Graag kort het volgende. Een eerste vaststelling: de optelling van een Europese cultuur die aan de bovenkant bestaat uit graaiende en schrokkende lieden, het midden de tijd doodt met vreugdeloos consumeren, en waar onderaan in de wijken het naakte overleven primeert.... is eenvoudigweg een non-cultuur; voeg daaraan toe de miljoenen paupers uit de niet- en onderontwikkelde landen voor wie het begrip 'cultuur' geheel en al zonder betekenis is... dan is de optelsom van die twee NIET een MULTIcultuur, maar een NON- of ZEROcultuur, alle politieke of andere bewustzijnsmanipulaties ten spijt! Toch kan men meer bepaald de Islamlanden bezwaarlijk een gebrek aan strategie verwijten: waar men eertijds zijn legers stuurde, én de bevolkingen thuis hield, houdt men nu de legers op stal, ....en stuurt men simpelweg zijn bevolkingen de wereld in. Knap, toch? Maar - en hier houd ik het dan maar bij - zolang de industrie en de haute finances profiteren van deze nieuwe volksverhuizingen, en slechts de kleine man daar onder bezwijkt, zal de zaak gewoon doorgaan... DE REST IS DEMOGRAFIE EN WISKUNDE! ZOUDEN ECHTER OOIT de onderste lagen van de bevolkingen, profijt doen bij deze migraties, en de hogere klassen daar slechts last van ondervinden, dan... zag men hier te lande nog slechts één migrant, namelijk de arme zwarte man zoals die vroeger "caraboejas" uitventte op de jaarlijkse "Waregem Koerse".
Europa ligt in de verlammende omarming van het turbo-kapitalisme, het rekent in dollars, euro's en yen. De strijd is dus sowieso verloren.
Geachte Bloggers en eventuele bezoekers. Vooreerst DANK voor wie me verwelkomden via mijn gastenboek, echter, gezien ik nog niet écht thuis ben in het totale Blog-gebeuren, kan een persoonlijk antwoord nog een tijdje op zich laten wachten. Zou u me ondertussen béter willen leren kennen, - gesteld dan dat U daar al iets zou aan hebben - dan kan u voor een (ietwat veraf) beeld, én voor de dingen waarom het me uiteindelijk te doen is, nl WIJSBEGEERTE, altijd terecht op FILOKAB.BE: gewoon op google intikken 'FILOSOFISCH KABINET', en u bent gelijk ter plaatse.
Groeten van een momenteel béétje eenzame, gekwetste, maar niettemin nog niet geheel en al van humor gespeende, oudere 'jongere': martin. (Wie kent - i do - het nummer "sexbomb" van FLIPPER, de masters of noice... en dan de uitvoering van 7'3O minuten. NIET een andere! Ik leef voor en van Beethoven, Liszt, Rachma, miles en coltrane..... maar Sexbomb van Flipper... Heerlijk!).
"DE OORLOG",de negendelige TV-serie van Rob Trip, waarmee Nederland dan hopelijk in het reine zou komen met zijn verleden, zit er sedert gisteren helemaal op. Maar zowat dertig jaar nà 'Maurice Dewilde' was dit alles too little and fàr too late. Wat nu wél helder is komen vast te staan, middels deze serie, is dat de persoon 'Anne Frank', én alles eromheen, ondertussen jàrenlang probleemloos kon functioneren als een gigantisch décorstuk, waarachter het mateloze graaien, het collaboreren en féésten met de Duitsers, de eindeloze stromen weggevoerde Joden, in een verenigd stilzwijgen, decennia lang verborgen konden blijven.
Toch nog dit. In de top50 'uitzendinggemist.nl' : overzicht van de recent meest bekeken uitzendingen.... staat "DE OORLOG" ..... niet eens vermeld. Anne Frank gaat dus vast nog een héle tijd mee. --------------------------------------------------------------------------------------
ABSTRACTIE gemaakt van alle filosofie en literatuur, zoals in de betitteling beloofd - én straks ook nagekomen, vergas(t) ik u hierna op het tragische verloop van een scheiding zoals die zich in, Vlaanderen vandààg, gruwelijk aan uw oog zal voltrekken. Graag verbind ik aan dit eerste item, als welkomstgeschenk, een eerder liefelijke prijsvraag, en wel in deze voege: "wie - en ook al is de schuldvraag ten enen male uit het echtscheidingsrecht verdwenen - wie draagt in déze zaak, op puur moreel vlak, de dubbelgebreide muts der ONschuld. Al weze dit dan de allereerste keer dat ik figureer op een blog, heb dus mededogen, toch wens ik vandaag te starten met het even fris als verrassend Mail-verkeer tussen de betrokken ex-geliefden. Let goed op!. Op 27 November 2OO9 (En uiteraard is deze queeste puur hypothetisch van aard, alle gelijkenissen etc...) stuurt mvr Ka. aan het begin van haar twééde vertrek bij mr M. hem de volgende mail toe: "De verzoeningssex, toen ik op 8 november bij u terugkwam, was werkelijk overweldigend, maar daarna hebt u me nooit meer eens vastgepakt". Waarop de verongelijkte M. respondeert: " Waar u het had over de formidabele verzoeningssex, dit is absoluut de waarheid, immers, kort daarna sprak ik toevallig hier op het Zand in Brugge een wielertoerist die me vertelde dat hij 'het soppen van uw kutje' had gehoord tot aan de voet van de Muur van Geeraardsbergen... waarop ik hém toevoegde: weet u, dit verwondert me niet: deze vrouw die me nu zo deerlijk en op eigen initiatief ontviel, heeft méér boven op mij gezeten dan Paul Schokemuller op zijn olympisch springpaard".
Toen zei de toerist, op zijn fiets springend: "en nu geef ik er verdomme een lap op. Straks wordt het donker, dus 'op naar de hoeren!'". Morgen het vervolg. Beter nog: enkele filosofisch-funadamentele, en cognitieve vraagstellingen. MARTIN. (VVET = Verschoning Voor Eventuele Tikfouten).
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!