Alle weetjes over voetbalclub SK Kalishoek
01-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asfaltboys-Kalishoek
Wedstrijd 6: Asfaltboys - Kalishoek  2-6

Hier zijn we weer met goed nieuws.  Ja, weer gewonnen.  En wat vroeger meestal een match was met eenrichtingsvoetbal en hoge cijfers is nu een match met veel inzet en kansen aan beide zijden geworden.  We kunnen stellen dat Asfaltboys zeer goed ingekocht heeft in het tussenseizoen.  Ze hebben nu een goede afwerker en dat heeft onze achterlijn aan de lijve mogen ondervinden.
De eerste minuten leunde het veldoverwicht iets meer naar Kalishoek over maar op enkele goede voorzetten kon geen van onze aanvallers op de juiste plaats verschijnen.  Na 10 minuten sloeg Asfaltboys dan een eerste keer toe.  Hun aanvaller dribbelde en dribbelde, onze verdediging aarzelde en aarzelde en de bal werd naast Stijn in doel getrapt.  In de 22' minuut hadden we dan pech dat Denty een goed schot tussen de palen op het lichaam van een tegenspeler zag wegspringen.  En weer sloeg Asfaltboys genadeloos toe, alweer werd een klein misverstand achteraan afgestraft met een doelpunt.  Bij de supporters viel hier en daar al een iets bleker gezicht te zien, maar bij Kalishoek wordt dit seizoen niet al te vlug gepanikeerd.   In de 34' minuut zette Steven voor en kopte Wim de bal binnen het bereik van de keeper.   5 minuten later deed Wim dat nog eens over maar toen stond de lat in de weg, Robby pikte de rebound op en schoot knap in de linker benedenhoek.     Even later viel een speler van Asfaltboys dan gekwetst uit.  We mochten dus gaan rusten met een 1-2 achterstand.  Onze immer rustige (uiterlijk toch)  trainer Franky deed dan de nodige peptalk en bracht Stefan, Wouter en Jo in.  Dit resulteerde na 5 minuten reeds in een doelpunt.  Jo zette een actie op via Wim die Bart goed in de hoek stuurde, deze kapte zijn man uit en zette voor waar Jo goed gevolgd was om aan de 2de paal binnen te koppen.  Weer 5 minuten later legde Robby de bal naar binnen waarop Steven vanop 15 meter staalhard in de hoek schoot.  Daar zat veel kracht achter, en dat voor iemand die in zijn wittebroodsweken zit.  We stonden dus voor het eerst voor en hadden het speloverwicht ook naar ons toegetrokken.   Schoten van Robby en Bart verdwenen naast het doel.  Dan werd het 10 minuten stil langs beide kanten (ik was mij gaan omkleden om Steven te vervangen).  In de 82' minuut leverde een persoonlijk actie van Bart een mooi doelpunt op.  De negende reeds voor Bart die de goal duidelijk weet staan dit seizoen.   Even later werden enkele doelpogingen afgeweerd, Bart kon als laatste op doel schieten waar een tegenspeler de bal enig mooi in eigen goal schoot.  Jo Van Haelst mocht de eindstand uiteindelijk op het bord zetten.  2-6, zeker geen slecht resultaat tegen een ploeg die hopelijk nog wat punten kan ontfutselen van onze tegenstanders bovenaan.  Zeker als ze heel de match met 11 man kunnen uitspelen.  Ook goed nieuws komt er van Doewa Sport dat vandaag tegen Boys 85 won.  We hebben dus een goede zaak gedaan en staan alleen op kop met weliswaar een match meer gespeeld dan onze eerste 2 achtervolgers.  Verder wil ik onze dames-supporters even bedanken die vandaag met velen op post waren om te supporteren en mij bovendien uitstekend geholpen hebben bij het opstellen van dit verslag.  Zo is het helemaal niet zo erg om langs de zijlijn toe te kijken, hé.

Doelpuntenmakers:
Jo Van Haelst 2, Bart Hellemans 1, Robby Rysbrack 1, Steven Somers 1, own-doelpunt 1

Volgende week nemen we het op tegen De Kadans die tot hiertoe zeker geen slecht seizoen aan het spelen zijn.   Groetjes