Zoeken in blog

KALISHOEK
Alle weetjes over voetbalclub SK Kalishoek
04-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalishoek-Blue Boys 1-0

Oef, we hebben onze voorsprong van 3 punten kunnen behouden op Kliekske.  Niet dat we zo vaak in de problemen kwamen afgelopen zondag.  Maar het was moeilijk om een doelpunt te maken voor beide partijen.  Beide keepers deden het uitstekend en pas toen een schot van Jo pas heel laat in het zicht kwam van de keeper van Blue Boys was het gebeurd.  Er kon een klein feestje gevierd worden, eigenlijk nog een uitloper van vorig seizoen maar wegens de overwinning van vorige en deze week, evenzeer al een feestje voor het huidige seizoen.  Met nog 3 wedstrijden te spelen staan we wel eerst, maar kampioen zijn we nog zeker niet.  Het is pas over als het over is zei Winston Churchill ooit en voor Kliekske is het nog steeds niet over.  Natuurlijk staan we er momenteel supergoed voor.  We hebben alles in eigen handen en kunnen nu al ontspannen naar de kwartfinale van de beker toeleven.

Zoals gevreesd hadden we een zeer smalle kern maar de 12 verwachte spelers daagden allemaal op en zelfs Franky Dullaert werd gerecupereerd.  Na 10 minuten zet Jo Van Haelst voor maar de wederoptredende Steven Somers trapt hoog over.  Op het kwartier mag Jo zelf proberen op voorzet van Robby Rysbrack maar de keeper pakt.  In de 23' onderscheidt Stijn Van Walle zich door een keiharde kopbal uit zijn doelvlak te ranselen.  En vijf minuten later gaat iemand alleen op Stijn af maar wederom blijkt hij onklopbaar.  Na 35' minuut komt Wim Van Goethem voor doel maar met de tip van de schoen besluit hij naast.  Nog voor rust lijken we op voorsprong te komen als Wim Van Goethem de keeper zo goed als omspeelt heeft, maar met een kattesprong haalt die de bal nog terug uit de voeten van Wim.  Een scoreloze rust, tijd om een tandje te proberen bijsteken.  We krijgen 3 kansen op rij als Robby telkens zijn man uitschakelt op de flank maar de keeper redt telkens.  Iets wat we nog kenden van de heenronde.  Maar ook Stijn zit in supervorm en plukt een hard schot alsof het geen moeite is. (Zou zijn nieuwe liefde daar voor iets tussen zitten...)  Rond de 70'  kapt Jo met een korte croché zijn man uit en schiet de bal met een streep binnen.  Wederom een bevrijding maar ook bevestiging dat het nog elke week knokken zal worden om een goal meer te maken dan de tegenstander.  Volgende week zijn we vrij, dan volgt een bekermatch en daarna is het paasweekend.

Titel: Vanwege de supporters

Een kleine opmerking,ons ploegske staat op het veld met 11 man,de achterlijn mag ook al eens in het zonnetje gezet worden,Benny,Gino,Marco,Franky,en niet vergeten onze stefaan die zichzelf opgeofferd heeft ,om klaar te staan in geval van nood.