Inhoud blog
  • PD katheter verwijderen
  • Thuisdialyse
  • Thuisdialyse
  • Terug thuis
  • Week 2
    Foto
    Karel

    10-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzoek 1 April
    Vrijdag 1 april werden we weer verwacht in Leuven voor onderzoeken bij Gemma, deze dag kon wel eens bepalend zijn voor de transplantatie want de nieren worden vandaag onderzocht. Om 8 uur werden we verwacht en werden direkt doorverwezen naar de transplantatie afdeling op het 6e verdiep, eerst  weer maar eens bloed genomen bij Gemma en daarna  een contrasvloestof toegediend die de nieren in beeld bregen bij de CT scan. Elk uur werd er dan bloed afgenemen en de bloeddruk gecontroleerd, de laatste 4 uur  geen eten of drinken meer nemen was de boodschap.
    Rina en ik hadden ons fiets meegenomen en daar een flinke toertocht gemaakt want een hele dag in het ziekenhuis leek ons ook niks. Tegen half vier werd Gema ontslagen zonder dat wij iemand of de coordinator hadden gesproken, maar de onderzoeken vielen wel mee. Dus maar bang afwachten op de resultaten.
    Maandag daarop had ik weer een maandelijjkse controle bij Doctor Verjans in Turnhout, waar ook weer bloed werd genomen alvorens ik bij de doctor op consoltatie moest ( even met onze Cees koffie gaan drinken ), hier kreeg ik wel direkt de uitslag en de waardes stabiliseren wat dus  weer een maand uitstel geeft. Wel heb ik mijn arts gesprekken gevoerd over de zaak Leuven waar ik uiterst ontevreden over ben daar we nog steeds geen coordinator gezien hadden en ook moeilijk te contracteren was wat zij direkt ter harte nam en telefonisch contact opnam met Leuven. Toen al kwamem de resultaten naar voren  betreft de onderzoeken van vrijdag maar de chirurg moest er zijn oordeel nog over geven, vrijdag mocht ik terug bellen
    Met toch schrik in de benen vrijdagmiddag nog maar eens contact opgenomen met mijn specialist en die bevestigde dat Gemma niet in aanmerking kwam voor het afstaan van een nier daar er aderverkalking in de beenslagaders was vastgeteld en dit na de operatie tevvel complicaties zou geven aan haar benen. Dit is dus definitief het einde van de onderzoeken tussen Gemma en mij.

    Voor mij rest nu enkel me nog te concentreren en accepteren van dialyse en proberen daar mijn verdere leven zo aangenaam mogelijk verder te zetten met al zijn beperkingen en verdere beslommering er bij te nemen.

    Via deze wil iedereen bedanken ( in de eerste plaat mijn zus Gemma voor het spontaan terbeschikking stellen van een van haar nieren)die tot dusver heeft geprobeerd om met ons mee te leven tijdens de periode van onderzoeken, hopelijk mogen wij ook hiervan verder tijdens het dialyseren nog meer genieten.:cry::cry:


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    13-04-2011
    ontzettend jammer
    Beste Karel, Rina en Gemma, Wat een definitief bericht zeg. Ben er wel even stil van. Ik zal het nog wel persoonlijk van jullie horen. We blijven het toch nog volgen. Groetjes, monique

    13-04-2011 om 20:29 geschreven door monique




    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Over mijzelf
    Ik ben Karel de Swart
    Ik ben een man en woon in Meerle (Belgie) en mijn beroep is Brugpensioen.
    Ik ben geboren op 30/08/1951 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Fietsen,camperen,knutselen.

    agenda

    19 juli 2010


    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Niertransplantie


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!