NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
oudecrossmotoren3
blog.seniorennet.be/oudecro
Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Betoverend veelzijdig startpagina
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mamouchkatje
    blog.seniorennet.be/mamouch
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    clogie2
    blog.seniorennet.be/clogie2
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    20-04-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ: Gegrilde sardines
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    2 à 3 sardines per persoon
    zeezout (naar keuze)
    citroenen
    rauwkost naar keuze (tomaat, sla…)
    aardappel in de schil of stokbrood
    Maak de sardines schoon, maar laat kop en staart zitten. Maak met een mes drie dwarse inkepingen in beide zijden van elke sardine. Leg ze op een grillrooster en bestrooi met zeezout. Bak ze ± 4 minuten aan beide kanten, tot ze gaar zijn, het vel vertoont dan blaasjes. Serveer met citroenhelften om ze te besprenkelen, rauwkost naar keuze, aardappel of brood en een fris biertje.


    Categorie:Barbecue
    Tags:sardine, zeezout, citroen, barbecue, aardappel, biertje
    >> Reageer (0)
    04-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ: Scampi op de barbecue
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    M
    arinade:

    sap van 1 citroen

    6 eetl olijfolie

    1 takje verse tijm, verkruimeld

    2 teentjes knoflook, fijngesnipperd

    zout, peper uit de molen

    citroenen in kwartjes

    24 scampi

    150 g gekookte rijst of stokbrood met kruidenboter
    Overgiet de scampi met de marinade en laat 30 min rusten. Snijd citroenen in dikke schijfjes en maak er kwartjes van. Dep de scampi droog en rijg aan de spiesjes, afwisselend met een kwartje citroen. Laat 10 min roosteren op een zachte gloed. Serveer met de gekookte rijst of stokbrood met kruidenboter. Gebruik je een aliminiumbakje met gaatjes dan kleven de scampi zeker niet aan de rooster.


    Categorie:Barbecue
    Tags:scampi, tijm, look, citroen, rijst, stokbrood, olijfolie, grillen, BBQ
    >> Reageer (0)
    30-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ribstuk ± 1 kg
    2 eetlepels olijfolie
    tijm en rozemrijntakje, fijngehakt
    peper, zout

    Ribstuk inwrijven met de kruiden, peper, zout en olijfolie. Vetrand insnijden om kromtrekken te vermijden.Ook insnijden langs de rand van het been, zodat het even gaar wordt als de rest van het vlees. Laat een uurtje rusten. Steek ondertussen de barbecue aan. Leg het vlees er pas op als de houtskool roodgloeiend is. Laat 10 minuten bakken aan iedere kant op een hoogte van 20 cm van de gloed. Haal het vlees van het vuur en bedek met aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten (het vlees wordt er malser door) alvorens het vlees in sneetjes te snijden. Geef hierbij aardappelen in de schil en een slaatje.


    Categorie:Barbecue
    Tags:ribstuk, cote a l'os, rozemarijn, tijm, olijfolie, barbecue, grillen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    300 g kalfsvlees, in blokjes
    8 kerstomaten
    1 sjalotje, fijngesnipperd
    1 laurierblad, fijngeknipt
    6 eetl olijfolie
    2 eetl citroensap
    peper, zout
    4 takjes rozemarijn of spiesjes
    Maak de marinade: meng olijfolie, citroensap, laurierblad, peper en zout. Prik afwisselend blokjes vlees en kerstomaatje op rozemarijntakje of spies. Leg ze minstens 30 min in de marinade, zet in de koelkast en draai halverwege om. Laat de kalfsspies even uitlekken en gril ± 15 min. Regelmatig omdraaien. Serveer met een knapperige sla en vinaigrette of dressing, stokbrood of aardappeltjes in de schil.
    Tip:Rozemarijntakjes geven meer smaak aan dit gerecht. Verwijder het teveel aan blaadjes van de takjes en gebruik ze in een ander gerecht.


    Categorie:Barbecue
    Tags:kerstomaat, kalfsvlees, sjalot, laurier, olijfolie, citroen, rozemarijn of spisjes, grillen, BBQ, sla, vinaigrette, aardappel, marinade
    >> Reageer (0)
    29-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ: Aardappelspies
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Per 2 spies:
    6 kleine nieuwe aardappeltjes

    1 eetl olijfolie

    1 dessertlepel rozemarijn, versnipperd

    zout of grove zoutkorrels
    Was de ongeschilde aardappeltjes. Kook ze ± 15 min in gezouten kokend water tot ze bijna gaar zijn. Gief af en laat afkoelen. Meng de olijfolie en rozemarijn.

    Rol de aardappeltjes in de kruidenolie en rijg ze op een spies of rozemarijntakje. Kruid met zout. Gril de aardappelspies ± 10 min tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn en draai ze één maal om. Je kan verschillende varieteiten aardappeltjes op een spies steken. De kleurenkombinatie oogt mooi.


    Categorie:Barbecue
    Tags:aardappel, rozemarijn, grof zout, olijfolie, grillen, bbq
    >> Reageer (0)
    28-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ: Gemarineerde visbrochet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    250 g zalmfilet

    16 ongepelde scampi

    sap van 1 citroen

    5 eetl olijfolie

    1 takje verse tijm

    1 teentje knoflook, fijngesnipperd

    peper uit de molen, zout
    Snijd de zalmfilet in blokjes van ± 3 cm. Rijg ze afwisselend met de scampi aan de spiesjes. Maak een marinade: meng citroensap, olijfolie, tijmblaadjes, knoflook, zout en 4 draaien met de pepermolen. Overgiet de visbrochetten hiermee en laat minstens 30 min marineren in de koelkast. Draai ze tussentijds eens om. Dep de brochetten droog en laat ± 15 min roosteren op een zachte gloed. Serveer met stokbrood met kruidenboter, aardappel in de schil of gekookte rijst en besprenkel de visbrochet met de rest van de marinade.

    Tip:

    Gebruik een aluminiumbakje met gaatjes dan zal de visbrochet zeker niet aan de rooster kleven.

    Kan ook met zeeduivel- of kabeljauwfilets.


    Categorie:Barbecue
    Tags:zalm, scampi, citroen, tijm, olijfolie, look, aardappel, rijst, stokbrood, kruidenboter
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (13)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (25)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (34)
  • Oma's Stoemp-Puree (10)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (23)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (9)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Andijviestoemp met spekjes
  • Andijvie, gestoofd
  • Rond Pasen zie je eieren in alle kleuren en smaken
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Gevulde eieren
  • Soepvleesfricassee
  • Lamskoteletjes met witloof
  • Witloof gestoofd
  • Erwten en wortelen
  • Varkenshaasje met champignons en Leffe
  • Andijviestoemp met spekjes
  • Ajuinstoemp
  • Gegrilde zalm met witloofstronkjes
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Gehakt in witloofjasje
  • Fijne kippesoep
  • Vissoep
  • Komkommersoep
  • Visgratin met spinazie
  • Kalfsfricassee
  • Visfilets met romige tomatensaus
  • Capellini carbonara
  • Blinde vinken met jagersaus
  • Champignonsaus
  • Kaassaus
  • Hutsepot
  • Ovenschotel met gehakt en groenten
  • Lasagne
  • Venkel gegratineerd
  • Witloof met gehakt en spekjasje
  • Tagliatelli Carbonara met gerookte zalm
  • Wafels
  • Archiducsaus
  • Kabeljauw met provencaalse saus
  • Rode bietensoep
  • Stoofvleespotje met appel
  • Venkelvelouté met scampi
  • Bleekselder of witte selder
  • Groene - peperroomsaus
  • Gehaktbrood
  • Appel met ijs en peperkoek
  • Havermoutpap en koekjes
  • Vispotje met lengfilet
  • Macaroni met tonijn
  • Knolselderstoemp
  • Schorseneren
  • Vol-au-vent of koninginnehapje
  • Doperwtensoep
  • Tarte Tatin met groenten
  • 2 februari - Maria-Lichtmis- dan eten we Pannenkoeken
  • Vleesballekes
  • Knolselder met witte saus
  • Preistoemp
  • Hespengebraad met bloemkool
  • Cordon blue
  • Eieren gefrituurd
  • Lasagne met zalm
  • Tomaten gevuld met gehakt
  • Kipfricassee voor vol au vent
  • Scampi pikant
  • Visfilets gegratineerd
  • Gevulde paprika's
  • Champignonsoep
  • Groenekoolsoep
  • Spruiten
  • Tagliatelle met kastanjechampignon en kalfslapje
  • Varkensvlees met witloofroomsaus
  • Goelash
  • Gestoofde selder met gehaktballetjes
  • Witloofstoemp
  • Warme wijn voor koude dagen
  • Wittekoolsoep
  • Visfilet met pizzaiola
  • Kervelsoep met roomkaas
  • Ajuinsoep
  • Wittekool
  • Kwartels met druiven
  • Konijn met bier of wijn
  • Witloof met ham en kaas
  • Broodpudding of bodding
  • Nieuwjaarsbrief 2019
  • Jenthes keuken
  • Cappuccino van soep
  • Roggebrood of toastjes met gerookte zalm
  • Rosbief met groentenkrans
  • Vingerhapje: Spekballetjes
  • Krabgratin
  • Lepelhapje met garnaal of scampi
  • Vispannetje
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Lepelhapje met ham en kiwi
  • Oesters met kruidenboter
  • Aperitiefglaasjes
  • Gerookte zalm met toast
  • Martini - Zalm
  • Messinaroom
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Osso Bucco met pasta
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Avocado met krab
  • Visfondue
  • Steengrill-Gourmet
  • Minibroodjes
  • Vingerhapje - Pens met appel
  • Paddestoeltjes met eieren
  • Gevulde aardappeltjes
  • Everzwijnragout
  • Kip met mandarijntjes
  • Lamsfilet met champignonkorfjes
  • Sint-Jakobsschelp
  • Scampi in lookboter
  • Kalkoenrollade met champignonsaus
  • Peren met vijgenpuree
  • Kwartels met abrikozensaus
  • Garnalensoep
  • Preiroomsoep
  • Grissinistokjes met ham
  • Scampi en Sint-Jakobsvruchten
  • Vispasteitje
  • Visrolletjes met garnalensaus
  • Witloofsoep
  • Wachthapje: Garnaalsoepje met scampi
  • Kwartels met vijgen en appelen
  • Currysaus
  • Kalkoenfilet met porto en preisaus
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Microgolf: Warme appelen
  • Aperitiefsoepje met erwtjes
  • Garnaalkroketten
  • Vingerhapje: Kerstomaatjes met garnaal
  • Knolseldersoep
  • Groenekoolstoemp
  • Pudding met frambozen
  • Konijnfilet met appel en champignon
  • Cake met appelen
  • Vingerhapje: Toast met Roquefort en walnoot
  • Lepelhapjes: Champignon met lookboter
  • Peer met ham
  • Vingerhapje: Witloofschuitjes
  • Vingerhapje: Crostini met gerookte zalm
  • Chocomousse met bier
  • Hemelse peer
  • Vingerhapje: Kruidenkaas-hapje
  • Spruitjessoep
  • Creme brulee
  • Aardappeltjes in de oven
  • Appelen met kaneel
  • Rode kool
  • Zure eiersaus
  • Venkel met kaaskorstje
  • Hete bliksem
  • Farfalle met krabvlees
  • Uientaart
  • Chili Con Carne
  • Tomaatjes met eimengsel
  • Hazenrug
  • Sint-Jakobsvruchten
  • Chocomousse
  • Juliennesoep
  • Geroosterde kwartels
  • Pladijs
  • Spek met eieren in microgolf
  • Vogelnestjes
  • Macaronischotel met tonijn
  • Zeetong
  • Omelet met uien
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Steak met groene pepersaus
  • Bonensoep
  • Zuurkoolschotel
  • Marmercake
  • Rundsvlees in rode wijn
  • Pastinaaksoep
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Sabayon
  • Savooikool met kotelet
  • Appelcompote
  • Preisoep
  • Gehaktballen in microgolf
  • Vis met mosterdsaus
  • Kip op jagerswijze
  • Waterkerssoep
  • Gevulde uien met tomatensaus
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Prei
  • Pompoen-Paprikasoep
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Risotto met zeevruchten
  • Witloof - Hamtaart
  • Rozijnenbrood
  • Rode bietjes zoet-zuur
  • Pompoen-ovenschotel
  • Finettes met champignonsaus
  • Visrolletjes met courgettes
  • Fruitige varkenskotelet
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Venkelschuitjes met gehakt en kaas
  • Kindertaart
  • Broccoli - tonijntaart

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    reizenwovmpc06
    blog.seniorennet.be/reizenw

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!