Meningen en Ervaringen
bericht nr
Inhoud blog
  • 6-allochtone
  • nr 5: Wat wij toch allemaal klakkeloos betalen !
  • nr 4 - mijn "toenmalige" huisarts.
  • nr 3 bericht unicef
  • Welkom !!!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Inhoud blog
  • 6-allochtone
    18-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nr 5: Wat wij toch allemaal klakkeloos betalen !
    :idea: Gisteren nodigden vrienden ons uit voor een avondje stappen in de stad, een goede babbel en mogelijk om zelfs een dansje te plaatsen. Wij vonden dat een goed idee en zo gezegd, zo gedaan.
    De plaats waar onze vrienden ons brachten was in orde: wel een beetje luidruchtig (ik moest 's anderendaags telkens wanneer mijn vrouw iets zegde, haar vragen het nog eens te herhalen ) maar voor de rest o.k. -
    Om nu bij de titel van dit berichtje te blijven. 

    Wat mij dus eigenlijk bezighoudt, is het feit dat wij, de kudde, alles zomaar aanvaarden.
    Ik herinner mij nog vroeger: wanneer wij met onze auto naar de pomp reden, betaalden wij zonder morren of nadenken steevast een tip aan de pompbediener : die man moest toch ook zijne kost verdienen ! Maar toen in die tijd het leven wat duurder werd, zagen wij opeens dat onze buurman helemaal geen tip meer betaalde ! Het verhaal deed de ronde, en meerderen stemden daar mee in: nu zijn het nog de uitzonderingen die om welke reden ook, nog een tip betalen aan de pompbediener, als die er nog is.

    Wat stoorde me nu eigenlijk gisteren-avond (nacht)? Wel, de kostprijs om aan de uitbater de gelegenheid te geven om zijn geld te verdienen ! (klinkt een beetje raar natuurlijk).
    Wanneer we binnenkwamen, moesten we 1 euro per jas betalen , welke we verplicht in bewaring moesten geven = is dus 2,00 euro. Later op de avond, wanneer ieder een plasje moest doen, betaalden we 1,00 euro per plasje= 2,00 euro.Dat is toch normaal zeker. De mevrouw die de toilet proper houdt, doet dat niet gratis. Wanneer we uiteindelijk naar huis gingen, betaalden we 1,00 euro aan de "buitenwipper" , die man had dat wel verdiend hé, de hele avond aan de deur staan om voor de veiligheid te zorgen (en dat is in feite nog waar ook). En dan stond daar uiteindelijk de parkingwachter die ons met opgeheven hand tegenhield:  raampje open (ik dacht dat hij een platte band had ontdekt) en die lakoniek zei:  2,50 euro. Na betaling ging hij eveneens al armzwaaiend in het midden van de straat staan om zich warm te maken, en mochten we naar huis rijden. 
    Totaal overbodige prijs: 7,50 euro per koppel .



    Nu heb ik nog niets gezegd van de comsumptie- prijzen: maar ja, zwijg daar maar over, de levensduurte stijgt omdat de olie duurder wordt en dus al wat vloeibaar is , stijgt natuurlijk mee ! ook de prijs van uw sloefen stijgt mee (alhoewel, hoe men dat weet samen te rijmen met de olieprijzen blijft nog even een raadsel / misschien vind ik daar nog wel het antwoord op).

    En ik hoor het al zeggen:  " Als ge het teveel vindt en ge kunt het niet betalen, blijf daar dan weg hé ! Maar zaag daar niet over !" Ja, zo is dat altijd al geweest,....alhoewel.

    Ik ben blij dat U dit dokumentje hebt gelezen, misschien praat U daar nog eens over met andere vrienden, misschien zullen we daar in de toekomst een mouw aanpassen, zoals aan de tip voor de pompbediener : die werd uiteindelijk ook betaald door zijn baas.

    En nu kan ik weer gerust slapen: ik heb mijn boodschap kunnen brengen en misschien verandert er weer een klein beetje in onze maatschappij.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 26/11-02/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!