Mijmeringen
Inhoud blog
  • Verder mijmeren.
  • Gerechtigheid.
  • Welkom
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Nabeschouwingen bij het nieuws
    13-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verder mijmeren.
    De mensen moeten terug een geweten hebben of krijgen en zeker minder egoïstisch zijn. Nu is het steeds van ikke,ikke ikke en een ander kan stikken. Als gevolg hiervan en van nog andere zaken, kan men besluiten dat democatie ( dat iedereen zo hoog in zijn vaandel voert) eigenlijk een leeg begrip is geworden en niet bestaat, want democratie bestaat wel voor mij, zo redeneren de meesten, maar niet voor een ander. Als het hen goed uitkomt is het o.k., maar andersom zijn het al dommerikken die gestemd hebben.
    Er loopt veel verkeerd in de huidige maatschappij. Idealisme is iets voor dommerikken een dromers, zo zegt of denkt men. Het zijn wel de huidige en vorige bewindvoerders die alles hebben kapotgemaakt en geen tekenen aan de wand zagen of hun ogen ervoor sloten. Na de oorlog van 40-45 dacht men dat de sky de limiet was en beloofde en gaf men van alles. Door de ecomische crisis nu is dat niet meer mogelijk en de jeugd aanvaard dat niet (het is niet makkelijk om in te binden) en komt in opstand en doet erg domme dingen.
    Er heerst een "je m'en foutisme". De oudere generatie heeft het zover laten komen, laat ze het ook maar oplossen, ondertussen doe ik wat ik wil. Samenhorigheid is er bijna niet, toekomstperspectieven zijn er bijna niet, de planeet is bijna opgebruikt, het klimaat verandert en dit in de negatieve zin. Hoe kan men dan nog de jeugd motiveren? En dan zijn er nog krokodillen die dit alles ontkennen en dit enkel omdat het voor hen in korte tijd veel geld opbrengt. Want de hele wereld ( heden ten dage) hangt rond geld. Met geld kan men alles kopen, en de verpakking is nu belangrijker dan de inhoud. Wat men denkt van iemand is belangrijker dan wie men werkelijk is, als het maar overkomt alsof, en zo komt men tot zogezegde vriendschappen, die, als men de personen werkelijk leert kennen, uiteen spatten. Vele jonge en ook oudere mensen hebben geen basis, geen houvast, geen vaste ondergrond meer.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    13-07-2012
    Fijne avond
    Hallo Kerdije van harte welkom, u bent bezig met de mensen hun handel en wandel in de maatschappij. 629870.jpgen weekend. Hopende op meer zon. Citaat:Men hoeft de wereld niet te begrijpen, men moet alleen zijn plaats erin weten te vinden. Vriendelijke groet Patricia

    13-07-2012, 16:45 Geschreven door Patricia


    Archief per week
  • 09/07-15/07 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!