Inhoud blog
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Tibet Aktie

    02-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/karma

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    02-05-2007
    aktie tegen de olympische spelen
    Naar aanleiding van de olympische spelen in 2007 in peking, wil men dus met de fakkel door Tibet gaan, om alzo aan de wereld bekend te maken dat Tibet zogezegd China is, nu dat 5.000.000 Tibetanen gevlucht of vermoord zijn, zijn de Tibetanen in hun eigen land sterk in de minderheid. Vooral in de hoofdstad Lhasa, is de toestand zeer erg, ipv 5.000.000 Tibetanen zijn er nu zoveel chinezen, die gestuurd zijn door de overheid, voornamelijk soldaten en chinezen die in hun eigen land geweerd worden. Al wat Tibetaans is is ofwel vernietigd ofwel omgezet naar nieuw chinese geschiedenis die door de overheid herschreven is. De Tibetanen hebben absoluut geen vrijheid, ze kunnen zich niet uiten in hun eigen taal, enkel chinees geld als wettig voor werk en diensten. Het chinees beleid bestond er ook in het Boedhisme te ontkennen en al wat daarbij hoort te vernietigen. Zo zijn 99% van de kloosters vernietigd, ongeveer 6000. De moniken en nonnen in hun respectievelijke kloosters mogen geen yoga meer uitoefenen, die gebaseerd zijn op bvb mededogen. Zij moeten openbaar over de Dalai lama zeggen dat deze een schurk is en dingen die zodanig tegen de borst stuiten. Vele vrome Tibetanen kunnen dat niet en worden gefolterd, of vermoord. Maandelijks worden er in china ongeveer 2000 mensen terecht gesteld, vroeger met een nekschot, en dan moest de familie nog betalen voor de kogel ook nog. De Tibetanen die in de gevangenissen zitten zoals drapchi prison, worden onmenselijk behandeld. En voor zij ontslagen worden uit die gevangenis word hen een halve liter bloed afgetapt, waar bij zij zo zwak zijn dat de cipiers hen moeten dragen en hen buiten de gevangenis poort leggen. Dan kan er best iemand zijn die hen ophaald. Dat De dalai lama de nobelprijs ontvangen heeft is voor de chinezen, een aanval tegen hun beleid. Daarbij komt nog dat de jonge incarnatie van de Panchen lama, ontvoerd is met zijn ganse familie, toen hij 5 jaar oud was (in 1995) de brt heeft (Frans Boenders een boekje uitgegeven welke eerlijk de situtie beschrijft in de jaren 80) Voor mij is het Tibetaanse volk het meest vredelievend volk in de wereld, met een gezonde visie op de realiteit. Ik engageer me sinds 81 voor Tibet en de Tibetanen, zo doet Richard Gere dat ook, en zijn stem weegt natuurlijk meer door. Richard Gere heeft vele Tibetanen bezocht oa in Dharamsala en daar de ex gevangenen die gevlucht zijn en in Dharamsala wonen, aangespoord hun verhaal te doen. Velen hebben dat ook gedaan, zo zijn er enkele juweeltjes van verhalen onstaan zoals (Ama Adhe 21 jaar gevang) en (Ani panchen 20 jaar gevang zij was een non). En veel andere die ik ook ontmoet heb aldaar in India. In deze tumulte wereld met zoveel ongerechtigheid word Tibet meestal overgeslagen, het is ver van hier, en de chinese ambasades hebben onwaarschijnlijk veel macht in alle landen. Zo is het bvb niet toegestaan dat de Dalai Lama officiel met foto in een krant verschijnt en zeker niet met politici. Zo zijn oa de amerikanen bedreigd, en zijn de amerikanen gezwicht, want zij hebben te veel economische belangen, (Mc donalds en Walt disney om enkele te noemen) Belgie doet hier ook aan mee. Het feit dat de Dalai lama samen op een foto staat met Guy Verhofstad was in het verkeerde keelgat geschoten. En is er zelfs een minister naar china moeten gaan om zich te verontschuldigen. Zelf het stripverhaal, Kuifje in Tibet dat werelwijd verspreid is en enorm populair heeft de Chinese overheid willen publiceren als: Kuifje in chinees Tibet. Gelukkig heeft de belangengroep in belgie dit kunnen verhinderen. Dat het koninklijk paar op reis ging naar china terwijl de Dalai lama naar Belgie zou reizen was daardoor ook al uitgesteld. Mijn vraag is om zoveel mogelijk mensen te bereiken die een brief versturen, al wat je moet doen is surfen naar onderstaande link. Het is niet voor mij. Maar ik zou graag hebben dat mensen de waarheid weten, al was het maar dat Tibet NIET china is. Georges den boedhist http://actionnetwork.org/campaign/notorchthroughtibet/x67bunrlxe87ie? Zie ook www.savetibet.org, en mijn site http://users.skynet.be/om.mani/

    02-05-2007 om 09:42 geschreven door karma




    Archief per week
  • 30/04-06/05 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!