NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
engelen
blog.seniorennet.be/engelen
Foto
Links
  • Powerpoint Moni
  • De wandelaar
  • Taal van het hart
  • Zucchini's recepten
  • Funny website
  • Tuin den Horst
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Kantklossen
  • Betoverend veelzijdig startpagina
  • Koivis
  • Bloggers in de kijker
  • Denbosrand
  • Hobbycreatief
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    1935
    blog.seniorennet.be/1935
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    buxus
    blog.seniorennet.be/buxus
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    06-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazpacho
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klassieke koude soep met wat croutons, geraspte kaas en groenteblokjes. Heerlijk fris als lunch op een warme zomerdag.
    Voor 4-6 personen
    2 sneetjes witbrood
    1 liter groentesap
    1 kg gepelde tomaten, ontpit, in stukjes
    1 komkommer, geschild, zonder zaadjes, in stukjes
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    1 ui, fijngesneden
    1 rode paprika, zonder zaadjes, in stukjes
    een paar druppels tabasco
    sap van 2 citroenen
    2 eetl olijfolie
    enkele verse blaadjes basilicum
    Doe de sneetjes brood in een kom met 1,5 dl water. Laat 5 minuten weken. Doe 1/4 van de komkommerstukjes, paprikastukjes en ui in aparte schaaltjes. Zet alles koel weg. Doe de tomatenstukjes, de overgebleven komkommerstukjes, paprikastukjes, uistukjes, tabasco, knoflook, olijfolie, citroensap, groentesap en brood in een keukenmachine of blender en mix alles goed. Kruid naar smaak met peper en zout en zet 2-3 uur in de koelkast. Dien de koude soep op met enkele ijsblokjes (bij warm weer) en wat basilicumblaadjes. De schaaltjes groenteblokjes apart serveren zodat ieder zijn bord naar believen kan aanvullen. Als lunch kan je er ook een schaaltje met Grana Padano of Parmesankaas en croutons bijgeven.


    Categorie:Soepen A - J
    Tags:look, komkommer, tomaat, groentesap, ui, paprika, olijfolie, tabasco, basilicum, broodkorstjes
    >> Reageer (0)
    05-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melbatoast met verse kaas en radijs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klaar in een wip en zeer fris.
    verse platte kaas, mager of halfvol
    witte peper, zout
    bosje radijzen
    lente-ui of bieslook
    Besmeer de toast met de platte kaas en kruid met een weinig witte peper en zout. Snijd de radijsjes in schijfjes en schik op de kaas. Snijd de lente-ui in ringetjes of bieslook fijnsnijden en strooi op de toastjes.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:platte kaas, melbatoast, radijs, bieslook, lente-ui,hapje
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meloen met ham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht voor 2 personen
    1 meloen (Cavaillon)
    rauwe of gerookte ham
    De meloen halveren en met lepeltje de pitjes uithalen. De twee halve meloenen telkens in drie stukken snijden. De schil verwijderen. Op elk bord drie partjes leggen. De plakjes ham over en naast de meloen schikken.


    Categorie:Voorgerechten
    Tags:meloen, ham, Gandaham, cavaillon
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedroogde ham met knolselder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht
    Per persoon
    2 sneetjes gedroogde ham
    75 g knolseldersalade
    reepjes tomaat
    tuinkers
    Leg in het midden van ieder bordje een torentje knolseldersalade. Schik de gedroogde ham er boven en rond. Versier met stukjes tomaat en een paar plukjes tuinkers.
    Weetje: Knolseldersalade vind je klaargemaakt in de handel. Je kan ook zelf knolselder raspen, besprenkelen met citroen en mengen met een weinig mayonaise.


    Categorie:Voorgerechten
    Tags:gedroogde ham, knolselder, gandaham, voorgerecht
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaat - Basilicumtaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    150 g mozzarella, in dunne plakken
    4 grote tomaten, in dikke plakken
    ± 10 verse basilicumblaadjes
    2 eetl olijfolie
    2 versnipperde teentjes knoflook
    Pizzadeeg

    Leg de plakken mozzarella op het deeg en daarbovenop de plakjes tomaat. Doop de basilicumblaadjes in olijfolie en verdeel ze over de tomaten. Bestrooi de taart met de knoflook, besprenkel met de olie, versgemalen peper en zout. Bak de taart ± 30 min. op 200° tot de korst goudbruin is en de tomaten zacht zijn. Serveer warm.


    Categorie:Groentetaarten
    Tags:basilicum, mozzarella, tomaat, groentetaart, look, pizzadeeg
    >> Reageer (1)
    04-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalentoren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht. Klaar in 15 min. Voor 4 personen
    250 g grijze garnalen
    4 tomaten
    4 eetl mayonaise ( naar keuze)
    slaolie
    sla
    Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de mayonaise met de garnalen en de tomaatblokjes. Bestrijk 4 kleine hoge koffiekopjes of vormpjes met een beetje slaolie en vul ze met het garnalenmengsel. Laat ze tot gebruik in de koelkast staan. Op ieder bord een paar blaadjes sla. Keer de kopjes om en laat het garnalenmengsel er voorzichtig uitglijden. Garneer met een paar sprietjes bieslook of peterselie. Geef een stukje stokbrood bij.


    Categorie:Voorgerechten
    Tags:tomaat, garnaal, bieslook, sla, kropsla, stokbrood, schaaldieren, voorgerecht,
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ: Scampi op de barbecue
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    M
    arinade:

    sap van 1 citroen

    6 eetl olijfolie

    1 takje verse tijm, verkruimeld

    2 teentjes knoflook, fijngesnipperd

    zout, peper uit de molen

    citroenen in kwartjes

    24 scampi

    150 g gekookte rijst of stokbrood met kruidenboter
    Overgiet de scampi met de marinade en laat 30 min rusten. Snijd citroenen in dikke schijfjes en maak er kwartjes van. Dep de scampi droog en rijg aan de spiesjes, afwisselend met een kwartje citroen. Laat 10 min roosteren op een zachte gloed. Serveer met de gekookte rijst of stokbrood met kruidenboter. Gebruik je een aliminiumbakje met gaatjes dan kleven de scampi zeker niet aan de rooster.


    Categorie:Barbecue
    Tags:scampi, tijm, look, citroen, rijst, stokbrood, olijfolie, grillen, BBQ
    >> Reageer (0)
    02-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tonijn met kruidenboter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    4 tonijnsteaks (vers of ontdooid)
    4 eetl olijfolie
    3 eetl citroensap
    zout, peper
    kruidenboter (handel verkrijgbaar)
    broccoliroosjes
    aardappelen, gekookt
    Leg de tonijnsteaks in een schaal. Meng olie, citroensap, zout en peper en schenk dit over de vis. Dek af en zet 1 à 2 uur in de koelkast. Keer ze een paar keer om. Kook de broccoli 8 min in kokend gezouten water en giet af. Laat de vis uitlekken en dep droog met keukenpapier. Bak in een grillpan, zonder vetstof, 4 min en keer ze halverwege. Serveer op een warm bord en leg op elk een sneetje kruidenboter. Schik de broccoliroosjes hierbij en de gekookte aardappelen .


    Categorie:Visgerechten
    Tags:tonijn, broccoli, olijfolie, kruidenboter, vis
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meloen met gerookte zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Meloen (cavaillon)
    4 sneetjes gerookte zalm
    takjes dille (versiering)




    De meloen halveren. Pitten verwijderen en schillen. In schijfjes snijden van ± 2 cm snijden. Op een bordje schikken. De sneetjes gerookte zalm dubbel plooien en oprollen tot een roosje. Twee zalmroosjes per bord met een plukje dille.


    Categorie:Voorgerechten
    Tags:cavaillon, gerookte zalm, dille, meloen
    >> Reageer (2)
    01-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunch: Salade Niçoise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Lekker fris als lunch of maaltijd. Voor 2 personen.
    2 blikjes tonijn in olie (± 190g elk)
    4 eetlepels citroensap
    100 g zwarte olijven, ontpit
    2 eieren
    slablaadjes (±100 g)
    8 trostomaatjes of 2 tomaten, in partjes snijden
    1 sjalot of ui, in fijne ringen snijden
    200 g fijne groene boontjes
    kruiden, zoals peterselie, basilicum…..
    blikje ansjovisreepjes in olijfolie, naar keuze
    De eieren 10 min in kokend water koken, afspoelen onder koud water, laten afkoelen, pellen en in vieren snijden. In lichtgezouten kokend water de verse boontjes 10 minuten koken. Onmiddellijk onder koud stromend water afkoelen, zo blijven ze krokant. Doe ieder blikje tonijn (met olie) in een kom en besprenkel telkens met 2 eetlepels citroensap. Roer voorzichtig om met een vork. Verdeel de slablaadjes op een groot bord met daarop enkele uiringen en olijven. De tonijn in het midden van het bord schikken met daarrond de groene boontjes, stukjes tomaat, gekookt ei en enkele ansjovisreepjes. Geef bij deze koude schotel nog een stuk brood of een weinig aardappelsalade.

     


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:tonijn, olijven, eieren, sla, trostomaatjes, sjalot, boontjes, ansjovisreepjes, slaatje
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wachthapje: Komkommersoepje koud
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zeer fris en een verrassende smaak.
    Voor 8 glaasjes
    1 komkommer
    1 l water
    2 kippebouillonblokjes (vetarm)
    2 eetlepels olijfolie
    cayennepeper
    2 eetlepels citroensap
    verse muntblaadjes ( naar keuze)
    zwarte lompviseieren (naar keuze)

    Los de bouillonblokjes op in warm water en zet opzij. De komkommer afspoelen onder stromend water en de uiteinden wegsnijden. Snijd de ongeschilde komkommer in blokjes en leg in microgolfschaaltje. Afgedekt 2 minuten in microgolf. Doe de kippebouillon, munt, olijfolie, zout, een snuifje cayennepeper en komkommer in blender en mix even fijn. Zet afgedekt in koelkast tot het opdienen. Meng dan het citroensap met de koude soep en vul kleine glaasjes. Eventueel naar keuze in ieder glaasje een weinig lompviseieren en een blaadje munt.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:komkommer, wachthapje, aperitiefhapje, munt, cayennepeper, olijfolie, bouillon, citroensap
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocado met krab
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Licht voorgerecht.
    Voor 2 personen
    1 blik krab, uitgelekt
    1 grote avocado
    ½ citroen
    cocktailsaus
    mayonaise
    Meng 1 eetlepel mayonaise met 1 eetlepel cocktailsaus. Snijd de avocado in de lengte in twee. Draai om en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees eruit met een lepel en snijd in stukjes. Hou de schil om opnieuw te vullen. Besprenkel het vruchtvlees met het citroensap en roer om. Schep opnieuw in de schil. Vul met het krabvlees en een toefje zachte cocktailsaus.
    Tip: Een halve avocado kan je, met pit, afgedekt met plastiekfolie, nog een dag bewaren in de koelkast.


    Categorie:Voorgerechten
    Tags:krabvlees, avocado, cocktailsaus, lunch, voorgerecht
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vruchtenstokje met kaasdip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor kaasdip
    200 g roomkaas
    6 eetl appelsiensap
    1 eetl poedersuiker
    ½ zakje vanillesuiker

    Alle ingredienten voor de kaasdip cremig roeren en in koelkast zetten. Verschillende vruchten, naargelang seizoen, wassen en eventueel schillen. Het fruit in niet te kleine stukken snijden en afwissellend op houten pennen steken. Geef de kaasdip er apart bij.
    Fruit: aardbeien, kersen, perziken, abrikozen, druiven, mango, meloen. Vruchten zoals peren, bananen en appelen met citroensap besprenkelen.


    Categorie:Desserten
    Tags:aardbei, meloen, mango, kers, appel, peer, abrikoos, sinaasappelsap, poedersuiker, vanillesuiker
    >> Reageer (0)
    29-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doperwten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Doperwten zijn donkergroen van kleur en worden uit de peulschil gehaald, dit is erwten doppen. Je houdt dan ± 1/3 groene erwtjes over die je kan klaarmaken als groente.
    Voor 2 personen
    1 kg doperwten
    1 ui of 2 sjalot, fijngesneden
    30 g boter
    peper, zout, tijm
    3 eetl water
    Knijp de doperwten tussen de duimen zodat de peulen openspringen en je de erwtjes eruit kan halen. Kijk ondertussen dat er geen kleine wormpjes inzitten en verwijder deze aangetaste erwtjes. Spoel de erwtjes en laat uitlekken. In kokend gezouten water 15 minuten laten garen op middelmatig vuur ( indien het water blijft koken kunnen de erwten openbarsten). Verfrissen met koud water en laten uitdruppen. Boter smelten op middelmatig vuur en de ui of sjalot even glazig stoven. Erwten bijvoegen, kruiden met peper, zout en takje tijm, alsook het water. Op middelmatig vuur opwarmen.


    Categorie:Groenten
    Tags:erwten doppen, doperwten, erwten, sjalot, tijm, seizoensgroenten
    >> Reageer (0)
    25-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen natuur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klaar in 15 minuten.
    Per Persoon:
    1 a 1,5 kg mosselen
    boter of olijfolie
    1/2 ajuin
    2 stengels witte selder
    2 dl water
    peper, zout
    mosselsaus
    Snij selder in stukjes en ajuin in schijfjes. Kijk de mosselen na: gebroken schelpen, baard en schelpjes op de mosselen verwijderen. Wassen en laat even in water staan. Neem liefst per persoon een mosselpot.Zo blijven de mosselen warm aan tafel.
    IN IEDER MOSSELPOTJE:
    Smelt beetje boter en doe een ajuin bij. Laat even stoven (niet bruin worden). Voeg stukgesneden selder toe (ook blaadjes) en 2 dl water. Na 2 min vuur zachter zetten en ± 10 min laten stoven. Vuur opnieuw op maximum. Voeg de mosselen toe. Peper van de molen en zout. Deksel op de pot. Bak ondertussen de frietjes. Na 5 a 6 min begint het deksel van de mosselpot te dansen. Opschudden met gesloten deksel. Doe dit met een handdoek over de pot, zo blijft het deksel dicht. Laat nog een minuutje verder koken. Opdienen met frietjes of brood, en mosselsaus.
    Tips: In de handel worden mosselpotjes verkocht.Deze zijngeschikt voor 1 a 1,5 kg mosselen.Imperial mosselen hebben een mooie tussenmaat. Super zijn klein en Jumbo’s weeral prijzig. Geen mosselsaus in huis: meng 1 eetl mosterd met 1 eetl mayonaise, of 1 eetl mosterd met 1 eetl mosselsap uit de mosselpot. Heb je al de mosseljus niet opgelepeld, vries dit dan in en voeg het bij uw volgende vissoep.


    Categorie:Vis - Schaaldieren
    Tags:mosselen, selder, ajuin, mosselsaus, jumbo, super
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien met roomijs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    aardbeien
    bolletje roomijs
    slagroom
    galettenkoekje
    fijne griessuiker
    sap van 1 sinaasappel

    Spoel de aardbeien onder stromend water en verwijder het kroontje. Snijd de aardbeien in stukjes en doe in een kom. Bestrooi met fijne griessuiker en het sinaasappelsap. Laat minstens ½ u rusten. Verdeel de aardbeien over glazen coupes. Schik in het midden een bolletje ijsroom met wat slagroom. Geef hierbij een galettenkoekje.


    Categorie:Dessert - Aardbei
    Tags:aardbei, roomijs, ijskreem, sinaasappelsap, galettenkoekje, ijs
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ: Gegrilde sardines
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    2 à 3 sardines per persoon
    zeezout (naar keuze)
    citroenen
    rauwkost naar keuze (tomaat, sla…)
    aardappel in de schil of stokbrood
    Maak de sardines schoon, maar laat kop en staart zitten. Maak met een mes drie dwarse inkepingen in beide zijden van elke sardine. Leg ze op een grillrooster en bestrooi met zeezout. Bak ze ± 4 minuten aan beide kanten, tot ze gaar zijn, het vel vertoont dan blaasjes. Serveer met citroenhelften om ze te besprenkelen, rauwkost naar keuze, aardappel of brood en een fris biertje.


    Categorie:Barbecue
    Tags:sardine, zeezout, citroen, barbecue, aardappel, biertje
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spagetti Bolognese
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    ± 300 gr gehakt
    2 eetl olijfolie
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    1 ui, fijngesnipperd
    1 dl water of rode wijn
    2 à 3 koffielepels Italiaanse kruiden
    1 blik gepelde tomaten of tomatenstukjes ( 400 ml)
    1 blikje tomatenpuree (70 g)
    gemalen kaas (parmesan, grana padano, gruyere)
    250 g spagetti
    Warm olijfolie op middelmatig vuur en laat ui even glazig bakken (niet bruin). Voeg knoflook toe en het gehakt met kleine hoeveelheden. Plet het met een vork of pureestamper en bak het tot het kruimelig en grijs van kleur is. Snijd de gepelde tomaten in kleinere stukjes en voeg toe, samen met water of wijn, tomatenpuree en Italiaanse kruiden. Laat minstens  ½ u zachtjes stoven. Kook de spagetti (kooktijd op verpakking) in gezouten kokend water met een scheutje olijfolie. Giet af en serveer in bord met de saus. Serveer met gemalen kaas. Voor de liefhebbers een paar druppels tabasco.


    Categorie:Pasta's
    Tags:pasta, rundsgehakt, americain nature, tomaten, bolognaise, bolognese, spagetti
    >> Reageer (1)
    24-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 bloemkool
    2 hardgekookte eieren
    2 eetl fijngehakte tuinkruiden ( peterselie, bieslook, tuinkers......)
    ½ koffielepel mosterd
    2 eetl citroensap
    1 eierdooier
    1,25 dl slaolie
    150 g volle yoghurt
    Breng de bloemkoolroosjes in lichtgezouten kokend water en laat in 13 min. beetgaar worden. Schik ze op een bord. Serveer de remouladesaus over de bloemkoolroosjes.
    Voor de remouladesaus:
    Roer de eierdooier los met de mosterd, het citroensap en een weinig peper. Voeg er de olie beetje bij beetje al roerend aan toe. Roer er daarna de yoghurt door. Hardgekookte eieren pellen en fijnsnijden. Samen met de tuinkruiden door de mayonaise roeren. Breng zo nodig op smaak met peper en zout.


    Categorie:Salades
    Tags:bloemkool, remouladesaus, eieren, tuinkruiden, mosterd, citroensap, slaolie, yoghurt
    >> Reageer (0)
    21-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vinken met worteltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    400 g jonge wortelen
    2 of 4 blinde vinken (vogels zonder kop)
    1,5 dl water
    laurier, tijm, teentje look
    2 sjalotjes of 1 ui, fijngesneden
    peper en zout

    De worteltjes spoelen onder de waterkraan en met fijnschiller schillen of raspen. Smelt boter in een tefalpan en laat de blinde vinken langs alle kanten aanbraden en garen gedurende ± 20 minuten op matig vuur met deksel op de pan. Prik in het vlees zodat de sappen vrijkomen. Haal het vlees uit de pan. Voeg een klontje boter toe en laat de fijngesneden sjalotjes even stoven (niet bruin laten worden). Voeg worteltjes, laurierblad, tijm, en fijngesneden look toe. Kruiden naar smaak met peper en zout. Overgiet met het water en leg de blinde vinken opnieuw in de pan. Deksel op de pan en op matig vuur ± 15 min laten stoven. Kontroleer op gaarheid van de worteltjes. Serveer met gekookte aardappelen. Je kan de jonge worteltjes in blokjes of schijfjes snijden. De gaartijd zal dan iets korter zijn. Bij winterwortelen iets langere gaartijd. 


    Categorie:éénpansgerechten
    Tags:wortel, blinde vinken, loze vinken, look, tijm, laurier, ui, slavink
    >> Reageer (5)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (13)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (25)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (35)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (23)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (9)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Meloen met Gandaham
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Looksoep met venusschelpen en ham
  • Paella
  • Gazpacho
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Meloen met ham
  • Gedroogde ham met knolselder
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • Tonijn met kruidenboter
  • Meloen met gerookte zalm
  • Lunch: Salade Niçoise
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Avocado met krab
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Doperwten
  • Mosselen natuur
  • Aardbeien met roomijs
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Spagetti Bolognese
  • Bloemkoolsalade
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Tomaat Garnaal
  • Paprikasoep
  • Wortelstoemp
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Spinazie
  • Verse tomatensoep
  • Tortilla met courgette
  • Zalm met prei
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Wortelen
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Ratatouille
  • Aspergerolletje
  • Komkommersoep
  • Appeltaart
  • Kippenbouillon met asperges
  • Wortelsoep
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Gehaktballen met krieken
  • BBQ: Aardappelspies
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Rosbief met groentenkrans
  • Pasta met scampi, courgette en tomaatjes
  • Tomatensla
  • Citroendrankje
  • Trostomaatjes gegrild
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Asperges met garnalen
  • Aardbeibloesem
  • Nieuwe aardappelen
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Ijsbergsla met fruit
  • Asperges met gerookte zalm
  • Witte of rode koolsalade
  • Witloof - appelsalade
  • Aspergesoep
  • Bolognesesaus
  • Witloofroomsaus
  • Gerookte zalm met toast
  • Veldsla met ei en bieslook
  • Visfilets met asperges en garnalen
  • Aardbeien met sabayon
  • Groene aspergesoep
  • Witloof met veldsla
  • Verrukkelijk spekslaatje
  • Asperges met garnalensaus
  • Bloemkool
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Aspergetaart met ham en broccoli
  • Asperges met beenham
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Venkelsoep
  • Asperges met een korstje
  • Spagetti met scampi en garnalen
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterham met aardbeien
  • Knolseldersalade
  • Croque-Monsieur
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Bloemkoolsoep
  • Spaanse gamba's met knoflook en ui
  • Asperges met ham en kaassaus
  • Salade Niçoise
  • Kabeljauwfilets in de oven
  • Fusilli met gegrilde zalm
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Appelsoep
  • Gele-Paprikasoep
  • Asperges gestoofd
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges: Basisrecept
  • Appelcake
  • Toast Champignon
  • Pudding met frambozen
  • Seldersoep
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Boterboontjes
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Aardappelen op z'n italiaans
  • Aspergeslaatje
  • Witloof met ham en kaassaus
  • Kip en paddestoelensalade
  • Veldsla met uien en spek
  • Rijstpap
  • Vleessaus
  • Steak met champignonsaus
  • Preirolletjes met ham
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Preisoep met aardappelen
  • Rijst met tonijn
  • Prei - witloofsoep
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Chipolata met champignons en kerstomaat
  • Peren in koffie
  • Tagliatelle met kalfsragout
  • Andijviestoemp met spekjes
  • Witloof met champignonsaus
  • Courgette in tomatensaus
  • Venkel met tomaten - hamsaus
  • Koolrabi
  • Avocadosalade met grijze garnalen
  • Erwten en wortelen
  • Provencaalse groentesoep
  • Visballetjes in tomatensaus
  • Tagliatelli met tuinkruiden en zalmfilets
  • Aardappelkroketten
  • Witloof gestoofd
  • Mosterdsaus
  • Appelen gevuld met prei
  • Kip met preiroomsaus
  • Vijgenconfituur
  • Lintpasta met spinazie en kip
  • Appeltjes in de oven
  • Lamskoteletjes met witloof
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Gehaktbrood met spekjasje
  • Zalmrolletje
  • Kalfsfricassee
  • Soepvleesfricassee
  • Gemarineerde zalmfilet met kruiden
  • Visfilets met romige tomatensaus
  • Met Pasen zie je eieren in alle kleuren en smaken
  • Spaanse omelet
  • Omelet met champignons en kaas
  • Tomaten met eieren
  • Uitsmijter
  • Gevulde eieren
  • Gehakt in witloofjasje
  • Gevulde eitjes
  • Fijne kippesoep
  • Andijvie, gestoofd
  • Vispotje met lengfilet
  • Kaassaus
  • Visgratin met spinazie
  • Capellini carbonara
  • Blinde vinken met jagersaus
  • Knolselderstoemp
  • Komkommer Polonaise
  • Champignonsaus
  • Juliennesoep
  • Vol-au-vent of koninginnehapje
  • Kabeljauw met provencaalse saus
  • Goelash
  • Hutsepot
  • Ovenschotel met gehakt en groenten
  • Schorseneren
  • Tagliatelli Carbonara met gerookte zalm
  • Knolselder met witte saus
  • Archiducsaus
  • Rode bietensoep
  • Wafels
  • Doperwtensoep
  • Witloof met gehakt en spekjasje
  • Lasagne
  • Venkel gegratineerd
  • Stoofvleespotje met appel
  • Appel met ijs en peperkoek
  • Bleekselder of witte selder
  • Venkelvelouté met scampi
  • Vispannetje
  • Gehaktbrood
  • Havermoutpap en koekjes
  • Groene-peperroomsaus
  • Pompoen-ovenschotel
  • Chocomousse met bier
  • Spek met eieren in microgolf
  • Tarte Tatin met groenten
  • 2 februari - Maria-Lichtmis- dan eten we Pannenkoeken
  • Appelen met kaneel
  • Osso Bucco met pasta

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kilowatt
    blog.seniorennet.be/kilowat
    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!