperitiefsoepje met erwtjes
  • Garnaalkroketten
  • Vingerhapje: Kerstomaatjes met garnaal
  • Knolseldersoep
  • Groenekoolstoemp
  • Pudding met frambozen
  • Konijnfilet met appel en champignon
  • Cake met appelen
  • Vingerhapje: Toast met Roquefort en walnoot
  • Lepelhapjes: Champignon met lookboter
  • Peer met ham
  • Vingerhapje: Witloofschuitjes
  • Vingerhapje: Crostini met gerookte zalm
  • Chocomousse met bier
  • Hemelse peer
  • Vingerhapje: Kruidenkaas-hapje
  • Spruitjessoep
  • Creme brulee
  • Aardappeltjes in de oven
  • Appelen met kaneel
  • Rode kool
  • Zure eiersaus
  • Venkel met kaaskorstje
  • Hete bliksem
  • Farfalle met krabvlees
  • Uientaart
  • Chili Con Carne
  • Tomaatjes met eimengsel
  • Hazenrug
  • Sint-Jakobsvruchten
  • Chocomousse
  • Juliennesoep
  • Geroosterde kwartels
  • Pladijs
  • Spek met eieren in microgolf
  • Vogelnestjes
  • Macaronischotel met tonijn
  • Zeetong
  • Omelet met uien
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Steak met groene pepersaus
  • Bonensoep
  • Zuurkoolschotel
  • Marmercake
  • Rundsvlees in rode wijn
  • Pastinaaksoep
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Sabayon
  • Savooikool met kotelet
  • Appelcompote
  • Preisoep
  • Gehaktballen in microgolf
  • Vis met mosterdsaus
  • Kip op jagerswijze
  • Waterkerssoep
  • Gevulde uien met tomatensaus
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Prei
  • Pompoen-Paprikasoep
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Risotto met zeevruchten
  • Witloof - Hamtaart
  • Rozijnenbrood
  • Rode bietjes zoet-zuur
  • Pompoen-ovenschotel
  • Finettes met champignonsaus
  • Visrolletjes met courgettes
  • Fruitige varkenskotelet
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Venkelschuitjes met gehakt en kaas
  • Kindertaart
  • Broccoli - tonijntaart
  • Varkensstoofvlees
  • Gebraden kip
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Witloof met ballekes
  • Aardappelpuree

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    stevenjaspers
    blog.seniorennet.be/stevenj

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!