Inhoud blog
  • Rondreis Slovenië & kroatië
  • Kanker
  • Corsica
  • Viering
  • Viering
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben José
    Ik ben een man en woon in SINT-STEVENS-WOLUWE () en mijn beroep is Gepensioneerd.
    Ik ben geboren op 18/07/1952 en ben nu dus 71 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Lezen - reizen met de camper - wandelen - fietsen.
    Ben gehuwd met Tinne. Heb 2 zoons - 1 dochter en 7 kleinkinderen
    Wedervaren
    Pagina met sprokkels - wedervaren - reizen
    06-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rondreis Normandië

    Op zondag 23 feb 2016 beslisten wij om een rondreis te maken in Normandië. Aangezien we andere verplichtingen hadden konden we eerst in de late namiddag vertrekken.

    We reden in één ruk naar St Valery en Caux (+/- 500 km door de gps). Terplaatse overnachten we op de Quai d'Aval naast de vuurtoren. Op deze plaats waren er een 30-tal plaatsen en een sanizuil voorzien voor campers. Prachtige plaats met uitzicht op de toegang van de haven en de zee. Zeer kalme nacht gehad. %%%FOTO1%%%

    De maandag beslisten we het stadje te verkennen. Veel was er niet te zien, behalve de uitzichten. We volgden een "douaniers" pad. Echter halverwege moesten we terugkeren. Te modderig, hadden wel een mooi uitzicht op de haven en zee. Aan de andere zijde van het stadje deden we een fikse beklimming tot aan het monument van de vliegers.

    In de namiddag zetten we onze trektocht verder tot in Fécamp. Hier ook zijn er plaatsen voorzien voor campers met een sanizuil. We bezochten het Bénédictine Paleis. Heeft niets te maken met de gelijknamige orde, maar wel met de drank. Na het bezoek en degustatie en gepaste aankoop bezoeken we Fécamp. Het weer was prachtig. s'Nachts de gebruikelijke regen.

    Dinsdag rijden we tot in Etretat. hier opnieuw plaatsen voorzien voor campers. We maakten een fikse wandeling langs de plaatselijke kust. De kust ligt in een vallei. We hebben beide zijden beklommen. De inspanning was meer dan de moeite waard. Prachtige zichten niet alleen op de zee en stadje maar vooral op de krijtrotsen. Machtig. Deden wel 358 trappen langs één kant. De kliffen zijn 110 meter hoog.

    We besluiten in de namiddag verder te trekken tot in Honfleur. We plaatsen de camper op de Aires municipale: prijs 10 €/24 uur - alle voorzieningen aanwezig. Mooie plaats en rustig.

    Woensdag bezoeken we Honfleur. Honfleur is op en top een charmant havenstadje: een unieke oude stadskern, een prachtig ingesloten jachthaventje, een heel bijzondere houten kerk. In het stadje nuttigen we het middagmaal in het restaurant L'Aleyone. Voor 35 € voor beide hadden we een heel lekker menu: warme quiche met zeevruchten en daarna choucroute met vis en natuurlijk een fles lekkere plaatselijke cider.

    s'Nachts opnieuw regen. Aangezien er slechter weer voorzien werd besluiten we stilaan huiswaarts te rijden langs de kleinere wegen. We bezochten de Abbaye de Gruchte le Valisse. Terplaatse waren opnieuw plaatsen voorzien voor campers. Echter de abdij was een teleurstelling. Beslisten verder te rijden naar Montville. In Montville een mooie camperplaats naast park. Gratis wifi ter beschikking van de gemeente.

    Na een rustige zalige nacht was de planning Rouen te bezoeken. Echter de plaats aan de Seine voorzien voor campers was geen plaats door werken maar ook door een circus. Trekken verder huiswaarts. overnachten nog in Ault. Zeer rustig stadje echter zonder bezienswaardigheden. Op het strand kon ook niet gewandeld worden door het afbrokkelen van de rotsen.

    Tijdens de rit bezochten we:

    • Château de Martainville met het Musée des Traditions en Art Normands - 3,5 €/persoon. De moeite waard;
    • Stop in Crévecoeur-le-grand;
    • Stop in Eur

    Voor het bekijken van de fotos wijs ik door naar mijn website (zie favorieten).



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 29/09-05/10 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 17/02-23/02 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn favorieten
  • camper-jostinne.be




  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!