De baps broodjes kan je zoet en zout eten. In England en Schotland eten deze broodjes bij het ontbijt ,bij mij waren ze op 12 stuks is ook zo op heb de helft aan de buurvrouw gegeven .
Ingrediënten.... 7 grm droge gist 1 etlp suiker 435 grm witte broodmeel 250 ml melk (lauw) 11/2 tlp zout 45 grm zachte gesmolten boter 1 etlp bloem extra om te bestuiven.
voorbereiding . Zeef de bloem in de kom van je kneed machine . Verwarm iets de melk ,voeg het bij de bloem en de rest van de ingrediënten . Kneed alles goed voor 7 -10 tot de deeg lekker zacht is . Dek de deeg met plastik zak goed dicht . Laat het voor 1 uur rijzen of tot de deeg voldoende is gerezen. Sla lucht uit de deeg ,kneed het voor 2 minuten lang zacht tot het glad is. Verdeel het in 12 stuks ,het zijn hele kleine baps en kneed deze weer even met je handen . Vorm ze tot een bal en die weer tot platte ovaal bestuif ze met de 1 etlp bloem. Leg de ovalen baps in de bakplaat bedekt met bakpapier ,dek ze af weer . Laat ze weer 30 minuten rijzen. Druk in elke baps met je wijsvinger in. Bak ze op voorverwarmde oven op 180 graden tot ze licht bruin en gaar zijn . De broodjes zijn erg zacht als ontbijt zullen ze heerlijk zijn.
|