NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
snellebirthy
blog.seniorennet.be/snelleb
Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Betoverend veelzijdig startpagina
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mam
    blog.seniorennet.be/mam
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    zeewind
    blog.seniorennet.be/zeewind
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    06-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje met kruidenkorst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Feestelijk haasje met verse kruiden.
    Verrukkelijke geuren in de keuken.
    Voor 2 personen
    1 varkenshaasje ( ± 400 g)
    1 bosje peterselie
    1 bosje basilicum
    2 tijmtakjes
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    1 sjalot, fijngesnipperd
    6 eetl paneermeel
    6 eetl olijfolie
    50 g boter, gesmolten
    peper, zout

    Kruiden afspoelen en droogdeppen. De peterselie en basilicumblaadjes fijnknippen met schaar. Tijmblaadjes van de takjes afritsen. Vermengen met paneermeel, olijfolie, sjalot, knoflook en kruiden met peper en zout. Varkenshaasje droogdeppen met keukenpapier en rondom inwrijven met peper en zout. Twee eetlepels olijfolie verhitten en het vlees rondom mooi bruin bakken. Uit de pan nemen, het fijne uiteinde omvouwen en in een vuurvaste schotel leggen. Het vlees bedekken met een laag kruidenmengsel. Verdeel de rest over de schaal. De gesmolten boter over het geheel verdelen. In een voorverwarmde oven 220° C braden gedurende 30 – 35 min. Na 20 min temperatuur minderen naar 200° C. en het vlees bedruipen met het braadvocht. Serveer hierbij gekookte aardappelen en gestoofde erwtjes of wortelen.


    Categorie:Vleesgerechten-Varken
    Tags:varkenshaasje, kruidenkorst, familiefeest, peterselie, basilicum, tijm, look, sjalot, paneermeel, olijfolie
    >> Reageer (2)
    05-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Microgolf: Warme appelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij wild, gevogelte en varkensvlees
    Klaar in 10 min.
    4 appelen
    2 eetl suiker
    boter
    Schil de appelen en doorboor. Schik ze op een microgolfschaal. Vul de gaatjes met klontjes boter en bestrooi de appelen met de suiker. Zet de schaal onafgedekt in microgolf, 6 à 8 min, 850 Watt. Kontroleer met een houten prikker of ze zacht zijn.
    Variaties:
    Je kan de gaatjes vullen met rode konfituur (kersen, viervruchten, rode bessen....)
    Rozijnen of fijngehakte walnoten met daarop een klontje boter.
    Bestrooid met een beetje kaneel bij de suiker.
    1 eetl fijne suiker en 1 zakje vanillesuiker.


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:appel, microgolf, fruit, wild, varkensvlees, gevogelte
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefsoepje met erwtjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maak doperwtensoep (zie recept)
    Snijd ontbijtspek of gerookt spek en bak in een tefalpan, zonder vetstof, tot ze licht krokant zijn.
    Steek de spekreepjes op een prikker of stokje, naargelang de diameter van het glaasje. Champignons in vieren gesneden en krokant gebakken zijn ook lekker en decoratief. Schep de warme soep in glaasjes of koffiekopjes en leg het spiesje er bovenop.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:erwten, soepje, glashapjes, wachthapje
    >> Reageer (1)
    04-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnaalkroketten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als borrelhapje, voorgerecht of lunch. Voor 10 kroketten of 20 aperoballetjes
    200 gr garnalen
    400 gr visfond (bokaal)
    100 gr boter
    100 gr bloem
    2 eieren
    sap van ½ citroen
    50 gr gemalen kaas of 2 eetl. versgesnipperd bieslook
    nootmuskaat, peper en zout
    Roux maken met de boter en de bloem, even bakken (om bloemsmaak te vermijden). Visfond al roerend toevoegen tot men een dikke massa verkrijgt. De eierdooiers (hou het eiwit apart) en garnalen bijvoegen, alsook de kruiden en het sap van de citroen. De gemalen kaas of bieslooksnippers bijvoegen. Op een plank uitstrijken, zo’n 2 a 3 cm dik. Onafgedekt in de koelkast tot ’s anderdaags laten opstijven. Eiwit loskloppen in bord. Kroketten (dikke) of balletjes vormen. Haal eerst door bloem, dan door eiwit en daarna door paneermeel. Afdekken met keukenpapier en nog een halfuurtje wegzetten in koelkast. Laat 2 min bakken in frituurvet op 180°. Eventueel bij grote hoeveelheden nog 5 a 10 min in oven van 180° zetten (voor binnenkant). Dien op met wat tuinkers of een blaadje sla, of stukje tomaat en partje citroen. Naar keuze wat verse garnalen op het bord schikken. Gefrituurde peterselie is decoratief en lekker !!
    Je kan deze garnaalkroket invriezen. Let erop dat ze in een doosje mekaar niet raken, zo kan je ze nadien naar gewenste hoeveelheid klaarmaken. Laat ze eerst ½ uur op kamertemperatuur staan, zo zijn de ijskristallen langs de buitenkant weg en zal de kroket niet barsten. Bak naargelang de grootte 5 à 6 minuten op 180°C.


    Categorie:Vis - Schaaldieren
    Tags:garnalen, garnaalkroket
    >> Reageer (9)
    03-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vingerhapje: Kerstomaatjes met garnaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Snijd bovenaan de tomaatjes een stukje weg. Hol het kerstomaatje uit met een lepeltje. Kruid met een weinig peper en zout. Laat omgekeerd wat uitlekken. Meng de garnalen met een weinig mayonaise en vul de tomaatjes hiermee. Versier met plukjes tuinkers of peterselie. Schik op een amuselepel een druppel mayonaise en zet het kerstomaatje hierop (zo kan het niet wegrollen).


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:kerstomaatje, garnaal, wachthapje, amuselepels, vingerhapje, lepelhapje, feest
    >> Reageer (0)
    02-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolseldersoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Knolselder bevat veel vezels en ijzer. Neem stevige en niet te grote exemplaren. Als je erop tikt en ze klinken hol is het vruchtvlees binnenin soms houterig. Je kan de groente in staafjes snijden en rauw eten. Geraspt als salade, gekookt als groente, in puree met aardappelen of voor een lekkere soep. Voor 4 personen
    ½ knolselder (± 500 g)
    2 grote aardappelen
    1 liter water
    2 kippenbouillonblokjes
    1 ui, fijngesneden
    1 knoflookteentje, fijngesneden
    tijm, peper, zout
    bakboter of olijfolie
    Snijd de knolselder in tweeën en schil alleen het deel dat je gebruikt. Eventueel het andere deel besprenkelen met citroensap, afdekken met plastiekfolie en bewaren in de koelkast. Schil de knolselder tot op het witte vruchtvlees en snijd in blokjes. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Op middelmatig vuur de olijfolie opwarmen, of de boter smelten. Voeg de ui en knolselder toe en laat een paar minuten stoven met deksel op de kookpot. Omroeren en de aardappelstukjes en look bijvoegen. Voeg het water toe, de bouillonblokjes en tijm. Kruid met peper en zout, en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 30 min op een zacht vuurtje gaarkoken. Mixen en eventueel afwerken naar keuze.
    Afwerken: Meng 2 eetl roomkaas met kruiden in een pollepel met een beetje soep en voeg bij de overige soep. Of gebruik twee driehoekjes smeltkaas of room. Bestrooi met fijngehakte peterselie.
    Feestelijk: gerookte zalm, in stukjes gesneden, bij de gemixte soep voegen en nog 10 min opwarmen.

    Categorie:Soepen K - S
    Tags:Knolselder, soep, bouillon, look, aardappel, tijm, roomkaas, smeltkaas, room, zalmsnippers,
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groenekoolstoemp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Groenekool- of savooikoolstoemp zijn lekker met worst, spek of zalm.
    Voor 3-4 personen 
    600 g aardappelen, geschild
    ½ groene kool (savooikool)
    1 sjalot, fijngesnipperd
    75 g boter
    1 blokje groentebouillon
    1 koffielepel tijm
    peper, zout, nootmuskaat
    Verwijder de lelijke bladeren van de kool. Snijd de kool doormidden en verwijder de dikke nerven. Snijd in grove stukken. Kook de aardappelen samen met de groene kool, het groentebouillonblokje, sjalot en tijm in lichtgezouten water. Giet af na 25 à 30 min. Doe opnieuw in de kookpot en voeg de boter, peper, zout en muskaatnoot toe. Plet tot grof mengsel. Geef hierbij chipolata, worsten of gebakken spek. Lichtgebakken zalmfilet past hier ook goed bij. Maak met de andere helft van de kool soep of gestoofde kool als groente. Je kan de kool ook invriezen, maar eerst 2 min blancheren in kokend water en spoelen met koud water.


    Categorie:Oma's Stoemp-Puree
    Tags:groenekool, aardappelen, kool, savooikool, worst, spek, zalm, stoemp, tijm
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pudding met frambozen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Vanillepudding met zakje vanillebloem of zoals hier met verse eieren. Lekker dessert  in kleine glaasjes en afgewerkt met frambozen.
    Voor 8 glaasjes naargelang grootte.
    6 dl melk
    1,5 dl room of soyaroom
    6 eierdooiers (eiwit gebruiken we niet)
    100 g fijne suiker
    1 vanillestokje (of vanillesuiker)
    50 g maizena (maïszetmeel)
    poedersuiker (afwerking)
    verse frambozen of ander fruit 
    Snijd het vanillestokje in twee en doe dit samen met de melk en room in een kookpot. Op een middelmatig vuur aan de kook brengen. Klop ondertussen de eierdooiers met de suiker tot die volledig opgelost is. Voeg de maïzena toe, klop nog goed op en giet een kleine hoeveelheid warme melk bij. Roer goed met de klopper en giet dan alles bij gekookte melk, waar je het vanillestokje uitgehaald hebt. Laat nog indikken op middelmatig vuur en blijf goed roeren. Als er dikke blazen openbarsten is de pudding klaar. Haal van het vuur en schenk in de glaasjes met een kleine pollepel of sauslepel. Laat afkoelen. Spoel de frambozen voorzichtig onder de waterkraan en schik bovenop de pudding. Bestrooi eventueel met een beetje poedersuiker bij het opdienen.  
    Ter afwisseling kan je (in plaats van fruit) de pudding ook afwerken met een mengeling van verkruimelde speculaas of Petit-beurrekoekjes en wat bruine suiker. Bestrooi de warme pudding hiermee en laat dan afkoelen.
    Chocoladekrullen of een toefje slagroom is ook eenvoudig en lekker.

    Categorie:Desserten
    Tags:melk, room, soyaroom, eigelen, eierdooiers, vanillestokje, maiszetmeel, crumble, vanillebloem
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijnfilet met appel en champignon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Konijnfilet is versneden uit het rugstuk. ca 120 gr filet per persoon in een volledig menu of 2 filets als hoofdschotel.
    Voor 2 personen
    4 konijnenfilets
    2 appelen
    250 g champignons
    1 dl room
    1 dl water
    ¼ koffielepel kaneel
    1 koffielepel bloemsuiker
    fijngeknipte peterselie
    bakboter of olijfolie
    De filets uit de koelkast halen en 15 minuten op kamertemperatuur laten komen. Droogdeppen met huishoudrol. De champignons in dikke schijven snijden. Snijd de appelen in schijfjes en schik ze op een vuurvaste ovenschotel. Meng de bloemsuiker met kaneel en bestrooi de appelschijfjes met dit mengsel (door een zeef). Met behulp van een borsteltje wat insmeren met gesmolten boter of olijfolie. Zet onder de ovengrill (180°C) ± 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Snijd de konijnfilets (langs de vlieskant) op enkele plaatsen in, anders krolt het vlees op zodra het in de pan komt. Smelt een klont boter of olijfolie in een hete tefalpan en bak de filets 5 minuten langs iedere kant. Kruid met peper en zout, leg ze op een bord en laat rusten, afgedekt met alufolie. Bak nu ondertussen de aardappelkroketten. Blus de pan met water, laat even inkoken en giet in een potje. Op hoog vuur de champignons in dezelfde pan bakken (zonder vetstof) en regelmatig omroeren zodat ze rondom mooi bruin gebakken zijn. Het braadvocht toevoegen en de room. Kruiden met peper en even laten inkoken tot een romige saus. Serveer op een bord het vlees met de appelschijfjes, de champignons en de kroketten. Bestrooi met wat peterselie.
    Variatie: Kan ook met peren in kwartjes gesneden of met gebakken schorseneren.


    Categorie:Gevogelte en wild
    Tags:konijn, appel, champignon, room, kaneel, bloemsuiker, kroketten, feestelijk
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cake met appelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eenvoudige cake met appeltjes en zo klaar !!
    4 eieren
    250 g suiker
    160 g echte boter
    250 g zelfrijzende bloem
    2 pakjes vanillesuiker
    2 appelen (golden), middelgroot

    Oven voorverwarmen 165°C. Doe in een grote ronde kom eerst de eieren ( helemaal) + de suiker + vanillesuiker. Mix even tot schuimig en luchtig. Doe er dan de gesmolten boter bij. Opnieuw even mixen. Dan beetje bij beetje de bloem bijvoegen. Schil de appelen en snijd ze in schijfjes. Beboter een cakevorm en giet een laagje deeg, daarna een laag met alle appelen. Opnieuw de rest van de deeg zodat alle appeltjes bedekt zijn. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 1 uur op 165°C of 4-5. Gegarandeerd succes. De appelen kunnen vervangen worden door schijfjes van banaan of peren of ananasstukjes.


    Categorie:Dessert - Cake
    Tags:bloem, suiker, eieren, boter, vanillesuiker, appelen, dessert, gebak
    >> Reageer (4)
    01-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vingerhapje: Toast met Roquefort en walnoot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verkruimel 50 g roquefort of andere blauwschimmelkaas in een kommetje met een vork en meng met 50 g verse kaas. Meng er een eetlepel grofgehakte walnoten onder. Verdeel over toastjes (of geroosterd brood) en bestrooi met wat walnoten en fijngehakte peterselie.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:roquefort, noten, walnoten, toast, hapje
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lepelhapjes: Champignon met lookboter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Trek het steeltje uit de champignons (niet te groot) en vul de holte op met look of kruidenboter. Leg de in stukjes gesneden steeltjes hierop. Zet ± 3 min in schaaltje in microgolf ca. 700 Watt, tot de boter begint te pruttelen. Serveer in lepeltje of schaal en garneer met plukje peterselie of kervel. 


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:champignon, lookboter, kruidenboter, lepelhapje, wachthapje, hapje
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peer met ham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht
    Voor 2 personen
    2 peren (conference...)
    4 fijne sneetjes gedroogde ham (vb Ganda)
    1 citroen
    3 eetl water
    1 eetl suiker
    Schil de peren, snijd ze doormidden en verwijder het klokhuis. Rol ze in citroensap om verkleuring te voorkomen. Schik ze in een kring, in een microgolfschaal, met de punten naar het midden. Water toevoegen en bestrooien met suiker. Zet afgedekt in microgolf, 800 Watt gedurende 6 min. Zet koel weg en laat afkoelen. Laat uitlekken, snijd iedere helft in partjes en schik op een bordje. Twee sneetjes gedroogde ham oprollen en als een bloem schikken in het midden van het bord. Kan ook met peren uit blik.


    Categorie:Voorgerechten
    Tags:peer, ganda, ham, voorgerecht
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vingerhapje: Witloofschuitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Witloofschuitjes met garnaal
    Beleg witloofblaadjes met een paar garnalen. Een toefje zachte cocktailsaus (1 lepel mayonaise + 1 lepel cocktailsaus) met en een blaadje peterselie. Kan ook met stukjes krab. Of een lepeltje cremepaté met plukje tuinkers.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:witloof, garnaal, krab, smeerpate, hapje, vingerhapje
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vingerhapje: Crostini met gerookte zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meng 1 eetlepel limoensap met 100 g zachte boter en kruid met peper en zout. Rol op en zet 1 u in koelkast. Snijd een klein stokbrood in schijfjes en rooster even onder degrill. Bestrijk met de limoenboter en leg hierop fijne reepjes gerookte zalm. Versier met fijngeknipte basilicumblaadjes.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:wachthapje, aperitief, crostini,gerookte zalm, hapje, tapas
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocomousse met bier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zeer licht en luchtig. Zonder toevoeging van eieren of suiker.
    Voor 6 grote of 12 kleine glaasjes
    250 g fondantchocolade
    4 dl room
    12,5 cl donker abdijbier
    Verbrokkel de chocolade in stukken. Verwarm het bier tot juist tegen het kookpunt. Van het vuur, al roerend, de chocolade bijvoegen en mengen tot die volledig gesmolten is. Klop de room half schuimig met de mixer. Meng langzaam (niet kloppen) met een spatel (of pannenlikker) onder de chocolade. Giet de chocomousse in schaaltjes en zet minstens een paar uur in de koelkast. Serveer eventueel met chocoladekrullen of slagroom. Deze chocomousse kan een paar dagen bewaard worden in de koelkast.


    Categorie:Desserten
    Tags:chocolademousse, chocoladeschuim, Leffe, dessert
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hemelse peer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen

    2 peren ( conference...)
    3 eetl water
    1 eetl suiker
    citroensap
    chocoladesaus



    De peren schillen en de steeltjes eraan laten. Aan de onderkant het kroontje verwijderen en vlak afsnijden zodat ze recht neergezet kunnen worden. Rol ze in een weinig citroensap zodat ze niet verkleuren. Leg ze in een microgolfschaal met het water en bestrooi met de suiker. Laten garen in microgolf, afgedekt 6 min, ± 850 Watt. Laat even afkoelen en uitlekken, zo zal de warme chocolade blijven plakken aan de afgekoelde peer. Serveer in schaaltje overgoten met warme chocoladesaus.
    Ter afwisseling:
    Met een bolletje roomijs nog lekkerder.
    Geraspte pistaches als versiering.
    Bestrooi eens met vanillesuiker.
    Chocoladesaus: Smelt een tabletje (100 gr) gebroken chocolade met een eetl water 2 min in de microgolf (op ontdooistand). Roer om.


    Categorie:Desserten
    Tags:peer, chocoladesaus, dessert, fruit, conference
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vingerhapje: Kruidenkaas-hapje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beleg plakjes gerookte zalm of gekookte ham met een laagje kruidenkaas of boursin. Rol op en doe ze in alufolie. Laat 1u in koelkast opstijven of leg ze een kwartier in de diepvries. Snij in plakken.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:vingerhapje, lepelhapje, wachthapje
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjessoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 - 6 personen
    500 g spruiten, diepvries of vers
    1 dikke ui, grofgesneden
    1 l water
    2 vlees- of groentenbouillonblokjes
    1 laurierblad
    ½ dessertlepel tijm
    0,5 dl halfvolle melk, of koffiemelk
    1 eetlepel bakboter
    Verse spruiten spoelen onder stromend water, snijd onderaan een dun schijfje van de verkleurde harde kern en verwijder verlepte blaadjes. Snijd ze in twee of drie schijfjes, naargelang de grootte. Smelt de boter en bak de ui glazig op middelmatig vuur. Voeg de stukgesneden spruitjes toe. Roer om en laat even stoven op middelmatig vuur met het deksel op de kookpot. Voeg water beetje bij beetje toe en zet het vuur hoger. Voeg de bouillonblokjes, laurier en tijm toe. Kruid met flink wat peper (liefst uit pepermolen) en een weinig zout. Breng aan de kook en laat daarna ± 20 min zachtjes koken. Haal een paar spruitjes uit de soep voor versiering en verwijder laurierblad. Mix de soep en voeg de melk toe. Laat eventueel nog even opwarmen, maar niet meer koken. Leg in ieder bord een paar spruitjes en serveer de soep erover. Gerookte of gebakken spekblokjes zijn ook lekker als afwerking in het bord.


    Categorie:Soepen K - S
    Tags:spruiten, spekblokjes, ui, bouillon, tijm, laurier, soep, seizoensgroenten, winterkost
    >> Reageer (2)
    30-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creme brulee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    350 ml melk
    200 ml room
    1 zakje vanille-puddingpoeder
    1 zakje vanillesuiker
    50 g suiker
    4 koffielepels kandijsuiker
    Los het puddingpoeder op in een weinig koude melk. Breng de melk, room, vanillesuiker en suiker aan de kook. Neem dan van het vuur en meng de puddingoplossing onder de hete melk, onder voortdurend roeren. Laat nog één minuut zachtjes doorkoken. Giet in kleine ovenschaaltjes en laat afkoelen. Voor het opdienen een dessertlepel kandijsuiker over de pudding strooien en even kort karameliseren onder een hete grill. Laat even afkoelen zodat het karamellaagje laagje krokant is.
    Heb je meer tijd en kies je voor eieren:
    4 eierdooiers + 1 heel ei
    5 dl lightroom
    100 g griessuiker
    4 koffielepels kandijsuiker
    Meng met een klopper de eierdooiers en het hele ei met de griessuiker. Voeg de room toe en goed mengen. Giet in ovenschaaltjes en zet in een ovenschaal, gevuld met water, zodat de schaaltjes voor ¾ met water bedekt zijn. Bak 35 minuten in een voorverwarmde oven 180° C. Haal de schaaltjes uit de oven en laat afkoelen. Bedek met de kandijsuiker en laat karameliseren onder de ovengrill.


    Categorie:Desserten
    Tags:ei, eierdooier, suiker, kandijsuiker, room, melk, vanillsesuiker, puddingpoeder, dessert, karameliseren
    >> Reageer (1)


    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (13)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (25)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (34)
  • Oma's Stoemp-Puree (9)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (23)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (9)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Varkenshaasje met champignons en Leffe
  • Andijviestoemp met spekjes
  • Ajuinstoemp
  • Gegrilde zalm met witloofstronkjes
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Gehakt in witloofjasje
  • Fijne kippesoep
  • Vissoep
  • Komkommersoep
  • Visgratin met spinazie
  • Kalfsfricassee
  • Visfilets met romige tomatensaus
  • Capellini carbonara
  • Blinde vinken met jagersaus
  • Champignonsaus
  • Kaassaus
  • Hutsepot
  • Ovenschotel met gehakt en groenten
  • Lasagne
  • Venkel gegratineerd
  • Witloof met gehakt en spekjasje
  • Tagliatelli Carbonara met gerookte zalm
  • Wafels
  • Archiducsaus
  • Kabeljauw met provencaalse saus
  • Rode bietensoep
  • Stoofvleespotje met appel
  • Venkelvelouté met scampi
  • Bleekselder of witte selder
  • Groene - peperroomsaus
  • Andijvie, gestoofd
  • Gehaktbrood
  • Appel met ijs en peperkoek
  • Havermoutpap en koekjes
  • Vispotje met lengfilet
  • Macaroni met tonijn
  • Knolselderstoemp
  • Schorseneren
  • Vol-au-vent of koninginnehapje
  • Doperwtensoep
  • Tarte Tatin met groenten
  • 2 februari - Maria-Lichtmis- dan eten we Pannenkoeken
  • Vleesballekes
  • Knolselder met witte saus
  • Preistoemp
  • Hespengebraad met bloemkool
  • Cordon blue
  • Eieren gefrituurd
  • Lasagne met zalm
  • Tomaten gevuld met gehakt
  • Kipfricassee voor vol au vent
  • Scampi pikant
  • Visfilets gegratineerd
  • Gevulde paprika's
  • Champignonsoep
  • Groenekoolsoep
  • Spruiten
  • Tagliatelle met kastanjechampignon en kalfslapje
  • Varkensvlees met witloofroomsaus
  • Goelash
  • Gestoofde selder met gehaktballetjes
  • Witloofstoemp
  • Warme wijn voor koude dagen
  • Wittekoolsoep
  • Visfilet met pizzaiola
  • Kervelsoep met roomkaas
  • Ajuinsoep
  • Wittekool
  • Kwartels met druiven
  • Konijn met bier of wijn
  • Witloof met ham en kaas
  • Broodpudding of bodding
  • Nieuwjaarsbrief 2019
  • Jenthes keuken
  • Cappuccino van soep
  • Roggebrood of toastjes met gerookte zalm
  • Rosbief met groentenkrans
  • Vingerhapje: Spekballetjes
  • Krabgratin
  • Lepelhapje met garnaal of scampi
  • Vispannetje
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Lepelhapje met ham en kiwi
  • Oesters met kruidenboter
  • Aperitiefglaasjes
  • Gerookte zalm met toast
  • Martini - Zalm
  • Messinaroom
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Osso Bucco met pasta
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Avocado met krab
  • Visfondue
  • Steengrill-Gourmet
  • Minibroodjes
  • Vingerhapje - Pens met appel
  • Paddestoeltjes met eieren
  • Gevulde aardappeltjes
  • Everzwijnragout
  • Kip met mandarijntjes
  • Lamsfilet met champignonkorfjes
  • Sint-Jakobsschelp
  • Scampi in lookboter
  • Kalkoenrollade met champignonsaus
  • Peren met vijgenpuree
  • Kwartels met abrikozensaus
  • Garnalensoep
  • Preiroomsoep
  • Grissinistokjes met ham
  • Scampi en Sint-Jakobsvruchten
  • Vispasteitje
  • Visrolletjes met garnalensaus
  • Witloofsoep
  • Wachthapje: Garnaalsoepje met scampi
  • Kwartels met vijgen en appelen
  • Currysaus
  • Kalkoenfilet met porto en preisaus
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Microgolf: Warme appelen
  • Aperitiefsoepje met erwtjes
  • Garnaalkroketten
  • Vingerhapje: Kerstomaatjes met garnaal
  • Knolseldersoep
  • Groenekoolstoemp
  • Pudding met frambozen
  • Konijnfilet met appel en champignon
  • Cake met appelen
  • Vingerhapje: Toast met Roquefort en walnoot
  • Lepelhapjes: Champignon met lookboter
  • Peer met ham
  • Vingerhapje: Witloofschuitjes
  • Vingerhapje: Crostini met gerookte zalm
  • Chocomousse met bier
  • Hemelse peer
  • Vingerhapje: Kruidenkaas-hapje
  • Spruitjessoep
  • Creme brulee
  • Aardappeltjes in de oven
  • Appelen met kaneel
  • Rode kool
  • Zure eiersaus
  • Venkel met kaaskorstje
  • Hete bliksem
  • Farfalle met krabvlees
  • Uientaart
  • Chili Con Carne
  • Tomaatjes met eimengsel
  • Hazenrug
  • Sint-Jakobsvruchten
  • Chocomousse
  • Juliennesoep
  • Geroosterde kwartels
  • Pladijs
  • Spek met eieren in microgolf
  • Vogelnestjes
  • Macaronischotel met tonijn
  • Zeetong
  • Omelet met uien
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Steak met groene pepersaus
  • Bonensoep
  • Zuurkoolschotel
  • Marmercake
  • Rundsvlees in rode wijn
  • Pastinaaksoep
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Sabayon
  • Savooikool met kotelet
  • Appelcompote
  • Preisoep
  • Gehaktballen in microgolf
  • Vis met mosterdsaus
  • Kip op jagerswijze
  • Waterkerssoep
  • Gevulde uien met tomatensaus
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Prei
  • Pompoen-Paprikasoep
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Risotto met zeevruchten
  • Witloof - Hamtaart
  • Rozijnenbrood
  • Rode bietjes zoet-zuur
  • Pompoen-ovenschotel
  • Finettes met champignonsaus
  • Visrolletjes met courgettes
  • Fruitige varkenskotelet
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Venkelschuitjes met gehakt en kaas
  • Kindertaart
  • Broccoli - tonijntaart
  • Varkensstoofvlees
  • Gebraden kip
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Witloof met ballekes
  • Aardappelpuree
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Mayonaise met mixer
  • Tomatensaus
  • Broccolispagetti met mignonette

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gipfelstuermer
    blog.seniorennet.be/gipfels

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!