• Lennard Kämna mag maand na zwaar trainingsongeval ziekenhuis in Tenerife verlaten: "Was geen makkelijke tijd"
  • Vuelta-peloton maakt zich op voor waaieretappe,'niet fitte' Ghekiere en geblesseerde Van Dijk starten niet
  • Bora-hansgrohe verklaart afwezigheid Emanuel Buchmann in Giro-selectie: "We moesten tactiek aanpassen"
  • De geruchten kloppen: Red Bull-meesterbrein Adrian Newey verlaat het team na bijna 20 jaar
  • De Sporza Giromanager van Maarten Vangramberen: "Ik kies voor Belgen die zich zullen tonen"
  • Rafael Nadal krijgt eerbetoon in Madrid na nederlaag en grapt: "Dit is een mop, volgend jaar kom ik terug!"
  • Dankzij driepunter vanaf het logo: Tyrese Maxey dwingt overtime én extra duel tegen New York af met 46 punten
    Jong KBS 2004
    seizoen 2015-2016
    23-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijd 07

SC. City Pirates - Jong Berchem  1-0

Op speeldag zeven stond voor het beloften team van Berchem Sport opnieuw een onvervalste derby op het programma. Nu tegen City Pirates. Jong Berchem begon gedreven aan de wedstrijd wat resulteerde in een   afstandsschot van De Bruyn dat een doelpunt verdiende . Gaandeweg namen de Piraten de wedstrijd in handen en Zaïdani kon zijn ploeg op voorsprong brengen. Maes liet daarna de gelijkmaker liggen voor Jong Berchem, dat ook na de pauze bleef aandringen voor de 1-1. Maar Schwartz besloot een collectieve aanval nipt over. En zelfs het geharrewar voor doel op vijf minuten voor affluiten bleef zonder gevolg.

Jong Berchem: Fosco, Brouwer, Dirickx, Foucart, Maes (77'Verbist), De Bruyn, Stevenin, Nwokoro (60'Husson), De Kuyffer, Van Geertruyden (77' El Makhoukhi) en Cornelis (46' Schwartz).

Doelpunten: 26' Zaïdani(1-0)

18-09-2015

R. Cappellen - Jong Berchem  2-2

Bij Jong Berchem krijgen 5 A kernspelers de kans om hun match ritme te verbeteren. De eerste helft is een gesloten partij voetbal met weinig doel gevaar. De beste kansen zijn voor de bezoekers met een schot van Faes dat maar net naast gaat en één van Troonbeeckx dat door doelman De Neef geparreert word.  Van Geertruyden anticipeert goed en kan Jong Berchem op voorsprong brengen. De spelers van JKBS hebben de bootschap tijdens de rust van trainer Bernaerts goed begrepen. Cappellen heeft het moeilijk met de collectieve druk naar voren van de bezoekers.  Toch is het wachten tot min.60 waarin Maes de 0-2 binnen trapt. Match gespeelt denkt men dan maar in voetbal blijft alles mogelijk tot het laatste fluitsignaal. Cappellen kan in het laatste kwart van de wedstrijd nog een gelijkspel afdwingen.

Jong Berchem: Siemons, Geuens, Dirickx (46' Nwokoro), Stevenin, Van Geertruyden, Faes, Maes (70' De Mulder), Troonbeeckx (70' Foucart), Audenaert,  Janssens, Cornelis  (46'De Bruyn).

Doelpunten: 36' Van Geertruyden(0-1), 60' Maes(0-2), 79' Bogaerts(1-2), 89' Van Mirlo(2-2)

11-09-2015

Jong BerchemK.Wolvertem S.C.    3-0

Berchem begon sterk aan de wedstrijd, veel balbezit de eerste 20 min. maar weinig doelgevaar. Naarmate de rust naderde kwam  Wolvertem beter in de wedstrijd. In de 43' opent De Kuyffer de score op een hoekschop van De Bruyn. Zo gaan we rusten met  een 1-0 voorsprong. In de tweede helft is het Wolvertem dat het meeste balbezit heeft en dan ook enkele kansen creëert  maar Siemons staat sterk te kiepen. In de 63' komt JKBS goed weg bij een afstand schot raakt de bal de beide doelpalen. Enkele min. later ziet Van Geertruyden zijn doelpunt afgekeurd worden voor buitenspel. In de 87' neemt hij de bal mee tussen twee verdedigers en kan zo van in de midden cirkel  alleen op de bezoekende doelman afgaan  en scoort zo de   2-0. De ingevallen  Verbist denkt wat Sam kan dat kan ik ook en maakt er in de 91' 3-0 van.

Jong Berchem:  Siemons, Dirickx, Foucart, Stevenin (80' Husson), Maes, De Kuyffer (60' Van Geertruyden), De Bruyn (55' De Mulder), Nwokoro, Troonbeeckx (85' Verbist), Schwartz, Cornelis.

Doelpunten: 43’ De Kuyffer (1-0), 87’ Van Geertruyden (2-0), 91’ Verbist (3-0),

05-09-2015

KFCO Beerschot Wilrijk Jong Berchem   4-0

Afgelopen zaterdag werd met KFCO tegen Jong Berchem één van de vele Antwerpse streekderby’s bij de beloften afgewerkt. De eerste 10 minuten was er veldoverwicht voor de thuisploeg   zonder echt gevaarlijk te zijn. Na deze periode nam Jong Berchem het betere spel voor zijn rekening met enkele kansen als gevolg. Met een brilscore gingen de twee ploegen de rust in. Na enkele tactische wijzigingen van de thuisploeg beleefde Jong Berchem een moeilijke start in de tweede periode zonder echt in de problemen te komen. Tot op het moment er een vermijdbaar doelpunt letterlijk uit de lucht kwam vallen , 1-0. De jonge bende van het Rooi trachtte nog wel de bakens te verzetten. Dat was voor Daal het moment om zijn duivels te ontbinden, een zuivere hattrick in nog geen kwartier tijd, 4-0. Een overdreven nederlaag voor een meer dan verdienstelijk Jong Berchem.

Jong Berchem: Fosco, Dirickx, Stevenin, Van Geertruyden (75min De Kuyffer), De Bruyn, Nwokoro (85min Verbist), Troonbeeckx, Maes, Schwartz (75min Husson), De Mulder (46min Cornelis), Foucart.

Doelpunten: 55’ Van Kort (1-0), 80’ Daan (2-0), 89’ Daan (3-0), 92’ Daan (4-0 pen).