Gastenboek
  • goede avond
  • Josè
  • Lieve groetjes en geniet van een mooie avond
  • Goedemiddag lieve José,
  • Gezellige woensdag

    Heerlijke kersenvlaai met slagroom staat klaar

    Een stukje waardering van Gerda

    Magic Photography van Marianne

    Een succesvol zakenman van Elza

    Summerfields van Mariska

    Postcards van Tinie en Ans

    Als twee lieve ogen je vragen
    help me, want ik heb zo'n pijn
    Mag je dan omdat je hem niet
    wilt missen egoistisch zijn?
    Als twee lieve ogen je vragen
    baasje, laat me toch gaan
    Mag je dan, omdat je zelf
    nog niet zover bent zeggen
    het is nog niet gedaan
    Het is juist uit liefde voor jou
    dat we je hebben laten gaan
    We hebben je nog geaaid
    en een laatste kus gegeven
    Je bent nu niet meer hier
    maar in ons hart blijf
    je voor altijd leven
    Rust zacht mijn lieve schat

    Dank je wel liefje

    ​ ​

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Image2-hopeso-kersen

    Welkom bij José

        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grandma's farm

    Ideeën voor overgebleven pulp uit je slowjuicer

    Heb je een lekker sapje gemaakt met je slowjuicer? Gooi de overgebleven pulp dan niet weg. Hier kun je namelijk allerlei lekkere gerechtjes mee maken.

    1. Worteltaart
    Als je weleens wortelsap maakt, kun je de pulp perfect gebruiken voor een smeuïge worteltaart. Zo hoef je ook geen worteltjes meer te raspen.

    2. Smoothiebowl
    Mix wat plantaardige melk of yoghurt met overgebleven fruitpulp. Voeg er nog wat stukjes fruit, zaadjes en nootjes aan toe en je hebt een heerlijke smoothiebowl. Heerlijk als ontbijtje.

    3. Soep
    Als je een groentesapje hebt gemaakt kun je met het overgebleven pulp wat extra smaak en vitamines toevoegen aan aan je groentesoep. Je kunt er ook een bouillon van maken.

    4. Vegaburger
    Met groentesap pulp kun je perfecte burgers maken. Beetje broodkruimels erbij, eitje erdoor en bakken maar.
    Lekker op een hard bolletje met wat sla, avocado en humus erbij.

    5. Brownies
    Als je een fruitsapje hebt gemaakt dan kun je de pulp ervan goed gebruiken in brownies. Fruit en chocolade gaat heel goed samen. Wat zaadjes en nootjes erbij en je hebt een heerlijke brownie met fruitige twist.

    6 Roomkaas

    Wat doe je vervolgens op die crackers? Roomkaas met pulp natuurlijk. Simpel, mix een half bakje roomkaas met een paar volle eetlepels bieten of wortelpulp. Voeg voor wat extra smaak zout en kruiden eraan toe.


    » Reageer (0)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tropical

    Huh: blijkbaar hebben veel dashboardkastjes een handige koelfunctie

    Geen gebruiksaanwijzing lezen

    Even eerlijk: heb jij de gebruiksaanwijzing van jouw auto grondig doorgelezen? Of überhaupt gelezen? Grote kans van niet. Automobilisten weten hoe ze auto moeten rijden (tenminste, dat hopen we) en vinden het daarom niet nodig om te lezen wat de auto nog meer kan. Als die maar kan rijden. En veel andere zaken – zoals hoe je van radiostation wisselt en hoe de ingebouwde navigatie werkt – leren we wel door het te doen. Maar met die anti-gebruiksaanwijzing-mindset zie je bepaalde handige snufjes nog weleens over het hoofd. Zoals een koelfunctie in je dashboardkastje.

    Koelfunctie

    Heeft jouw auto airconditioning? Dan is de kans heel groot dat jouw dashboardkastje een speciale koelfunctie heeft. En we weten allemaal hoe handig dat zou zijn! Je kunt er flesjes drinken gekoeld in bewaren, maar ook als je een lange autoreis voor de boeg hebt, kun je broodjes er gekoeld in bewaren

    Zo vind je het:

    Om te ontdekken of jouw auto deze functie heeft, hoe je alleen maar je dashboardkastje goed te inspecteren. Haal je kastje leeg en check of je een draaiknop of schakelaar kunt vinden. Vaak is het voorzien van een sneeuwvlok-symbool. Je hoeft vervolgens alleen de schakelaar om te zetten of aan de knop te draaien om de koelfunctie in te schakelen. Heerlijk makkelijk!


    » Reageer (11)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fun by the pool

    Bramen zitten vaak vol kleine beestjes, maar zó verwijder je ze!

    Het bramenseizoen is van start gegaan. De eerste bramen kleuren momenteel al paars en zwart en ze zijn vaak nog tot september/oktober te plukken. Maar wat niet iedereen weet is dat de bramen vaak vol kleine beestjes zitten. Niet dat je dat proeft, maar het idee is toch niet zo lekker... Zo verwijder je de wormpjes uit je bramen!

    Om zoveel mogelijk van de smaak te behouden, kun je het beste de bramen wassen in koud water. Bessen zijn best kwetsbaar en kunnen snel kapotgaan, daarom is het beter om ze niet onder een stromende kraan te wassen. Doe het dus liever in een bak of emmer.

    Zout tegen de beestjes

    Voeg vervolgens wat zout toe aan je bak met bramen en water. De beestjes die je per ongeluk hebt meegenomen vinden het al niet fijn om onder water te zijn, maar houden ook niet van zout. Ze zullen dus loskomen van de bramen en naar boven drijven. Je zal zien dat je na een tijdje kleine, witte wormpjes ziet drijven in het water. 

    Laat de bak met bramen en het zoute water een tijdje staan en haal vervolgens de naar boven gedreven beestjes en bramen weg. De bramen die zijn gaan drijven zijn namelijk nog niet helemaal rijp óf niet meer goed. Roer vervolgens voorzichtig met je hand door de bramen en laat het nog eens even staan. Herhaal dit zo vaak als dat je zelf fijn vindt om zoveel mogelijk beestjes uit je bramen te krijgen.

    Zijn je bramen schoon? Dan kun je ze afgieten, even naspoelen zodat er geen zoute smaak blijft hangen en laten drogen op een keukenpapiertje.


    » Reageer (6)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Water melon

    Met deze truc vind je ALTIJD de perfecte watermeloen!

    Gewicht:
    Het eerste wat je moet overwegen bij het kiezen van een watermeloen is het gewicht. Een rijpe watermeloen voelt zwaarder aan dan een onrijpe of overrijpe. Dit komt omdat een rijpe watermeloen meer water bevat, wat resulteert in een hoger gewicht. Pak de watermeloen op en vergelijk het gewicht met andere exemplaren van vergelijkbare grootte. Kies degene die het zwaarst aanvoelt, maar let op dat de watermeloen niet te zwaar is, want dit kan duiden op overrijpheid.

    Kleur en strepen:
    De kleur van een watermeloen kan ook een indicatie zijn van rijpheid. Zoek naar een watermeloen met een diepe, levendige kleur. Rijpe watermeloenen hebben meestal een donkergroene schil, hoewel dit afhankelijk kan zijn van het ras. Let ook op de aanwezigheid van strepen. Rijpe watermeloenen hebben vaak goed gedefinieerde en donkere strepen. Als de strepen vaag of licht van kleur zijn, kan dit erop wijzen dat de watermeloen nog niet volledig rijp is.

    Klopgeluid:
    Een andere veelgebruikte methode om de rijpheid van een watermeloen te bepalen, is door erop te kloppen en naar het geluid te luisteren. Klop zachtjes op de watermeloen en luister naar het geluid dat het produceert. Een rijpe watermeloen zal hol en diep klinken. Als het geluid dof of hoog is, kan dit duiden op onrijpheid. Het is belangrijk om op te merken dat deze methode niet altijd betrouwbaar is en dat het enige oefening kan vergen om het juiste geluid te herkennen.

    De onderkant:
    De onderkant van de watermeloen kan ook aanwijzingen geven over de rijpheid ervan. Kijk naar de plek waar de watermeloen op de grond heeft gerust tijdens het groeien. Als deze plek geel of crèmekleurig is, is de watermeloen waarschijnlijk rijp. Als de plek echter groen of wit is, kan dit erop wijzen dat de watermeloen nog niet volledig rijp is.


    » Reageer (7)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ocean breeze

    Zo verhelp je jeukende muggenbulten

    Word je helemaal gek van jeukende muggenbulten en kun je jezelf er niet van weerhouden om telkens te krabben? De volgende oplossingen kan vrijwel iedereen gebruiken zonder dat je ervoor naar de drogisterij hoeft.

    Grof zout
    Het is eigenlijk ideaal om in zout zeewater te duiken om van de jeuk af te komen, maar als dit geen optie is, kun je water over de bulten wrijven en er dan zout overheen doen.

    Kou
    Een van de beste wapens tegen jeukende muggenbulten is kou. Als je geen zin hebt in een koude douche, kun je een koud voorwerp of ijsklontjes gebruiken.

    Citroen
    Zowel citroensap als limoensap verminderen de jeuk van muggenbulten en verkleinen de kans op infecties. Gebruik deze remedie alleen in de schaduw en niet in de zonneschijn.

    Tandpasta
    Aangezien munt een verzachtende werking heeft op jeuk, kan tandpasta de perfecte oplossing bieden. Pas wel op met je kleren en vergeet het later niet af te wassen.

    Bananenschil
    De binnenkant van een bananenschil bevat suikers die je muggenbulten langzaam uitdrogen. Het is daarom geen verkeerd idee om een stukje schil over de bulten te wrijven.

    De allerbeste oplossing is natuurlijk om niet gebeten te worden, dus richt je vooral op het voorkomen van muggen in je slaapkamer en overweeg bescherming wanneer je lang buiten blijft.


    » Reageer (18)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Little sailor girl

    Met déze geniale truc heb je binnen 2 minuten een ijskoud blikje frisdrank of bier

    In de vriezer?

    Oké, beeld je in: je zit in de tuin of op het balkon, de zon schijnt, en je hebt behoefte aan een lekker koud drankje. Wanneer je naar de keuken snelt, kom je erachter dat je he-le-maal vergeten bent om het bier en de frisdrank in de koelkast te zetten. What to do? Je kan de blikjes alsnog in de vriezer stoppen, maar dan duurt het zo’n 30 minuten voordat ze écht koud zijn.

    Het enige wat je nodig hebt, zijn: ijsblokjes, een kom water en zout.

    1. Schenk water in een (grote) kom en doe er wat ijsblokjes bij.

    2. Voeg een paar eetlepels keukenzout toe.

    3. Even goed roeren.

    4. Plaats het blikje in de kom.

    5. Na één minuut roer je nogmaals.

    6. Laat het blikje nog een minuut in de kom liggen.

    7. Haal je blikje eruit en geniet van een ijskoud drankje.

    Deze hack werkt trouwens ook met flesjes drinken. Cheers!


    » Reageer (7)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coconut cocktail

    Dit is de reden waarom je zo moe wordt van de hitte

    Andere energiebalans

    Er is een logische verklaring voor de moeheid die je voelt op warme dagen. De energiebalans van je lichaam verandert namelijk, omdat je lichaam hard moet werken om zichzelf op temperatuur te houden. Het liefst behoudt je lijf de comfortabele temperatuur van 37 graden. Wanneer het heel warm is, loopt die temperatuur echter snel op. Je lichaam gaat meer energie verbruiken om de temperatuur te reguleren, dus blijft er minder energie over voor je concentratie en je fitheid.

    Slaapstand en bloeddruk

    Daarnaast kan je lichaam tijdens warm weer in de slaapstand gaan. Bepaalde activiteiten en processen worden dan vertraagd, om te voorkomen dat je oververhit raakt. Vooral je hoofd kan daardoor een beetje aanvoelen alsof het vol zit met watten. Je bloedvaten kunnen bij warm weer ook nog eens verwijden, waardoor je bloeddruk zakt en je je sloom kunt voelen.

    Rust nemen

    Merk je dat je op een warme dag moe wordt? Dan kun je daar het beste aan toegeven en wat rust nemen. Je lichaam wil je namelijk duidelijk maken dat het de druk van de warmte niet aankan en probeert oververhitting zo goed mogelijk te voorkomen. Zorg er dus voor dat je dan naar een koele omgeving vertrekt, doe indien nodig een dutje, drink veel water en beperk je lichamelijke inspanning. Je lichaam zal je dankbaar zijn!


    » Reageer (8)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beach party

    Zo hou je het koel in huis zonder airco

    Houd je ramen overdag dicht

    Je zou denken dat het openen van je ramen de ruimte verkoelt maar dan komt juist de warmte van buiten naar binnen. Je kan je vensters dus beter dicht houden. Doe ze pas terug open wanneer je gaat slapen.

    Bevochtig de lucht

    Bevochtig de lucht want droge lucht zorgt ervoor dat de warmte blijft hangen. Je kan dit doen door natte handdoeken voor je ramen te hangen.

    Zet je elektrische toestellen uit

    Elk elektrisch apparaat verspreidt namelijk hitte. Beperk dus het gebruik van deze toestellen. Je kan bijvoorbeeld je laptop of lamp uittrekken.

    Zelfgemaakte airco

    Heb je een ventilator? Zet er een paar ijskoude flessen voor en koude lucht wordt door je huis geblazen. Simpel maar superhandig.

    Planten

    Planten geven schaduw en beschermen je huis dus tegen de hitte. Zet ze aan je raam of buiten op je terras. De temperatuur zal met enkele graden dalen.


    » Reageer (7)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meet me

    Image2-meet-me-2

    Je stelt je niet aan: dít is waarom de één beter tegen de hitte kan dan de ander

    Je zet één stap buiten, bent doorweekt van het zweet en vraagt je af waarom je überhaupt nog moeite doet. Nee, geen ticket to the tropics voor jou, maar deze temperaturen zijn eerder een enkeltje naar de regelrechte hel. Hoe komt het nu dat de een beter tegen de hitte kan dan de ander?

    Géén aansteller

    Terwijl jij puffend en klagend deze hitte overleeft, lijken anderen juist op te leven. Geen zorgen, je bent geen aansteller. Geef je zweetklieren maar (deels) de schuld.

    Tegen hitte kunnen

    Hoewel je misschien denkt dat jij het zwaar hebt omdat je continu doorweekt bent, is het juist nog een stukje warmer als je minder goed zweet.

    Onze huid heeft normaal gesproken een temperatuur van zo’n dertig graden. Met de hitte kan de huid de 35 graden aantikken door de bloedvaten te verbreden. Op die manier staan deze vaten meer warmte af.” Je hebt dus die transpiratie nodig om je lichaam weer een beetje af te laten koelen. Hoe minder zweetklieren, hoe slechter je dus tegen de hitte kunt.

    Nou goed, dat kan dus een van de oorzaken zijn. Maar het kan ook zijn dat je wel een normaal aantal zweetklieren hebt, maar je maar lastig je vocht kwijt kunt. Hierbij gaat dan iets mis in het regelen van je lichaamstemperatuur. Blame it on de hypothalamus, want hierdoor worden de zweetklieren dus niet goed genoeg aangestuurd

    Een andere reden voor jouw hitte struggle kan een hoge bloeddruk, de ziekte van Lyme, POTS, een niet goed werkende schildklier of zelfs medicatie zijn.


    » Reageer (9)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lovely jungle

    Pas op: Dit in je tuin kan voor serieuze problemen zorgen!

    Tikkennest: een verborgen bedreiging
    Dit wat je ziet is een tekennest. Het zijn de eieren van teken. Wanneer een teek beslist haar eieren in jouw tuin te leggen, kan je binnen no-time te maken krijgen met een tekenplaag. Precies op de plek waar je kinderen spelen of waar jij een dutje doet in de zon.

    Identificeer de teken eieren
    Teken eieren zijn kleine, ovale bolletjes die eruitzien als minuscule zwarte puntjes. Je vindt ze vaak op de grond, in struiken, bladeren of lang gras. Ze liggen meestal in clusters en zijn een beetje zo groot als een speldenknop of een erwt. Als je weet hoe je teken eieren herkent, kan je ze veilig verwijderen.

    Verwijder de teken eieren
    Als je teken eieren hebt gevonden, is het zaak om ze snel te verwijderen zodat ze niet uitkomen en een nieuwe plaag veroorzaken. Volg deze stappen om de teken eieren te verwijderen:

    1. Draag handschoenen om contact te vermijden.

    2. Stop de eieren in een afgesloten zak of potje.

    3. Werp ze dan weg op een manier dat ze niet kunnen ontsnappen, bijvoorbeeld door ze te verbranden of af te voeren met het afval.


    » Reageer (14)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sunny flowers

    Vermijd deze voedingsmiddelen en dranken op een lege maag!

    Rauwkost
    Het lijkt misschien gezond om altijd en overal salades te eten, maar ’s ochtends op een lege maag is het geen goed idee. De ruwe vezels in rauwe groenten kunnen te belastend zijn voor je maag. Dit kan leiden tot gasvorming en buikpijn.

     Koolzuurhoudende dranken
    Velen weten al dat frisdrank niet erg gezond is. Maar als je deze op een lege maag drinkt, kan dit leiden tot verschillende gezondheidsproblemen zoals misselijkheid en een opgeblazen gevoel. De combinatie van koolzuur en maagzuur kan pijnlijke reacties veroorzaken.

    Koude drankjes
    Misschien heb je gehoord dat warm water met honing een geweldig begin van de dag is. Toch kiezen veel mensen voor een koude drank zoals ijskoffie. Echter kan dit je darmslijmvlies beschadigen en je spijsvertering vertragen, vooral als je maag nog leeg is.

    Bananen
    Bananen zijn super gezond, maar op een lege maag kunnen ze het magnesium- en kaliumgehalte in je bloed te snel verhogen, wat niet goed is voor je hart.

    Gezoete sappen en drankjes

    Hoewel velen denken dat het gezond is met een glas vruchtensap de dag te starten, is dit helaas een misvatting. De zuurtegraad van bijvoorbeeld sinaasappels en grapefruits kan maagzuur oproepen en zo het risico op maagzweren verhogen. De fructose in sappen kan je lever zwaar belasten als je maag nog leeg is. Vermijd daarom te zoete dranken of smoothies als ontbijt.


    » Reageer (17)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cherry lemonade

    Vijf redenen waarom je in de zomer regelmatig een dutje moet doen

    Zolang het niet langer dan een uur duurt, zijn wetenschappers het erover eens: een dutje doen is gezond. Niet overtuigd? Hier zijn vijf redenen waarom je deze zomer best regelmatig een siësta houdt.

    1. Een gezonder hart

    Een dutje doen is goed voor je hart omdat het de bloeddruk vermindert en je cardiovasculair systeem de kans geeft om te herstellen. Een Grieks onderzoek uit 2007 toont aan dat wie drie keer per week een siësta van een half uur doet, tot 30% minder risico loopt om te sterven aan hartfalen.

    2. Meer creativiteit

    Overdag slapen geeft je concentratievermogen, geheugen en waakzaamheid een boost, wat je helpt om problemen efficiënter op te lossen. Om die reden zijn dutjes vaste kost in Japanse bedrijven. Werknemers die rond de middag even uitrusten, zijn productiever en bedenken sneller nieuwe ideeën.

    3. Slaap inhalen

    Door hun drukke levensstijl kampen heel wat mensen met slaaptekort. Een ‘power nap’ kan soelaas bieden na een (te) korte nacht, op voorwaarde dat je maximaal een uur slaapt. Zo pluk je de vruchten van je rustmoment, zonder je komende nachtrust in het gedrang te brengen.

    4. Betere weerstand

    Een tekort aan slaap leidt tot een verminderde weerstand tegen infecties. Zelfs een kort dutje kan volstaan om hormonen en eiwitten aan te maken die helpen om stress te bestrijden, wat een gunstig effect heeft op het immuniteitssysteem. Het resultaat? Je bent minder vatbaar voor verkoudheden en andere virussen.

    5. Minder pijn

    Geloof het of niet, maar slapen heeft een pijnstillend effect. Een dutje kan zo de behoefte aan medicijnen tegen een hoge bloeddruk verminderen. Een uurtje in dromenland helpt ook tegen migraine en spier- of gewrichtspijnen


    » Reageer (17)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fun by the pool

    Lavendel, een goede vriend bij hoofdpijn

    Je had misschien al eens gelezen dat lavendel een kalmerende werking kan hebben op je geest. Wanneer je bijvoorbeeld slecht slaapt kan het helpen wat lavendelolie op je kussen te druppelen of een lavendelplantje bij je bed neer te zetten.

    Wetenschappelijk onderzoek heeft al meerdere keren aangetoond dat lavendel een gunstig effect heeft op lichaam en geest. Het wordt ook weleens in het ziekenhuis gebruikt om mensen gerust te stellen voor een operatie.

    Lavendel blijkt ook goed te werken bij hoofdpijn. Hoofdpijn kan een groot aantal oorzaken hebben. Het kan ontstaan door stress, vermoeidheid, uitdroging of zelfs pijn op andere plekken in je lichaam. Aromatherapie kan helpen hoofdpijn te verminderen. Het meest effectief is het om het hoofd in te masseren met aromatische lavendelolie. Je zou het ook in een verdamper kunnen doen, wat ook kan helpen de hoofdpijn te verzachten.

    Het kruid wordt ook gebruikt bij migraine. Een paar druppels lavendelolie in een badje met warm water druppelt kan in zulke gevallen erg verlichtend werken. Leg er een washandje in en doordrenk deze met de oplossing. Leg dit vervolgens in je nek.


    » Reageer (16)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fun in the sun

    Waarom je een blok zeep moet gebruiken in je tuin

    Speciaal soort zeep

    Met een blok zeep kun je namelijk gemakkelijk ongedierten wegjagen. Vooral beestjes die je tuin kunnen vernielen door bijvoorbeeld planten kapot te knagen.

    Allereerst is het belangrijk om te weten dat je niet zomaar elk stuk zeep in je tuin kunt gebruiken. Je moet namelijk een bepaald soort zeep gebruiken, het liefst een van organische oorsprong. Zeep van organische oorsprong breekt namelijk langzaam af en vermengt zich met je planten. Als je een chemische zeep kiest, dan verrotten je planten juist. Goed, waar moet je nog meer opletten?

    Ingrediënt

    De zeep moet ook een specifiek ingrediënt hebben, namelijk eucalyptusextract. De eucalyptusgeur jaagt namelijk insecten, muizen en andere ongedierte weg van je planten. Heel handig natuurlijk, maar je moet wel weten wat je precies moet doen met de zeep. Hem ingraven ophangen of neerleggen?

    Verschillende manieren

    Je kunt verschillende manieren toepassen. Zo kun je ten eerste de zeep schrapen met een kaasschaaf, of raspen. Let op, zorg ervoor dat de geraspte stukken zeep niet zomaar in het zand vallen.

    Ook kun je de zeep breken, maar gewoon het hele blok gebruiken werkt ook goed. Het belangrijkste is dat de zeep de grond niet raakt. Wat goed werkt is je zeep op dunne bamboestokken te bevestigen. Bevestig bijvoorbeeld een panty of sok aan de stok en doe daar het stuk zeep in. Hang ze zo dicht mogelijk boven de grond. Wacht een paar dagen, en je zult zien dat ongedierte niet in de buurt van jouw planten hebben durven komen! Wie had gedacht dat zeep zelfs in je tuin handig kan zijn


    » Reageer (16)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tropical steam

    Deze toiletborstel-hack ken je waarschijnlijk nog niet (maar wil je wél weten)

    We hebben allemaal een toiletborstel in huis en gebruiken ‘m meerdere keren per week. Misschien zelfs wel dagelijks. Je zou denken dat je alle ins & outs van deze borstel inmiddels wel kent, maar niets blijkt minder waar. Deze toiletborstel-hack wil je écht weten!

    WC reiniger

    Wist je namelijk dat je de toiletborstel kunt vullen met wc-reiniger? We know, bizar! De steel van de toiletborstel heeft een dopje op het uiteinde die je eraf kunt halen. Vul vervolgens de steel met toiletreiniger en je zult zien dat dit er langzaam uitdruppelt en jij je toilet in een handomdraai hebt schoongemaakt.

    Mocht dit bij je eigen wcborstel niet lukken, prik dan een heel klein gaatje in je borstel zodat de wc reiniger er een beetje uit kan druppelen.


    » Reageer (16)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tequila sunrise

    Slimme tip om muggenlarven voorgoed uit je regenton te verwijderen

    Het Probleem van Muggenlarven

    In de zomermaanden kunnen muggen erg vervelend zijn. Alles wat ze nodig hebben om te broeden, is een beetje stilstaand water, zoals in een regenton. De larven van muggen ontwikkelen zich aan het wateroppervlak en kunnen daar alleen overleven dankzij de juiste oppervlaktespanning

    Gebruik van Plantaardige Olie

    Een gemakkelijke manier om van de larven af te komen is door een paar druppels plantaardige olie in de regenton te doen. De olie vormt een dun laagje op het wateroppervlak, waardoor de larven geen lucht kunnen krijgen en stikken.

    Afwasmiddel Tegen Muggenlarven

    Je kunt ook een eetlepel afwasmiddel aan het water toevoegen. Dit vermindert de oppervlaktespanning, waardoor de larven zinken en verdrinken. Zorg ervoor dat je biologisch afbreekbaar afwasmiddel gebruikt, zodat het water veilig blijft voor je planten.

    Regelmatig Leegmaken

    Muggenlarven hebben ongeveer drie weken nodig om uit te groeien tot volwassen muggen. Door je regenton om de paar weken leeg te maken, verwijder je de larven voordat ze kunnen opgroeien.

     Speciaal Antimuggenmiddel

    Bij tuincentra en doe-het-zelfzaken kun je speciale tabletten krijgen die muggenlarven doden. Deze tabletten zijn meestal biologisch afbreekbaar en onschadelijk voor mensen en huisdieren. Een enkele tablet is vaak voldoende voor wel 1.000 liter water en werkt tot vier weken lang.


    » Reageer (17)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summer in Paris

    Weetjes over de Eiffeltoren

    Gustave Eiffel heeft de Eiffeltoren niet ontworpen

    De Eiffeltoren is vernoemd naar Gustave Eiffel, wiens bedrijf de leiding had over de bouw. Gustave Eiffel ontwierp niet de beroemde ijzeren structuur, twee ingenieurs die voor hem werkten in de Compagnie des Établissements Eiffel, Maurice Koechlin en Émile Nouguier. Wat Eiffel wel heeft ontworpen is de wervelkolom van het Vrijheidsbeeld in New York. Als erkenning voor de ingenieurs, wetenschappers en wiskundigen die hebben bijgedragen aan de bouw van de toren, zijn de namen van deze personen op de toren gegraveerd. 72 namen, om precies te zijn.

    De Eiffeltoren “groeit” 15 centimeter in de zomer

    Gemeten tot aan de vlaggenstok is de Eiffeltoren 317 meter hoog, wordt de antenne ook meegerekend dan is de hoogte 324 meter. Centimeters worden maar achterwegen gelaten, want deze zijn variabel. Door het uitzetten van staal bij hogere temperaturen 'groeit' de toren in de zomer en 'krimt' weer in de winter. Het verschil is maximaal 15 centimeter.

    Het is verboden om ’s nachts een foto van de Eiffeltoren te maken

    Dit is waarschijnlijk het vreemdste weetje over de Eiffeltoren, wist je dat je van dit iconische gebouw in het donker niet mag fotograveren? Waarom? De Eiffeltoren is auteursrechtelijk beschermd wanneer de lampjes in het donker aanstaan. Een artistiek werk is in Europa tijdens het leven van de maker, en daarna nog eens 70 jaar autereursrechtelijk beschermd. In 1923 stief de auteursrechthebbende dus in 1993 werd de Eiffeltoren onderdeel van het Publiek Domein. De lampjes op de toren zijn echter pas in 1985 geïnstalleerd en deze zijn nog auteursrechtelijk beschermd.

    De toren wordt iedere 7 jaar opnieuw geschilderd (met de hand!)

    Het kost veel tijd en geld om de toren er zo mooi uit te laten zien.  Er is zestig ton verf nodig om de toren er mooi uit e laten zien. Bovendien wordt al het schilderwerk met de hand gedaan en duurt ongeveer achttien maanden om te worden voltooid! En dat iedere 7 jaar ...


    » Reageer (13)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summer in Greece

    Waarom je het toilet altijd moet doorspoelen als je terugkomt van vakantie

    Dat je bij terugkomst van vakantie even de kranen door moet spoelen, dat weet je waarschijnlijk wel. Als het water een tijdje stilstaat met mooi weer, ligt een legionellabesmetting al snel op de loer. Maar wist je dat je ook het beste even de wc kan doorspoelen als je na de vakantie weer thuis bent aangekomen?

    Toilet doorspoelen

    Als water lang stilstaat in leidingen loopt de kwaliteit snel terug. De legionellabacterie gedijt prima bij een temperatuur tussen 25 en 55 graden in stilstaand water. Je kan besmet raken met legionella door het inademen van kleine waterdruppels (ook wel verneveling genoemd). Dit kan dus ook gebeuren als je het toilet doorspoel. Kleine waterdruppels verspreiden zich dan door de lucht en de kans is aanwezig dat je ze inademt. Op deze manier kan je besmet raken met de legionellabacterie en dan ben je een stuk verder van huis.

    Besmetting

    Een besmetting heeft verschillende vormen: de lichte vorm is de legionella-griep. De zware vorm, de veteranenziekte, lijkt op een ernstige longontsteking. Hoewel de kans op besmetting klein is, lopen mensen met sterk verminderde weerstand, zware rokers en overmatige alcoholgebruikers meer risico. Laat ook de douche even doorlopen, en zorg hierbij dat er geen waterdruppeltjes in de lucht komen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een washandje over de douchekop te plaatsen.


    » Reageer (16)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seaside romance

    Deze huishoudtrucs met gebruikte theezakjes veranderen je leven!

    Theezakjes werken ook uitstekend als geurvreters. Plaats een enkele gebruikte theezakje in de koelkast of in sporttassen – waar nare geuren zich vaak ophopen. Zelfs je schoenen kunnen er fris door gaan ruiken!

    Daarnaast kunnen je handen na het bereiden van sterk geurende ingrediënten zoals uien of knoflook ook een opfrisbeurt krijgen. Wrijf simpelweg met een vochtig theezakje over je handen en spoel je handen daarna met schoon water.

    Als je huisdieren hebt die van buiten naar binnen komen met vieze poten, kun je hun poten snel schoonmaken met een licht vochtig theezakje. Het helpt ook om geïrriteerde huisdierpoten te kalmeren.

    Verwijder met een gebruikte theezakje ook vlekken van spiegels en ramen. De looizuur in de thee helpt om de oppervlakken schoon en streeploos te maken. Dit maakt theezakjes tot een goedkoop en effectief alternatief voor dure schoonmaakproducten.

    Maak ook van je tuin een groener paradijs door theezakjes als compost te gebruiken, ze voegen een waardevolle voedingsbron toe voor je planten. De gebruikte zakjes kunnen helpen de vochtigheid van de bodem te behouden en houden ongewenste dieren op afstand vanwege de geurstoffen.

    Een veelvoorkomende toepassing is het toevoegen van theezakjes aan het water waarin je pasta kookt. Duw de zakjes ongeveer vijf minuten in het kokende water en verwijder ze voordat je de pasta toevoegt. De pasta zal een subtiele smaak van de thee absorberen, wat een aangename twist geeft aan je gerecht.


    » Reageer (19)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lemon lemonade

    Waarom je eigenlijk vaker warme drankjes moet drinken

    Spijsvertering

    Een glas warm drinken maakt je darmen blij. Het helpt namelijk je spijsvertering op gang. Door de warmte activeer je je darmen, waardoor achtergebleven, onverteerd voedsel wordt weggespoeld. Daarnaast helpt warm water je bloedvaten iets te verwijden, wat ook je spijsvertering verbetert. Op die manier helpt warm water je lichaam om eten goed te verteren.

    Koud water heeft helaas een tegenovergesteld effect. Wanneer je koud water drinkt, wordt vet eten hard in je darmen, waardoor het je spijsvertering vertraagt. Daarnaast moet koud water eerst door je lichaam worden opgewarmd voordat het kan worden verteerd. Die processen kosten je lichaam energie. Wanneer je voor een warm drankje gaat, hoeft je lichaam dat niet te doen.

    Bloedsomloop

    Een lekker warm kopje thee heeft ook een positief effect op je bloedsomloop. Doordat die een boost krijgt, wordt er voldoende bloed naar je spieren gevoerd. Daardoor kan het zelfs zo zijn dat je minder spierpijn ervaart!

    Ook wanneer je af wilt vallen, kan het helpen om je koude drankje te verruilen voor een kopje thee. Warm water zorgt namelijk voor een gezonde stofwisseling omdat het je lichaamstemperatuur verhoogt. Je metabolisme krijgt een boost, met als gevolg dat je lichaam makkelijker vet kan afbreken en je een langer verzadigd gevoel hebt.

    Warm water kan helpen met het afvoeren van afvalstoffen. Omdat je lichaamstemperatuur omhoog gaat, ga je zweten. Daardoor verdwijnen giftige stoffen uit je lichaam. Wil je dat effect nog een zetje geven? Kies dan voor warm water met citroen. Daarmee geef je je lichaam een fijne detox en krijgt je spijsvertering een extra boost.


    » Reageer (13)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summer fishing

    Dingen die je met zout kan doen

    Gebroken ei opruimen

    Als er een ei op de grond is gevallen, wil je dat liefst zo snel mogelijk opruimen. Vaak heb je een hele keukenrol nodig of mag je de natte doek veel te vaak uitwringen. Ook hier is zout de oplossing.

    1. Strooi genoeg zout op de grond op het ei

    2. Laat het een minuutje of 10 intrekken

    3. Veeg alles weg met een stuk papier

    Geloof het of niet, maar het ei is ook hier volledig weg zonder restjes achter te laten.

    Wijn uit je vloerbedekking

    Heb je wijn op de vloerbedekking of tapijt geknoeid? Zorg dat je de plek dan eerst schoonmaakt met een spons en wat water. Het klinkt wat vreemd misschien, maar als het rode wijn is, sprenkel er dan eerst wat witte wijn overheen, zo gaat het er beter vanaf. Gooi er wat zout overheen, laat het een minuut of 10 intrekken en vervolgens kan het opgezogen worden.

    Gestoken door een bij

    Bij een bijensteek, maar ook als je gestoken bent door een mug, doe dan direct wat zou op de plek. Hierdoor zal het minder prikken en zal ook de zwelling minder heftig zijn.

    Melk langer houdbaar

    De tip waarvoor zout bruikbaar is heeft betrekking op melk. Strooi wat zout in een pak melk, niet teveel, want dat zal de smaak beïnvloeden. Maar door deze toevoeging zal de melk langer houdbaar zijn. Dit werkt ook voor koffiemelk of zelfs room.

    Mierenplaag voorkomen

    Mieren houden niet van zout. Wil je ze buiten de deur houden, strooi dan wat zout in de hoekjes en voor de gaatjes waar ze naar binnen kunnen komen. Ze bedenken zich vervolgens wel twee keer voordat ze jouw huis betreden. Een muntje van 5 cent werkt overigens ook goed.


    » Reageer (19)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sunshine smiles

    Veel mensen hebben het blauwe Nivea-potje in huis staan, maar wist je dat je dit ALLEMAAL ermee kunt doen?

    • Anti-kraaienpootjes: breng een beetje zalf aan rond de ogen voor het slapen gaan en de kraaienpootjes zullen verminderen of langer op zich laten wachten.

      • Verwijdert make-up: Geen make-upremover bij de hand? Geen probleem. Smeer een beetje crème op een wattenschijfje en je haalt de make-up er zo af.

      • Lippenverzorging: droge lippen? Smeer er een beetje crème op je toet en lippen zijn snel weer zacht.

        • Van droge vingers naar gehydrateerde handen: je hebt geen dure handcrème nodig als je weer zachte handen wilt hebben. Smeer wat crème uit het blauwe Nivea-potje op je handen en binnen no-time zijn je vingers zo zacht als de billen van een baby.

      • Kleine brandwonden behandelen: heb je een licht brandwondje? Smeer er dan wat Nivea-crème op om de huid om deze rust te geven en blaarvorming te voorkomen. Ook kun je de crème op je huid smeren wanneer je te lang in de zon hebt gelegen.


    » Reageer (16)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sea breeze

    4 dingen die je met een koffiefilter kunt doen

    Zelfgemaakte luchtverfrisser

    Gebruik je koffiefilter als zelfgemaakte luchtverfrisser om vieze geurtjes voor te zijn. Met een beetje baking soda en een koffiefilter maak je het makkelijk zelf. Stop simpelweg een paar eetlepels baking soda in je koffiefilter, knoop met een lintje dicht en klaar! Leg de zakjes op plekken waar een luchtje hangt, zoals in de schoenenkast of op het toilet.

    Gebruik het als zeef

    Een koffiefilter is niet alleen handig voor de koffie, maar ook om wijn te zeven waar wat kurk in zit. Sinaasappelsap of andere sap met te veel velletjes of pulp kun je ook door de filter gieten, zodat de velletjes en het pulp achter blijven. Ook handig om pitjes op te vangen wanneer je limoen, citroen, sinaasappel of een bloedsinaasappel perst.

    Voor de hamburger

    Wanneer je een lekkere hamburger besteld bij een restaurant zit ‘ie vaak in een papiertje. Het maakt het vasthouden wat handiger, maar ook om het een en ander op te vangen wat eruit valt. Dit papiertje kan je thuis makkelijk vervangen voor een koffiefilter. Misschien niet zo mooi, maar wel ontzettend makkelijk.

    In je bloempot

    Heb je een bloempot met een gat onderaan zodat het water makkelijk kan weglopen? Ideaal, maar soms loopt er ook een deel van de aarde eruit. Om dat te vermijden leg je gewoon een koffiefilter onderaan de bloempot voor je de aarde erin stopt. Zo zorg je ervoor dat er geen aarde meer ontsnapt, maar kan het water nog wel weglopen.


    » Reageer (15)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ahola vibes

    Zo hou je het koel in huis zonder airco

    Houd je ramen overdag dicht

    Je zou denken dat het openen van je ramen de ruimte verkoelt maar dan komt juist de warmte van buiten naar binnen. Je kan je vensters dus beter dicht houden. Doe ze pas terug open wanneer je gaat slapen.

    Bevochtig de lucht

    Bevochtig de lucht want droge lucht zorgt ervoor dat de warmte blijft hangen. Je kan dit doen door natte handdoeken voor je ramen te hangen.

    Zet je elektrische toestellen uit

    Elk elektrisch apparaat verspreidt namelijk hitte. Beperk dus het gebruik van deze toestellen. Je kan bijvoorbeeld je laptop of lamp uittrekken.

    Zelfgemaakte airco

    Heb je een ventilator? Zet er een paar ijskoude flessen voor en koude lucht wordt door je huis geblazen. Simpel maar superhandig.

    Planten

    Planten geven schaduw en beschermen je huis dus tegen de hitte. Zet ze aan je raam of buiten op je terras. De temperatuur zal met enkele graden dalen.


    » Reageer (19)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summer romance

    Als je dít eet, blijft je lijf koel tijdens warme nachten

    Warme nachten

    De temperatuur loopt op tot 30 graden op verschillende plaatsen. ’s Nachts zal het zeker wat afkoelen, maar vooral in de grote steden gaat dat niet zo snel. Hoe doorsta je dan zo'n warme nacht?

    De oplossing

    Geloof het of niet, maar één van de beste dingen om te doen, volgens slaapexpert Winni Hofman, is een pittige curry eten. Lekker, gezond én dus perfect om mee af te koelen. Het klinkt misschien gek, een hete curry om mee af te koelen. Maar volgens Hofman is het juist goed om voor heet te gaan als je het wat koeler wilt hebben.

    Zweten

    De truc zit ’m in het feit dat je gaat zweten door pittig te eten. En daarmee koelt je lichaam af. Ook een hete kop thee is ideaal op een warme dag. Een warme douche? Zeker doen voor het slapengaan. Ook al heb je misschien het gevoel dat een koude douche beter op zijn plek is, is dat toch echt af te raden. Door de kou probeert je lichaam namelijk weer op te warmen. En zo heb je het uiteindelijk alleen maar heter. Door je lichaam juist warme dingen te geven, gaat het aan het werk om zichzelf af te koelen. En dat is nou precies wat je nodig hebt tijdens warme nachten.


    » Reageer (11)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Among the flowers

    Met deze medicijnen moet je oppassen bij hoge temperaturen

    Gevoelig voor hitte

    Kun je niet goed tegen hitte? Dat kan meerdere redenen hebben. Het kan te maken hebben met je leeftijd: hoe ouder je wordt, hoe minder goed je hersenen je lichaamstemperatuur kunnen regelen. Daarnaast kunnen kinderen, mensen met bepaalde ziektes en mensen met overgewicht vaak minder weerstand bieden tegen hitte. Tot slot kunnen medicijnen er tijdens een hittegolf voor zorgen dat je je niet lekker voelt. Er zijn bijvoorbeeld medicijnen die je lichaamstemperatuur regelen en medicijnen die ervoor zorgen dat je meer vocht verliest. Tijdens dagen met hoge temperaturen kan de hitte de boel uit balans brengen.

    Antidepressiva en plaspillen

    Als je antidepressiva slikt, wordt je lichaamstemperatuur daar iets hoger van. In de winter merk je daar niet veel van, maar tijdens warme dagen wel. Je raakt een stuk sneller oververhit en kunt meer gaan zweten, waardoor je uitgedroogd raakt. Ook voor mensen die plaspillen slikken is het risico hoog. Die medicijnen zorgen er namelijk ook voor dat je meer vocht kwijtraakt, waardoor je snel kunt uitdrogen. Daarnaast kunnen die medicijnen de balans van zouten in je lichaam verminderen.

    Pijnstiller

     Ook pijnstillers en antihistaminetabletten kunnen je gevoeliger maken voor warmte. Pas dus altijd goed op, zorg ervoor dat je voldoende drinkt en blijf zoveel mogelijk in de schaduw. Merk je dat je veel last hebt? Neem dan altijd contact met je huisarts op om te overleggen over het gebruik van de medicatie.


    » Reageer (17)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!