Inhoud blog
  • Keetclub Oss:
  • keetavond 1 maart 2007
  • Recepten Keetavond 10 januari 2007
  • Recepten Keetavond donderdag 7 december
  • Recepten Keetavond woensdag 25 oktober 2006
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Keetclub Oss
    kook- en eetclub voor mannen
    07-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten Keetavond donderdag 7 december

    Keetclubavond 7 december 2006

     

    Menu

     

    Avocadocrèmesoep Haifa

    *

    Gebakken gamba’ s in tomaten-cognacsaus

    *

    Eendenborstfilets met cassis en frambozen

    *

    Oma’ s appeltjes

     

     

     

     

     

    Avocadocrèmesoep Haifa (voorgerecht).

    Ingrediënten:

    15 gr. boter

    20 gr. bloem

    3,75 dl vleesbouillon (blokje)

    1 rijpe avocado’ s (± 300 gr.)

    50 gr. halfstijf geklopte slagroom

    ½ tl. fijngehakte dille

    zout en peper

     

    Bereiding:

    1.      Laat de boter smelten in de pan.

    2.      Voeg al roerend de bloem toe.

    3.      Verhitten tot het mengsel lichtgeel wordt.

    4.      Voeg nu de bouillon, al kloppen met een garde, toe.

    5.      Let erop dat er geen klontjes ontstaan.

    6.      aan de kook brengen en ongeveer 3 min. laten koken.

    7.      De avocado halveren, ontpitten en het vruchtvlees uit de schil scheppen, door een zeef wrijven of pureren.

    8.      Aan de soep toevoegen (niet meer laten koken!)

    9.      Op smaak brengen met wat zout en peper.

    10.  De soep over de koppen verdelen.

    11.  De geklopte slagroom erover verdelen.

    12.  En met de fijn gehakt dille bestrooien.


    Gebakken Gamba’ s in tomaten-cognacsaus (tussengerecht).

    (Voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    2 el zonnebloemolie

    1 ui, fijngesnipperd

    3 el. tomatenketchup

    1 el. cognac (slijter!!)

    ½ tl. milde paprikapoeder

    65 ml. crème fraîche

    cayennepeper

    75 gr. tagliatelle

    250 gr. gamba’ s (diepvries), ontdooid

    ½ teentje knoflook

    enkele takjes verse peterselie, fijngesneden

     

    Bereiding:

    1.      In een kleine pan de helft van de olie verhitten

    2.      Ui in 4 min. zachtjes fruiten, niet laten verkleuren!!!

    3.      Tomatenketchup, cognac en paprikapoeder toevoegen en in 5 min. tot de helft op een laag vuur laten inkoken.

    4.      Saus boven een andere pan door een zeef schenken en met behulp van een eetlepel het vocht er uitdrukken.

    5.      De saus opnieuw aan de kook brengen.

    6.      Crème fraîche erdoor roeren en met cayennepeper op smaak brengen.

    Bereiding:

    1.      In een pan water aan de kook brengen

    2.      Tagliatelle volgende de gebruikaanwijzing beetgaar koken

    3.      Intussen de gamba’ s pellen en in de lengte halveren

    4.      Eventueel zwarte darmkanaal verwijderen!!

    5.      Gamba’ s met keukenpapier droogdeppen

    6.      In een wok of hapjespan de rest van de olie verhitten

    7.      Knoflook 1 min. bakken en uit de pan nemen.

    8.      Gamba’ s in 2 min. op een hoog vuur al omscheppend gaarbakken

    9.      Intussen de saus opnieuw al roerend zachtjes verwarmen

    10.  De tagliatelle mooi in een “rol” over twee borden verdelen

    11.  Saus over de tagliatelle verdelen en de gamba’ s erop leggen

    12.  Met peterselie bestrooien

     

     

    Tip: Zodra de doorzichtige grijze kleur van de rauwe gamba’ s plaatsmaakt voor roze, zijn ze gaar. Bij te lang verhitten worden ze snel taai!!!!

     

     

    Wijncategorie 3, Penholds Rawson’ s Retreat, Chardonnay


    Eendenborstfilets met cassis en frambozen (hoofdgerecht)

    (Voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    2 eendenborstfilets van 200 gr.

    1 tl. zeezout

    1 tl. kaneel

    2 tl. bruine suiker

    zwarte peper

    125 ml. rode wijn

    75 ml. crème de cassis

    ½ el. maïzena

    125 gr. frambozen

    zout en peper

     

    Bereiding:

    1.      Maak met een scherp mes inkepingen in het vel en het vet van de filets, zonder in het vlees te snijden

    2.      Verhit een koekenpan en bak de filets met het vel naar beneden tot het bruin is en het vet uit de filets loopt.

    3.      Haal het vlees uit de pan en giet vrijwel al het vet weg.

    4.      Roer het zeezout, de kaneel en suiker door elkaar en strooit dit over het vel van de eend.

    5.      Breng op smaak met zwarte peper

    6.      Verhit de pan opnieuw en bak de eendenborstfilets met het vel naar boven 10- 12 min.

    7.      Haal het vlees uit de pan en laat het rusten op een snijplank.

    8.      Verwarm de grill

     

    9.      Meng ondertussen de wijn en de crème de cassis in een kan

    10.  Giet ongeveer 50 ml. in een kom, meng hier de maïzena doorheen en giet het vervolgend terug in de kan

    11.  Giet het overtollige vet uit de koekenpan. Laat ongeveer 2 el. vet over in de pan

    12.  Zet de pan op het vuur en giet er de wijn met de crème de cassis bij

    13.  Laat de saus 2-3 min. zachtjes doorkoken, onder voortdurend roeren tot het gebonden is

    14.  Voeg de frambozen toe en laat deze één minuutje meewarmen.

    15.  Breng eventueel op smaak

     

    16.  Zet de eendenborstfilets met het vel naar boven één minuutje onder de grill of tot de suiker begint te karameliseren.

    17.  Snijd de filets in dunne plakken, giet er een beetje saus overheen en serveer de rest van de saus apart.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Roergebakken spruitjes (bijgerecht)

    (Voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    150 gr spruitjes

    reepjes verse gemberwortel

    2 plakjes rauwe ham

    bonenkruid

    1-2 el. zonnebloemolie

    zout en peper

    Bereiding:

    1.      Maak de spruitjes schoon, kook ze beetgaar en giet ze af

    2.      Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin wat reepjes verse gemberwortel lichtbruin

    3.      Bak de beetgare spruitjes met reepjes rauwe ham al omscheppend kort mee

    4.      Roer er gedroogd bonenkruid door en breng op smaak met wat zout en peper

     

     

     

     

     

     

     

     

    Gebakken aardappelvierkantjes (bijgerecht)

    (Voor 2 personen)

     

    Ingrediënten:

    1 pak voorgebakken aardappelvierkantjes van Cela Vita.

     

    Bereiding:

    1.      Onder toevoeging van wat zout en paprikapoeder lekker bruin bakken.

     


    Oma’ s appeltjes (nagerecht)

     (Voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    2 kleine stevige appels (bijv. Elstar)

    25 gr.hazelnoten of amandelschaafsel

    25 gr. blanke rozijnen

    ½ tl. koekkruiden

    ½ el. honing

    25 gr. boter

    50 ml. appelsap

    250 ml. vanillevla

    1 kleine ovenschaal, ingevet!!

    Bereiding:

    1.      Verwarm de oven voor op 200 ºC. Was de appels en snijd in het midden van elke appel met den citroentrekkertje of dunschiller een smal reepje uit de schil. Ze barsten daardoor niet tijdens het bakken.

    2.      Boor of snijd het klokhuis uit de appels en maak het gat bovenaan wat groter

    3.      Hak de noten en rozijnen grof en meng ze met de koekkruiden, honing en de helft van de boter.

    4.      Zet de appels in de ingevette ovenschaal en vul ze met het rozijnenmengsel

    5.      Leg op elke appel een stukje boter en schenk de appelsap rondom

    6.      Laat de appels in het midden van de oven in 30 min. zacht worden, dek ze het eerste kwartier losjes af met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen

    7.      Schenk de (eventueel eerst kort voorverwarmde) vanillevla in twee diepe borden en plaats een gevulde appel in het midden

     




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 26/02-04/03 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 04/12-10/12 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 20/09-26/09 2004
  • 15/09-21/09 2003

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!