Inhoud blog
  • Keetclub Oss:
  • keetavond 1 maart 2007
  • Recepten Keetavond 10 januari 2007
  • Recepten Keetavond donderdag 7 december
  • Recepten Keetavond woensdag 25 oktober 2006
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Keetclub Oss
    kook- en eetclub voor mannen
    25-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten Keetavond woensdag 25 oktober 2006

     

    Menu woensdag 25 oktober 2006

    Antipasti:

     Parmaham met vijgen, meloen en druiven

     

    Primi:

    Spaghetti alle vongole

     

    Secundi:

     Lamskoteletjes met olijven, tomaat en kappertjes

     

    Dessert:

     Limoencrème met balsamico aardbeien

    ­­­­­­­­­­­­­­

     

    Parmaham met vijgen, meloen en druiven

    Ingrediënten (voor 2 personen)

    125 gr parmaham

    16 witte druiven

    2 verse vijgen

    ¼ meloen

    Balsamico creme

    Chilipoeder naar smaak

    Bereiding

    Maak meloen schoon en snijd in stukken of dunne plakken
    Schil de vijgen dun en snij in kwarten

    Was de druiven. Maak bord op met ham, fruit en een klein beetje balsamico crème over de vijg.

    Voor de liefhebber een snufje rode chilipeper over de meloen

     

     

     

    Spaghetti alle vongole

      Ingrediënten (voor 2 personen)

     

    330 gram vongole, goed geschrobd

    25 ml water

    2 el olijfolie, extra virgine

    1-2 teentjes knoflook, fijngehakt

    1 kleine gedroogde Spaanse peper, fijngewreven of een ½ spaanse peper waarvan de zaadjes zijn verwijderd

    1/3 glaasje droge, witte wijn

    150 gram spaghetti

    2 el fijngehakte verse peterselie

     

    Bereiding

     

    1.       Zet de vongole met het water in een dichte pan op hoog vuur tot de schelpen openstaan.

    2.       Gooi dichte schelpen weg.

    3.       Zeef het kookvocht en houd het apart.

    4.       Fruit de knoflook en peper op laag vuur in de olie.

    5.       Roer de vongole erdoor zodra de knoflook verkleurt en giet het kookvocht erover. Giet de wijn erbij en laat een paar minuten op laag vuur goed heet worden.

    6.       Kook intussen de pasta beetgaar.

    7.       Roer de pasta door de saus en bestrooi met peterselie.

     

     

    Lamskoteletjes met olijven, tomaat en kappertjes

    Ingrediënten (voor 2 personen)

    6 lamskoteletjes

    1 el rozemarijnblaadjes
    2 gedroogde tomaten
    2 tomaten
    50 gram groene en zwarte olijven
    1 sjalot
    1 teen knoflook
    1 el kappertjes
    25 gram parmezaanse kaas
    1/2 zakje rucola
    olijfolie
    aceto balsamico

    Bereiding

    1.       Snij de rozemarijnblaadjes en olijven fijn, hak de tomaten grof, snipper het sjalotje en de knoflook.

    2.       Bak de lamskoteletjes in olijfolie om en om goudbruin (circa 2-3 minuten per kant), haal uit de pan en bewaar .

    3.       Fruit in de overgebleven olijfolie het sjalotje, knoflook, tomaten en rozemarijnblaadjes zachtjes aan.

    4.       Breng op smaak met zout en peper, doe vlees terug in de pan en bedek het vlees ermee. Bak nog een minuut of 2 zachtjes aan beide kanten

    5.       Maak op een warm bord van alle ingrediënten een compositie, garneer met de kappertjes, rucola en kaas en besprenkel met olijfolie en aceto balsamico

     

     

    Limoencreme met balsamico aardbeien

     

    Ingrediënten (voor 2 personen)

    125 ml slagroom

    30 gram suiker

    70 gram mascarpone

    2 blaadjes gelatine

    rasp van 1 limoen

    1/4 bakje gehalveerde aardbeien

    1 el suiker

    1 el balsamicoazijn

    Extra: twee kleine soufflé- of puddingvormpjes

    Bereiding

    1.       Klop de helft van de slagroom stijf met de suiker.

    2.       Schep door de mascarpone.

    3.       Verwarm een paar el room in een steelpannetje.

    4.        Los de gelatine hierin op. Roer samen met de limoenrasp door de overige (niet geklopte) slagroom.

    5.       Roer door het room-mascarponemengsel en schep in de vormpjes.

    6.       Laat minimaal 2 uur opstijven.

    7.       Maak intussen het fruit schoon, bestrooi met suiker en besprenkel net balsamicoazijn.

    8.       Laat in de koelkast marineren.

    9.       Stort de vormpjes op een bordje, schep er wat fruit op of omheen en serveer.

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 26/02-04/03 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 04/12-10/12 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 20/09-26/09 2004
  • 15/09-21/09 2003

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!