05-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kliekske-Kalishoek

Kliekske-Kalishoek 3-2

Eerlijk gezegd heb ik niet veel zin om dit verslag te schrijven.  Zeker niet alleen omdat we verloren hebben maar wel hetgene wat gisteren iedere voetballiefhebber kunnen vaststellen heeft.  Het hangt er alleen van af voor welke ploeg je bent om het ook daadwerkelijk toe te geven.  En verder zal ik er maar niet op ingaan.  De aanwezigen zullen wel weten wat ik bedoel.  Elke verliezer moet zijn verlies waardig dragen, ook al is het niet altijd even gemakkelijk of even rechtvaardig.

Aan de inzet lag het zeker niet, we hebben er nog eens allemaal onze kop voor gelegd en dat was toch al een tijdje geleden.  Stijnkon er wegens ziekte niet bij zijn, zodat we een veldspeler in het doel moesten zetten.  Niet dat we daarom verloren waren, want de vervangers deden het zeker niet slecht.  In de eerste helft konden we al na enkele minuten op voorsprong komen maar Johan miste spijtig genoeg toen hij alleen voor de keeper opdook.  Even later repliceerde Kliekske en kwamen ze na een aarzeling van onzentwege alleen voor Gino, deze redde echter knap met de voet.  Op het half uur kregen we een vrije trap die door Johan knap riching winkelhaak geschilderd werd, de bal werd echter even knap door de keeper gered.  Dan volgde overduidelijk handspel van Kliekske in de backlijn  maar de scheidsrechter sloot zijn ogen of had ze nog steeds niet open...  Wat later jaagt Wouter goed door en uiteindelijk trapt de keeper de bal via zijn lichaam buiten.  Verder komen er nog wat kleine kansen aan weerszijden maar geen van beide ploegen kon gaan rusten met een voorsprong.  In de 2de helft moest Gino weg en zo kwam Stefan in doel.  Dan krijgen we een grote kans als Johan het strafschopgebied binnendringt maar zo hard gehinderd wordt dat hij uiteindelijk niet kan scoren.  Het vele protest bij de scheids voor een terechte penalty levert echter niets op.  Dan krijgen we een heet standje voor ons doel als Stefan de bal lost maar gelukkig kan hij nog net voor de lijn de bal wegvegen.    Kliekske bleef echter geregeld goed doorbreken langs de flanken en zij kwamen dan ook op voorsprong.  Deze voorsprong werd echter nog geen minuut vastgehouden want Davy Buys voerde een knappe rush uit op rechts en trapte de bal mooi en hard in de hoek.  Dit was het signaal voor ons om door te duwen.  Olivier die weer sterk speelde, zette verschillende aanvallen op die spijtig genoeg niet konden afgewerkt worden.  Op een vrije trap kreeg Steven vlak voor hij op doel kon koppen vol de eerste keer de hand van God in het gezicht.  Iets wat hij later in de wedstrijd nog een 2de keer mocht ervaren.  Het doelpunt waar we zo naar verlangden viel dan toch toen na wat geharrewar Olivier Stevens de bal binnen kon trappen.   Alles dichtmetsen en dit moeten we vasthouden denk je dan.  Maar 5 minuten voor het einde werd een overtreding gemaakt en Kliekske die alles op alles zetten haalden zelfs hun keeper mee voor doel.  De voorzet werd getrapt, werd doorgekopt richting 2de paal en plots was daar weer de hand van God die de bal over de doellijn deed verdwijnen.  Massaal protest maar de 2-2 stond er wel.  Op onze beurt zetten wij dan alles op alles bij een corner net voor affluiten.  De bal werd echter ontzet tot net over de middelijn.  Een van de spitsen van Kliekske pakte hem aan, liep enkele meters vooruit, kapte even en ging dan vol zijn kans door van ver te trappen.  Vanaf dat die bal vertrok voelde je al dat die bal in doel ging verdwijnen.  Een prachtig doelpunt dat in zijn vlucht nog 2 punten van ons afsnoepte.   Een pijnlijk verlies dat er misschien wel al een tijdje zat aan te komen.  Maar we staan nog altijd mee op kop en voor het eerst zal Fdr Beton nu ook de verlammende druk voelen om elke week te moeten winnen.

Doelpuntenmakers:  Davy Buys 1, Olivier Stevens 1