NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
ria_51
blog.seniorennet.be/ria_51
Foto
Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Betoverend veelzijdig startpagina
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    naomi
    blog.seniorennet.be/naomi
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    chauffeurke
    blog.seniorennet.be/chauffe
    Foto
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    10-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ: Gegrilde sardines
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    2 à 3 sardines per persoon
    zeezout (naar keuze)
    citroenen
    rauwkost naar keuze (tomaat, sla…)
    aardappel in de schil of stokbrood
    Maak de sardines schoon, maar laat kop en staart zitten. Maak met een mes drie dwarse inkepingen in beide zijden van elke sardine. Leg ze op een grillrooster en bestrooi met zeezout. Bak ze ± 4 minuten aan beide kanten, tot ze gaar zijn, het vel vertoont dan blaasjes. Serveer met citroenhelften om ze te besprenkelen, rauwkost naar keuze, aardappel of brood en een fris biertje.


    Categorie:Barbecue
    Tags:sardine, zeezout, citroen, barbecue, aardappel, biertje
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erwtjes met appel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Voor 2 personen
    400 g erwtjes (diepvries)
    1 sjalot
    1 rode appel
    2 dl appelsap
    peper, zout
    bakboter
    sausbinder

    Op middelmatig vuur een klontje bakboter smelten en de fijngesnipperde sjalot toevoegen. Roer even om en voeg de diepvrieserwten toe. Na een paar minuten omroeren, kruiden met peper en zout. Zet het vuur even hoger en blus met het appelsap. Snijd de appel in stukken, verwijder het klokhuis en leg bovenop de erwten. Zet het vuur lager en laat 15 minuten gaarstoven. Naar keuze een lepeltje sausbinder toevoegen  langs de zijkant van de kookpot en voorzichtig omroeren.


    Categorie:Groenten
    Tags:erwten, appel, appelsap, kindergerecht, groenten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommersoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    2 komkommer
    2 sjalotjes, fijngesneden
    ½ liter water + kippenbouillonblokje
    1 dl melk of room
    rauwe ham, in stukjes ( naar keuze)
    bakboter

    Was de komkommer en snij de uiteinden weg. Snij er 12 dunne schijfjes van en hou opzij voor afwerking. Schil de komkommer, snij middendoor, verwijder de pitten met een lepeltje en snij in stukjes. Stoof de sjalotjes even in boter, voeg de komkommerblokjes bij en laat een 5-tal minuten meestoven. Water en bouillonblokje toevoegen, aan de kook brengen en 15 min zachtjes laten koken. Fijn mixen en melk of room toevoegen. Kruiden naar smaak met peper en zout. Soep opdienen en ieder bord met komkommerschijfjes en stukjes ham versieren.
    Variatie:
    Een teentje knoflook bijvoegen. Vervang de komkommerschijfjes door lente-uitjes.


    Categorie:Soepen A - J
    Tags:komkommer, sjalot, ham, soep, knoflook, soyaroom, lente-uitjes, lunch
    >> Reageer (8)
    09-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tapas van mosselen en serranoham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24 rauwe mosselen (groot kaliber)
    serranoham
    knoflook, geperst
    peterselie, fijngeknipt
    zout en peper
    Haal de mosselen uit hun schelp. Bestrooi ze met knoflook, peterselie, zout en peper. Omwikkel ze met een stukje serranoham. Steek ze op houten prikkers. Zet ze ± 1 min op de barbecue of onder de grill.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:mosselen, serranoham, look, peterselie, peper, zout, BBQ, tapas, hapjes
    >> Reageer (0)
    04-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommerschuitje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Een aperitiefhapje met tonijn, krab of grijze garnalen.
    komkommers
    mayonaise
    citroen
    peterselie, bieslook
    blik tonijn op eigen nat
    Schil de komkommers helemaal of een fijn reepje van de schil. Snijd ze in blokjes van 3 à 4 cm. Hol een beetje uit zodat je een holte bekomt. Bestrooi met zout, laat omgekeerd uitlekken en zet minstens ½ u koel weg. Verbrokkel de uitgelekte tonijn met een vork en meng met de mayonaise en fijngeknipte peterselie. Steek er een paar bieslooksprieten in en versier het bord met citroenschijfjes. Vul de komkommerschuitjes juist voor het opdienen.
    Tip: Kan ook met platte kaas (zoals philadelphia) in plaats van mayonaise. Voor een blik van 200 g neem je 100 g platte kaas. Kruid ook met peper, zout en beetje paprikapoeder.

    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:komkommer, aperitiefhapje, tapas, tonijn, platte kaas, mayonaise, bieslook, peterselie
    >> Reageer (0)
    03-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettes gestoofd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 à 3 personen
    2 courgettes
    3 sjalotten of 1 ui, fijngesneden
    2 knoflookteentjes, fijngesneden
    3 eetlepels olijfolie
    1 takje tijm
    1 takje rozemarijn
    ½ groentebouillonblokje
    2 dl water
    peper, zout

    De courgettes afspoelen onder de kraan en in dikke schijfjes van ± 1 cm snijden. Warm het water met het groentebouillontabletje op in microgolf (± 1 min 30). Olijfolie opwarmen in kookpan, sjalotten en look toevoegen en enkele minuten glazig stoven (niet bruinbakken) op middelmatig vuur. Regelmatig omroeren. De courgettes toevoegen. Rozemarijnblaadjes fijnknippen boven de kookpot en ook tijmtakje en bouillon toevoegen. Kruiden met peper en zout naar smaak. Met deksel op de kookpan 15 tot 20 minuten zachtjes laten garen tot de courgettes beetgaar zijn. Roer tussendoor even om. Naar keuze kan de saus gebonden worden met sausbinder.


    Categorie:Groenten
    Tags:courgette, rozemarijn, sjalot, ui, knoflook, tijm, olijfolie, groente
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommer Polonaise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 komkommer
    250 g zure room
    een afgestreken koffielepel suiker
    peper, zout





    Verwijder de bittere uiteinden van de komkommer. Snijd in niet te dunne schijfjes.
    Meng met de zure room, suiker, flink wat peper en een weinig zout.
    Zet koel weg. Gebruik dezelfde dag.
    Weetje:
    Geen zure room in huis, neem dan room of koffiemelk met citroensap. Laat een tijdje staan.


    Categorie:Salades
    Tags:komkommer, zure room, suiker
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slasoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    1 sla (kropsla)
    1 klontje boter
    4 pijpajuintjes, fijngesneden
    6 dl water
    1 groentenbouillonblokje
    peper, zout
    verse kaas met kruiden (vb philadelphia, boursin....)

    Snijd de pijpajuintjes fijn en hou twee eetlepels opzij voor de afwerking. Snijd een stukje van de verkleurde slastronk en was de sla in ruim water. Smelt de boter en voeg pijpajuintjes en slablaren toe. Deksel op de kookpot en ± 1 min. stoven zodat de sla kan slinken. Roer even om. Voeg water, bouillonblokje, peper en zout toe. Zachtjes 20 à 30 minuten verder garen. Fijnmixen. Voeg 2 à 3 eetlepels verse kaas toe en mix nog even om alles egaal te mengen. Nog even opwarmen (niet koken) en opdienen. Werk af met wat fijngesneden pijpajuintjes.
    Variatie
    Een teentje knoflook toevoegen aan de soep.
    Broodkorstjes in boter gebakken als afwerking.


    Categorie:Soepen K - S
    Tags:kropsla, sla, kaas, lenteuitjes, soep
    >> Reageer (4)
    01-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heb je graag confituur met stukjes fruit of liever niet, mix de vruchten dan even.

    Ik gebruik zakjes PEC van Imperial. De confituur is snel stijf.

    1 kg gereinigde vruchten nauwkeurig afwegen en in een grote open kookpot doen. Er langzaam een zakje PEC Imperial over strooien en mengen. Al roerend aan de kook brengen. Zodra het goed doorkookt (ook als je roert) 1.200 g fijne suiker toevoegen. Breng opnieuw aan de kook en vanaf dat ogenblik 1 volle minuut koken. Spoel niet te grote potjes (van mayonaise, pickles of zo) in heet zuiver water, alsook de deksels. Vul ze met een kleine pollepel tot boven met de konfituur. Kuis eventueel de hals af als je morst. Draai het deksel er direkt op en zet de potjes op een natte handdoek. Laat ze afkoelen en bewaar ze op een droge en koele plaats.

    Gebruik je PEC PLUS, dan gebruik je minder suiker, 500g voor 1 kg fruit.

    Tip: Heb je fruit uit de tuin probeer dan zeker ook aardbeien + rabarber.


    Categorie:Confituren
    Tags:aardbei, framboos, braambes, confituur, jam
    >> Reageer (0)
    26-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien met roomijs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    aardbeien
    bolletje roomijs
    slagroom
    galettenkoekje
    fijne griessuiker
    sap van 1 sinaasappel

    Spoel de aardbeien onder stromend water en verwijder het kroontje. Snijd de aardbeien in stukjes en doe in een kom. Bestrooi met fijne griessuiker en het sinaasappelsap. Laat minstens ½ u rusten. Verdeel de aardbeien over glazen coupes. Schik in het midden een bolletje ijsroom met wat slagroom. Geef hierbij een galettenkoekje.


    Categorie:Dessert - Aardbei
    Tags:aardbei, roomijs, ijskreem, sinaasappelsap, galettenkoekje, ijs
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaat Garnaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een klassiek gerecht met een fris bier zoals Rodenbach.... Als voorgerecht met een stukje stokbrood volstaat één tomaat per persoon. Als hoofdgerecht twee trostomaten geserveerd met fijne frietjes.
    4 stevige (tros)tomaten
    250 g grijze garnalen
    kropsla of malse jonge sla
    3 eetl mayonaise
    peterselie, fijngeknipt
    zout
    Spoel de tomaten onder de kraan en snijd een kapje van de tomaten aan de ronde kant (niet steelkant). Met een lepeltje de tomaten uithollen. Kruid de binnenkant met zout en laat omgekeerd uitlekken. Meng de helft van de garnalen met de mayonaise en vul iedere tomaat hiermee. Schik de tomaten op een paar blaadjes sla en bestrooi met de garnalen. Zet het hoedje op de tomaten en versier met peterselie.


    Categorie:Vis - Schaaldieren
    Tags:tomaat, grijze garnalen, sla, kropsla, mayonaise, trostomaat, slaatje
    >> Reageer (1)
    25-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunch: Salade Niçoise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Lekker fris als lunch of maaltijd. Voor 2 personen.
    2 blikjes tonijn in olie (± 190g elk)
    4 eetlepels citroensap
    100 g zwarte olijven, ontpit
    2 eieren
    slablaadjes (±100 g)
    8 trostomaatjes of 2 tomaten, in partjes snijden
    1 sjalot of ui, in fijne ringen snijden
    200 g fijne groene boontjes
    kruiden, zoals peterselie, basilicum…..
    blikje ansjovisreepjes in olijfolie, naar keuze
    De eieren 10 min in kokend water koken, afspoelen onder koud water, laten afkoelen, pellen en in vieren snijden. In lichtgezouten kokend water de verse boontjes 10 minuten koken. Onmiddellijk onder koud stromend water afkoelen, zo blijven ze krokant. Doe ieder blikje tonijn (met olie) in een kom en besprenkel telkens met 2 eetlepels citroensap. Roer voorzichtig om met een vork. Verdeel de slablaadjes op een groot bord met daarop enkele uiringen en olijven. De tonijn in het midden van het bord schikken met daarrond de groene boontjes, stukjes tomaat, gekookt ei en enkele ansjovisreepjes. Geef bij deze koude schotel nog een stuk brood of een weinig aardappelsalade.

     


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:tonijn, olijven, eieren, sla, trostomaatjes, sjalot, boontjes, ansjovisreepjes, slaatje
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensla
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zeer fris bij gegrild vlees of met spagetti.
    Voor 2 personen
    300 g kers- of cocktailtomaten
    1 sjalot, fijngesneden
    handvol blaadjes verse basilicum, fijngeknipt
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    peper, zout
    ½ koffielepel suiker
    De tomaatjes spoelen onder de kraan en halveren. In een schotel mengen met sjalot, basilicumblaadjes, peper en zout. Tomaten met de handen uitknijpen gedurende enkele minuten. Knoflook toevoegen en ± 20 min laten rusten. Naar smaak een beetje suiker toevoegen.
    Variatie
    Meng tomaten, basilicum, knoflook, 1 eetlepel olijfolie en ½ eetlepel azijn. Kruiden met peper en zout. Spagetti koken, afgieten en nog warm mengen met de tomatensla. Fris en luchtig.


    Categorie:Salades
    Tags:kerstomaat, cocktailtomaat, sjalot, basilicum, look, suiker, spagetti, gegrild vlees
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tortilla
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze aardappeltortilla komt uit de Spaanse keuken en is eigenlijk een dikke omelet met als basis eieren, aardappelen en olijfolie. Meestal ook ui, knoflook en chorizoworst. Allerlei keukenrestjes en groenten kan je hieraan toevoegen zoals fijngesneden witloof, champignon, paprika, tomatenblokjes, kip, spekjes en ham. Tortilla kan je warm of koud eten. In blokjes als tapa. 
    4 grote aardappelen

    12 eieren

    1 ui, gepeld

    olijfolie (of bakboter)

    zout en peper

    anti-kleefpan (tefal) doorsnee 20 à 24 cm
    Schil de aardappelen en snijd in dunne schijfjes, niet spoelen. Snijd de ui in dunne ringen. Verwarm 1 dl olijfolie en bak de aardappelschijfjes zacht en lichtbruin onder regelmatig scheppen. Voeg de uiringen en eventueel andere groenten of vleesrestjes toe. Laat alles een kwartiertje bakken op zacht vuur. Klop de eieren zeer luchtig en kruid met wat zout en peper. Voeg het aardappelmengsel bij de opgeklopte eieren en meng goed. Giet nog 2 eetlepels olijfolie in de pan en giet alles in de pan.  Nu niet meer roeren. Even met de pan schudden en 10 minuten op zeer zacht vuur verder bakken tot het ei gestold is. Schuif de tortilla op een bord of plat deksel, keer om en laat opnieuw in de pan glijden. Zet het deksel op de pan en laat nog een paar minuten verder bakken. Snijd in stukken en dien onmiddellijk op. Serveer naar keuze met enkele olijven, fijngeknipte bieslook of frisse sla.  


    Categorie:Eiergerechten
    Tags:eieren, aardappel, ui, olijfolie, tortilla, tapas
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wachthapje: Komkommersoepje koud
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zeer fris en een verrassende smaak.
    Voor 8 glaasjes
    1 komkommer
    1 l water
    2 kippebouillonblokjes (vetarm)
    2 eetlepels olijfolie
    cayennepeper
    2 eetlepels citroensap
    verse muntblaadjes ( naar keuze)
    zwarte lompviseieren (naar keuze)

    Los de bouillonblokjes op in warm water en zet opzij. De komkommer afspoelen onder stromend water en de uiteinden wegsnijden. Snijd de ongeschilde komkommer in blokjes en leg in microgolfschaaltje. Afgedekt 2 minuten in microgolf. Doe de kippebouillon, munt, olijfolie, zout, een snuifje cayennepeper en komkommer in blender en mix even fijn. Zet afgedekt in koelkast tot het opdienen. Meng dan het citroensap met de koude soep en vul kleine glaasjes. Eventueel naar keuze in ieder glaasje een weinig lompviseieren en een blaadje munt.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:komkommer, wachthapje, aperitiefhapje, munt, cayennepeper, olijfolie, bouillon, citroensap
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen natuur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klaar in 15 minuten.
    Per Persoon:
    1 a 1,5 kg mosselen
    boter of olijfolie
    1/2 ajuin
    2 stengels witte selder
    2 dl water
    peper, zout
    mosselsaus
    Snij selder in stukjes en ajuin in schijfjes. Kijk de mosselen na: gebroken schelpen, baard en schelpjes op de mosselen verwijderen. Wassen en laat even in water staan. Neem liefst per persoon een mosselpot.Zo blijven de mosselen warm aan tafel.
    IN IEDER MOSSELPOTJE:
    Smelt beetje boter en doe een ajuin bij. Laat even stoven (niet bruin worden). Voeg stukgesneden selder toe (ook blaadjes) en 2 dl water. Na 2 min vuur zachter zetten en ± 10 min laten stoven. Vuur opnieuw op maximum. Voeg de mosselen toe. Peper van de molen en zout. Deksel op de pot. Bak ondertussen de frietjes. Na 5 a 6 min begint het deksel van de mosselpot te dansen. Opschudden met gesloten deksel. Doe dit met een handdoek over de pot, zo blijft het deksel dicht. Laat nog een minuutje verder koken. Opdienen met frietjes of brood, en mosselsaus.
    Tips: In de handel worden mosselpotjes verkocht.Deze zijngeschikt voor 1 a 1,5 kg mosselen.Imperial mosselen hebben een mooie tussenmaat. Super zijn klein en Jumbo’s weeral prijzig. Geen mosselsaus in huis: meng 1 eetl mosterd met 1 eetl mayonaise, of 1 eetl mosterd met 1 eetl mosselsap uit de mosselpot. Heb je al de mosseljus niet opgelepeld, vries dit dan in en voeg het bij uw volgende vissoep.


    Categorie:Vis - Schaaldieren
    Tags:mosselen, selder, ajuin, mosselsaus, jumbo, super
    >> Reageer (5)
    24-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazpacho
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klassieke koude soep met wat croutons, geraspte kaas en groenteblokjes. Heerlijk fris als lunch op een warme zomerdag.
    Voor 4-6 personen
    2 sneetjes witbrood
    1 liter groentesap
    1 kg gepelde tomaten, ontpit, in stukjes
    1 komkommer, geschild, zonder zaadjes, in stukjes
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    1 ui, fijngesneden
    1 rode paprika, zonder zaadjes, in stukjes
    een paar druppels tabasco
    sap van 2 citroenen
    2 eetl olijfolie
    enkele verse blaadjes basilicum
    Doe de sneetjes brood in een kom met 1,5 dl water. Laat 5 minuten weken. Doe 1/4 van de komkommerstukjes, paprikastukjes en ui in aparte schaaltjes. Zet alles koel weg. Doe de tomatenstukjes, de overgebleven komkommerstukjes, paprikastukjes, uistukjes, tabasco, knoflook, olijfolie, citroensap, groentesap en brood in een keukenmachine of blender en mix alles goed. Kruid naar smaak met peper en zout en zet 2-3 uur in de koelkast. Dien de koude soep op met enkele ijsblokjes (bij warm weer) en wat basilicumblaadjes. De schaaltjes groenteblokjes apart serveren zodat ieder zijn bord naar believen kan aanvullen. Als lunch kan je er ook een schaaltje met Grana Padano of Parmesankaas en croutons bijgeven.


    Categorie:Soepen A - J
    Tags:look, komkommer, tomaat, groentesap, ui, paprika, olijfolie, tabasco, basilicum, broodkorstjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boterham met platte kaas en radijzen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radijsjes zijn rijk aan vezels, maar bevatten nauwelijks calorieën. Een snee boerenbrood geserveerd met een lekker streekbier. Heerlijk op een zomers terras. 
    boerenbrood (naar keuze)
    platte kaas
    radijs
    lente-ui
    peper, zout
    bier (kriek, geuze, hoegaarden.....)
    Besmeer het boerenbrood met platte kaas. Kruid naar smaak met een weinig peper en zout. Snijd de radijs in schijfjes en leg op de platte kaas. Snijd het wit en groen van de lente-ui in ringetjes en strooi op de belegde boterham.


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:platte kaas, radijs, pijpajuintjes, lente-ui, streekbier, geuze, lambiek, kriekbier, hoegaarden, boerenbrood
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroendrankje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verfrissend drankje voor zomerse dagen
    4 citroenen

    1 kopje muntblaadjes

    1 liter fles- of kraantjeswater

    ijsblokjes

    Snijd de vier gewassen citroenen in dunne schijfjes en doe ze in een  waterkan. Wrijf de muntblaadjes tussen de vingers en voeg ze toe. Overgiet met het water. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast. Serveer het citroenwater met de schijfjes citroen, verse muntblaadjes, ijsblokjes en een rietje.


    Categorie:Dranken
    Tags:citroen, munt, water, ijsblokjes, kraantjeswater
    >> Reageer (1)
    23-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Serveer als groente bij vleesgerechten of als vegetarische schotel.
    trostomaten, gepeld
    kleine courgette
    1 bolletje mozzarella
    tijmtakjes
    peper, zout
    Snij de tomaten, courgette en mozzarella in schijfjes. Neem afwisselend een schijfje tomaat, courgette, en mozzarella. Plaats ze in een ovenschotel, kruid met peper, zout en strooi de tijmtakjes erover. Zet in een voorverwarmde oven van 200° totdat de kaas smelt.


    Categorie:Groenten
    Tags:courgette, mozzarella, tomaten
    >> Reageer (0)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (13)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (25)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (34)
  • Oma's Stoemp-Puree (9)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (23)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (9)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Kalkoenrollade met champignonsaus
  • Martini - Zalm
  • Peren met vijgenpuree
  • Vissoep
  • Kwartels met abrikozensaus
  • Garnalensoep
  • Preiroomsoep
  • Grissinistokjes met ham
  • Scampi en Sint-Jakobsvruchten
  • Oesters met kruidenboter
  • Roggebrood of toastjes met gerookte zalm
  • Vispasteitje
  • Visrolletjes met garnalensaus
  • Witloofsoep
  • Wachthapje: Garnaalsoepje met scampi
  • Kwartels met vijgen en appelen
  • Lepelhapje met garnaal of scampi
  • Currysaus
  • Kalkoenfilet met porto en preisaus
  • Warme wijn voor koude dagen
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Microgolf: Warme appelen
  • Aperitiefsoepje met erwtjes
  • Garnaalkroketten
  • Vingerhapje: Kerstomaatjes met garnaal
  • Knolseldersoep
  • Groenekoolstoemp
  • Pudding met frambozen
  • Cappuccino van soep
  • Konijnfilet met appel en champignon
  • Lepelhapje met ham en kiwi
  • Cake met appelen
  • Vingerhapje: Toast met Roquefort en walnoot
  • Vingerhapje: Spekballetjes
  • Lepelhapjes: Champignon met lookboter
  • Peer met ham
  • Vingerhapje: Witloofschuitjes
  • Vingerhapje: Crostini met gerookte zalm
  • Aperitiefglaasjes
  • Hemelse peer
  • Vingerhapje: Kruidenkaas-hapje
  • Spruitjessoep
  • Creme brulee
  • Rode kool
  • Venkel met kaaskorstje
  • Hete bliksem
  • Farfalle met krabvlees
  • Uientaart
  • Chili Con Carne
  • Tomaatjes met eimengsel
  • Hazenrug
  • Sint-Jakobsvruchten
  • Chocomousse
  • Geroosterde kwartels
  • Jenthes keuken
  • Macaronischotel met tonijn
  • Zeetong
  • Omelet met uien
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Steak met groene pepersaus
  • Bonensoep
  • Zuurkoolschotel
  • Marmercake
  • Rundsvlees in rode wijn
  • Pastinaaksoep
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Sabayon
  • Savooikool met kotelet
  • Appelcompote
  • Preisoep
  • Gehaktballen in microgolf
  • Vis met mosterdsaus
  • Kip op jagerswijze
  • Waterkerssoep
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Prei
  • Pompoen-Paprikasoep
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Risotto met zeevruchten
  • Witloof - Hamtaart
  • Rozijnenbrood
  • Rode bietjes zoet-zuur
  • Finettes met champignonsaus
  • Visrolletjes met courgettes
  • Fruitige varkenskotelet
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Venkelschuitjes met gehakt en kaas
  • Kindertaart
  • Broccoli - tonijntaart
  • Varkensstoofvlees
  • Gebraden kip
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Varkenshaasje met champignons en Leffe
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Witloof met ballekes
  • Aardappelpuree
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Mayonaise met mixer
  • Ajuinstoemp
  • Messinaroom
  • Tomatensaus
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Courgettesoep
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Tomatentaart
  • Uiensoep
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Bechamel of witte saus
  • Sperziebonensoep met kaas
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Erwtjes met appel
  • Komkommersoep
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Komkommerschuitje
  • Courgettes gestoofd
  • Komkommer Polonaise
  • Slasoep
  • Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomaat Garnaal
  • Lunch: Salade Niçoise
  • Tomatensla
  • Tortilla
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Mosselen natuur
  • Gazpacho
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Citroendrankje
  • Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
  • Tomaat tonijn
  • Paella
  • Slastoemp met eieren
  • Mosselsoep
  • Groene boontjes
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Broccolisoep
  • Meloen met Gandaham
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Pasta met spekblokjes
  • Looksoep met venusschelpen en ham
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Kaassoep met balletjes
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Meloen met ham
  • Broccoli en tomaten gegratineerd
  • Gedroogde ham met knolselder
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
  • Tonijn met kruidenboter
  • Macaroni met kaas en hesp
  • Meloen met gerookte zalm
  • Lamskotelet met ananas
  • Avocado met krab
  • Sperzieboontjes met spek
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Hamrolletjes met voetselder
  • Snijbonen
  • Doperwten
  • Salade Niçoise
  • Prei op vlaamse wijze
  • Spagetti Bolognese
  • Bloemkoolsalade
  • Broccoli
  • Varkensruggebraad
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Ijsbergsla met fruit
  • Paprikasoep
  • Wortelstoemp
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Spinazie
  • Verse tomatensoep
  • Tortilla met courgette
  • Zalm met prei
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Wortelen
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Karnemelksmeus met gepocheerd ei en garnalen
  • Ratatouille
  • Aspergerolletje
  • Appeltaart
  • Kippenbouillon met asperges
  • Wortelsoep
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • Doperwten in microgolf
  • Provencaalse saus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Gehaktballen met krieken
  • BBQ: Aardappelspies
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Rosbief met groentenkrans
  • Pasta met scampi, courgette en tomaatjes
  • Trostomaatjes gegrild
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Asperges met garnalen

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gerdi
    blog.seniorennet.be/gerdi

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!