Gezond eten, voor iedereen geschikt! Op dit weblog vindt u heerlijke recepten die voor iedereen geschikt zijn!
07-03-2012
Heerlijk recept voor andijviestamppot
Een andijviestamppot is één van de lekkerste gerechten die ik ken. Het kost wel altijd even wat tijd maar dat heb ik er voor over. Nu kreeg ik laatst het onderstaande recept van iemand en ik dacht laat ik mijn recepten eens gaan delen met anderen. Dus bij deze! Eet smakelijk!
Ingrediënten
- Verse andijvie - 900 gram aardappels - 1 bouillonblokje - 500 gram gehakt - Blok kaas (naar eigen smaak, jong of belegen) - 2 teentjes knoflook - 1 ui
Bereidingswijze
Kook de aardappelen naar de voorgeschreven wijze op de verpakking met een bouillonblokje (ongeveer 20 minuten). In een andere pan begint u met het gehakt. Rul het gehakt lekker door de pan en voeg kruiden toe naar smaak. Nu heeft de tenen knoflook nodig, pers ze en voeg de tenen toe aan het gehakt en eventueel ook het ui. Nu kunt u de kaas in blokjes snijden.
Als de aardappels gaar zijn, stampt u deze in een grote pan, bewaar de bouillon. Als u klaar bent met stampen voegt u de rauwe andijvie toe aan de aardappels en mix dit door elkaar. Na het toevoegen van de andijvie mag u ook het gehakt toevoegen. De overgebleven bouillon kunt u naar smaak toevoegen. Als alle ingredienten in de pan zitten, kunt u de blokjes kaas erbij doen, even laten staan (kan de kaas een beetje smelten) en smullen!!