Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Oude prentkaarten






12-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen

http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/pasen-1.jpg?t=1333125873


Eerst zat je in een eitje
daar binnen was het kaal
Toen groeide je een tijdje
en krak deed de eierschaal

Je stapte uit het dopje
en keek eens om je heen
je schudde met je kopje
daar stond je nu alleen

Je hebt een heel zacht lijfje
dat is helemaal van dons
En als je wilt blijf
je gezellig hier bij ons

Rick Houweling


» Reageer (0)
31-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar

Pasen

http://img233.imageshack.us/img233/9439/pasen2.jpg

Pasen is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging. Volgens huidige berekeningen heeft deze kruisiging plaatsgevonden tussen de jaren 26 en 36.

In de loop der jaren zijn veel non-religieuze culturele elementen toegevoegd aan het feest waardoor het een belangrijk seculier feest is geworden. Pasen duurt twee dagen en wordt gevierd op een zondag en maandag. Beide dagen worden wel afzonderlijk Eerste en Tweede Paasdag of Paaszondag en Paasmaandag genoemd.

Pasen heeft zijn oorsprong in het joodse Pesach. Tijdens het Eerste Concilie van Nicea (325) zijn de data van beide feesten officieel ontkoppeld.

Het christelijke Pasen verwijst ook naar de vijftig dagen durende periode van het kerkelijke jaar vanaf het paasfeest tot Pinksteren, gedurende welke de christenen hun jaarlijkse paasplicht mogen vervullen. De periode van het paasfeest tot Hemelvaartsdag duurt veertig dagen.

De paastijd en de christelijke liturgie daaromheen heeft door de eeuwen heen vele componisten geïnspireerd tot muzikale composities. In de Barokperiode viel vooral het werk van Johann Sebastian Bach op met de Johannes-Passion, Matthäus-Passion en zijn cantates. Voor de Eerste Paasdag bedacht Bach de cantate nr. 4 Christ lag in Todesbanden. Voor de Tweede Paasdag schreef hij vervolgens de cantate nr. 6 Bleib bei uns, denn es will Abend werden.


» Reageer (0)
13-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vriendschap

http://oi49.tinypic.com/tamr5t.jpg


vriendschap is een wonderlijk woord
misschien wel het mooiste op aarde
vriendschap is een machtig iets
een gift van onschatbare waarde
vriendschap zijn echte vrienden
die je niet in de steek laten
die vrede brengen en goedheid uitstralen
die weten wat liefde is en van je houden
waar je ook bent en wat er ook gebeurt
vriendschap is heel bijzonder
vriendschap daar versta ik onder
samen praten... samen luisteren...
samen lachen... samen fluisteren...
elkaar steunen bij verdriet
opgaan in elkaars geluk
dat is vriendschap uit een stuk


» Reageer (0)
10-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijn

Valentijn

http://img28.imageshack.us/img28/2980/valentinemb.jpg



Het vallen van rode hartjes
en rode rozenblaadjes
witte veren
 
voor de geliefde
 
Kaarsen ontsteken vanzelf
het licht dimt zichzelf
de muziek start
 
voor de geliefde
waar we van houden
want dan is het
Valentijn


» Reageer (0)
09-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Valentinus


http://oi44.tinypic.com/fc91fn.jpg



Het was in de tijd dat keizer Claudius II aan de macht was. Om zijn rijk in stand te houden had hij veel soldaten nodig, aan wie hij allerlei eisen stelde. Zo mochten soldaten niet trouwen omdat aan het front niets hen mocht afleiden, dus ook geen gedachten aan thuis.

Volgens de legende kwam een jong paar bij bisschop Valentijn met het verzoek hen te trouwen. De man was een heidense soldaat, de vrouw een Christen. Valentijn vond de liefde zwaarder wegen dan de wetten van de keizer en huwde het stel. Al gauw kwamen meerdere paren met hetzelfde verzoek. Hij werd aangegeven en gearresteerd. Toen hij voor de keizer moest verschijnen probeerde hij die te bekeren. Claudius voelde zich beledigd en liet Valentijn martelen en onthoofden. Dat gebeurde op 14 februari, maar het jaar is onduidelijk. (NB: Claudius II regeerde van september 268 tot januari 270, dus dan zou het 14 februari 269 moeten zijn.) Voor het vonnis werd uitgevoerd, zag hij nog kans het dochtertje van de gevangenisbewaarder een briefje toe te stoppen. Van je Valentijn, stond erop.

Volgens een ander verhaal kwam een belangrijk man bij de toen al in de gevangenis zittende Valentijn met het verzoek zijn blinde dochter te genezen. Valentijn zorgde voor een geneesmiddel, maar dat werkte niet. Op de dag van de onthoofding probeerde de vader van het meisje nog wanhopig de uitvoering van het vonnis tegen te gaan, maar tevergeefs. Na de terechtstelling ontving het blinde meisje een klein briefje van Valentijn, waaruit een gele bloem viel (als mensen hem om raad vroegen gaf hij hen een bloem, vandaar de bloemengroet op Valentijnsdag). Op het briefje stond 'Van Valentinus' wat ze zelf kon lezen omdat ze plotseling kon zien. Volgens de legende bekeerde de vader zich na deze wonderbare genezing tot het christendom.


» Reageer (0)
12-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentine

http://oi44.tinypic.com/14lr88p.jpg

Als de wereld van papier was
en de zee van inkt,
dan zou ik de wereld vol willen schrijven
hoe lief ik je wel niet vind.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari

Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari



http://img441.imageshack.us/img441/4269/bootje.jpg



Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen, of kaarten. Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Paus Gelasius I riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn.


» Reageer (0)
06-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driekoningen

 Driekoningen


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/driekoningen.jpg


Driekoningen wordt zowel door protestanten als katholieken gevierd. Willem Barentsz vierde het tijdens de overwintering op Nova Zembla.

Kinderen lopen de avond voor Driekoningen in groepjes van drie verkleed met een kroon langs de deuren; een van hen heeft een zwart gemaakt gezicht. Ze dragen daarbij lampionnen en zingen de volgende woorden:

    Drie koooningen, drie koooningen,
    geef mij nen nieuwen (h)oed.

    Mijnen ouwen is verslee-eeten,
    mijn moeder mag 't nie wee-eeten.

    Mijn vader heeft het geld,
    op de toonbank neergeteld.

    Oorspronkelijk luidt de laatste zin "op de [russel] rooster geteld. Op de rooster tellen betekent hier: geen geld hebben of geen kunnen bijhouden. Bron: "Driekoningenzingen" van P. Spapens (blz. 76). Deze versie wordt in Vlaanderen nog altijd gezongen.

    (De laatste twee regels luiden ook wel: "Mijn vader heeft geen geld, is dat niet slecht gesteld?",

Als beloning voor het zingen krijgen ze eten, snoep en geld. De lampionnen zijn een overblijfsel van een oude heidense gewoonte, waarin men fakkels droeg om boze geesten te verjagen. Het snoepgoed dat werd uitgedeeld, stamt van heidense offermalen. De boon in de koek en het kaarsjespringen zijn ook afgeleid van heidense gebruiken. De Germanen mochten in de twaalf nachten van de nieuwjaarsfeesten geen peulvruchten (hun hoofdvoedsel) eten en de 'heilige boon' betekende het einde van die vasten.

In huis werd Driekoningen met eten, drank en gezang gevierd, Jan Steen heeft dit geschilderd (Het Driekoningenfeest). Bekend is het Koningsbrood of koningentaart die men bakt: er wordt een bruine boon of muntstuk in verstopt en degene die hem vindt is die dag "koning(in)". (Dit wordt beschreven in het autobiografische kinderboek "Blijf lachen Irmgard" van Irmgard Smits). Degene die de koning is, is die dag de baas in huis!

Ook kende men de koningsbrief: zowel in huiselijke kring als op een groot officieel feest. Men kon in een ton papiertjes grabbelen en degene die de koningsbrief trok, werd door iedereen getrakteerd en was de baas. Tevens werden er brieven getrokken voor de functie van raadsheer, rentmeester, secretaris, zanger, speelman, kok, portier, schenker en zot en zottin. Volgens een legende hoorde koning Frans I van Frankrijk in 1521 voor het eerst over zo'n koningsbrief, hij verklaarde de 'koning' de oorlog en ging erheen, maar werd ontvangen met sneeuwballen, appels en eieren. Een dronken man gooide zelfs met een stuk brandend hout, maar koning Frans zag in hoe hij zich voor gek had gezet en weigerde de man te vervolgen.

Een andere veel voorkomende traditie is het bakken van een taart waarin een bruine boon verborgen zit. Degene die het stuk met de boon vindt, krijgt een kroontje als "koning" van de dag.

In Sint-Niklaas is een Driekoningenstraat. Elk jaar was er dan een grote Driekoningenstoet, waarin de Drie Koningen zelf als reus meeliepen; vandaag bestaat deze folkloristische stoet niet meer en zijn deze reuzen stadseigendom.

Driekoningen is bij veel gezinnen het moment om de kerstboom buiten de deur te zetten.


» Reageer (0)
01-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het allerbeste voor het nieuwe jaar

http://img43.imageshack.us/img43/9618/newyearcj.jpg


We wensen jou
het allerbeste voor het nieuwe jaar
geluk in grote en in kleine dingen
Gelukkig nieuwjaar !!!


» Reageer (0)
31-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De klok tikt de minuten weg


De klok tikt de minuten weg

http://img377.imageshack.us/img377/6002/16birnbb7.jpg



De klok tikt de minuten weg
voor het nieuwe jaar  begint
een nieuwe periode
kan een aanvang nemen
 
het oude jaar blijft achter
maakt deel uit van het verleden
de herinnering gaat mee
kan men ons niet meer ontnemen
 
we beginnen aan het nieuwe boek
schrijven de bladzijden vol
met mooie momenten
maar ook met tegenslagen
 
een unieke bibliotheek
met voor iedereen een plek
om z'n boeken op te slaan
zoveel het maar kan dragen
 
een schat aan levenservaring
het meest kostbare
dat een mens kan bezitten
om voor altijd op te slaan
 
het mooiste boek
dat je achter kunt laten
een geschenk aan allen die nog komen
dat mag nooit verloren gaan


» Reageer (0)
30-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgepast met vuurwerk .

Opgepast met vuurwerk .

Voor veel dieren is dit een zeer angstaanjagend verschijnsel.



http://img692.imageshack.us/img692/618/honden.jpg



Ik wenst iedereen veel plezier tijdens de komende feestdagen maar ik doe ook een oproep om ook aan de dieren te denken. Mensen vinden vuurwerk mooi en spannend maar voor veel dieren is dit een zeer angstaanjagend verschijnsel. Dieren begrijpen er niets van en worden heel angstig, ze lopen in paniek weg van het lawaai en de lichtflitsen. Elk jaar opnieuw lopen dieren verloren of raken ze gewond.

Steek dus liever geen vuurwerk af en hou zeker rekening met volgende tips:


# Hou alle huisdieren goed binnen van zodra het donker wordt. Sluit alle ramen en deuren goed af, haal de rolluiken helemaal naar beneden en sluit de gordijnen. Laat het licht aan en de radio of TV spelen om het ergste lawaai en licht van het vuurwerk te dempen. Als je hond zeer gevoelig is voor harde knallen, kan je de dierenarts vragen een licht kalmeermiddel voor te schrijven.

# Zet konijnen, hamsters en andere dieren in hun kooi en plaats ze binnen of in een goed afgesloten stal of garage.

# Hou paarden,ezels, schapen, geiten, pony’s en runderen zoveel mogelijk op stal.

# Steek nooit vuurwerk af in de onmiddellijke omgeving van een dier. Let erop dat ook in de aangrenzende weiden geen dieren staan, ook grotere dieren zoals paarden en koeien hebben veel schrik van vuurwerk.
Stel het vuurwerk zo laat mogelijk op en controleer voor het aansteken of er zich geen dieren in de nabijheid verstopt hebben (bv. egels).

# Waarschuw je buren op tijd als je van plan bent om vuurwerk aan te steken. Zo kunnen ook zij de nodige maatregelen nemen


Denk eraan onze dieren zijn  echt bang van vuurwerk !!!


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geluk wil ik schenken

http://oi42.tinypic.com/auwdub.jpg

Geluk wil ik schenken
geluk en vrede
voor ons allemaal
als dát nu eens
mocht gebeuren
dan werd het een wonderjaar!


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pralines en andere chocolade dodelijk voor honden

Pralines en andere chocolade dodelijk voor honden


http://img246.imageshack.us/img246/2243/hondjesrl6.jpg



Als u een hond hebt, pas dan op met pralines en chocolade
Vooral pure chocola is voor honden zeer giftig. Het bevat theobromine en dat verlamt bij honden de hartspieren. Als je er snel bij bent kun je de hond nog laten braken en zo snel mogelijk door een dierenarts aan een infuus laten hangen


» Reageer (0)
29-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn varken heeft vier voeten

http://img862.imageshack.us/img862/7592/varken.jpg


Mijn varken heeft vier voeten
Vier voeten en ene staart
Is dat dan geen wafel waard
Is die wafel nog niet gebakken
Geef me dan een schotel pap
Is die schotel pap nog niet gereed
Geef me dan een beste kleed
Is dat beste kleed nog niet genaaid
Geef me dan een haantje dat kraait
Is dat haantje dat kraait nog niet geboren
Geef me dan een pot vol kolen
Is die potvol kolen nog niet gebrand
Geef me dan een dikke, dikke cent


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudjaar, Nieuwjaar zingen

Oudjaar, Nieuwjaar zingen


http://img504.imageshack.us/img504/750/1kia1.jpg



In sommige streken gaan de kinderen op de laatste dag van het oude jaar nog volop nieuwjaar zingen.  Vroeger in de 19de eeuw kregen ze dan meestal zelfgebakken koeken of snoepgoed (bollen en beize), die ze in een linnen zak stopten die rond de hals was vastgeknoopt.  Tegenwoordig delen de mensen echter veelal apart verpakte koeken of wafels uit, appelsienen, en chocoladerepen.  Kinderen uit de dichte buurt of van familieleden krijgen vaak ook wat geld toegestopt.


Tegenwoordig zingen de kinderen die op snoepbedeltocht trekken op ouwejaar steeds minder de gebruikelijke liedjes van toen.  Nu haspelen ze vlug een nieuwjaarwens af, incasseren en trekken verder, want de volgende klant wacht.  Het moet ook gezegd dat de kinderen nu minder tijd hebben om in de ganse gemeente te gaan nieuwjaarzingen.  Vroeger vertrokken de kinderen bijna met het eerste hanengekraai en kwamen pas weer thuis als het al goed donker was. 




Een van de liedjes is


Niefjerreke zoete
ons verke hee vier voete
Vier voete en ne steirt
zenne 'k ik dan geen koekske weirt

http://img210.imageshack.us/img210/6097/latoi0.gif

Niefjerreke zoete,
ons voader is nen toeter
ons moeder is e wit konaan,
ik sou d'r nie geren e joengske van zaan




Toen het in het verleden gebeurde dat ergens de deur niet werd opengedaan voor de kinderen dan zongen ze een van hun schimpliedjes.  Vroeger en nog steeds wordt in het dorp schande gesproken van mensen die hun deur dicht houden en niets geven aan de kinderen.  Mensen die uitgerekend op die dag wegmoeten vragen soms wel een familielid om in hun huis te komen geven aan de kinderen.  Het verhaal is bekend van een gierig gezin waar binnen geroepen werd "ik ben de gaat on 't melke" als de kinderen kwamen zingen.  Blijkbaar een geit die de hele dag lang melk gaf...



Hoëwig hoas, leeig hoas
d'er hangt ne zak mei zeimele in oas,
elke zeimel is een loas,
er zit een gierige pin in oas.

http://img210.imageshack.us/img210/6097/latoi0.gif


Niefjerreke hottentot

wilde nie geive, hodt't begot


» Reageer (0)
28-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zou jullie willen wensen

Ik zou jullie willen wensen

http://img115.imageshack.us/img115/2349/1linksnyh2.jpg


ik zou jullie willen wensen
simpele zaken
een kat die ronkt naast je oor
als welkom een natte snoet van je hond
een kippevellied keer op keer
het zicht op een valk die bidt
bliksemschichten in de nacht
haren in de wind op een verlaten strand
einders vol met regenbogen
lachende gezichten
en troosten als het moet
simpele zaken
maar ook
een hart dat wil ontdekken
wil dromen en erin geloven
daarom verder gaat op zoek
naar de wind
die je naam fluistert
misschien kruisen onze paden


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaarwel mijn vriend

Vaarwel mijn vriend

http://img356.imageshack.us/img356/6042/05jtr1gd7.jpg


vaarwel mijn vriend.
ik heb je stil vannacht
een bloempje gebracht
ik zei droef vaarwel
en heb je zalig toegedekt
wat gebeurd is, is voorbij
Jij hebt mijn dagen gekleurd
ik mocht je leven elk moment
je dagen zijn uitgeteld
vadertje tijd heeft je geveld
jij gaf je tot de laatste dag
je stierf met vuurwerk en gelach
vaarwel mijn vriend het ga je goed
afwachten hoe je zoon het doet


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarsbrieven

Nieuwjaarsbrieven

http://oi43.tinypic.com/2hnv285.jpg

In België is het voor kinderen de gewoonte om op 1 januari een nieuwjaarsbrief met nieuwjaarswensen voor te lezen aan de ouders en aan de doopmeter en dooppeter. Meestal zijn doopmeter en dooppeter nabije familie en is dit gebeuren een echt familiefeest, in aanwezigheid van grootouders en ooms en tantes. Het voorlezen gebeurd meestal enkele minuten na 0u00. Soms wordt ook gewacht tot de ochtend na Oudjaar.

Een nieuwjaarsbrief is traditioneel een eenvoudig dubbel gevouwen en versierd kaftje, binnenin kan dan de tekst geschreven worden. De tekst opent traditioneel met : "Liefste ouders", "Liefste meter" of "Liefste peter". In nieuw samengestelde gezinnen en bij overlijdens, kan hiervan afgeweken worden. De nieuwjaarswensen zelf worden meestal in rijm of versvorm geschreven. De brief eindigt met: " Uw doopkind,(Plaats) , 1 januari,(jaartal)" De blanco brieven zijn te koop in de boekhandel.

Zolang het kind nog niet naar school gaat, zullen de ouders de nieuwjaarsbrief zelf schrijven en inoefenen met het kind. Nadien zal de voorbereiding en het schrijven van de nieuwjaarsbrieven volledig op school gebeuren. Dit is in het lespakket opgenomen. Vanaf de kleuterschool tot de basisschool zal de tekst voorgedrukt staan op de nieuwjaarsbrief. Op school zullen de kinderen de tekst gezamenlijk inoefenen. Op zijn 6de, vanaf het eerste jaar tot het laatste jaar basisschool, zal het kind op school de nieuwjaarsbrief eigenhandig schrijven en voorlezen.

Na het voorlezen van de nieuwjaarsbrief krijgt het kind speelgoed of een nuttig geschenk, dat in overleg met het kind en de ouders gekozen is. Het krijgen van geschenken met Nieuwjaar is in België even belangrijk of zelfs belangrijker dan met Sinterklaas.

Op zijn 12de-13de jaar, wanneer het kind de overstap maakt van de basisschool naar secundair onderwijs, zal deze traditie ophouden. Soms krijgt de tiener met Nieuwjaar, nog wat geld toegestopt door de doopmeter of dooppeter tot hij of zij meerderjarig is of huwt.

Alhoewel een doopmeter en dooppeter een christelijk-katholiek gebruik is, is deze traditie ook door vrijzinnigen overgenomen. Dit is niet het geval bij de andere geloofsovertuigingen.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het afgelopen jaar

http://img156.imageshack.us/img156/2376/nieuw3nof6.jpg


een man komt bij de dokter
en zegt ik voel mij vreselijk naar
ik weet dat ik sterven moet
want ik ben het oude jaar
de dokter zegt ach beste man
daarom toch niet getreurd
het afgelopen jaar
was echt niet mooi gekleurd
U heeft gelijk sprak de oude man
het jaar dat vloog voorbij
maar er was veel ellende
en dat maakt mij niet blij
de oude man kwam thuis
en zijn eind was daar
werd door een jongen bijgestaan
hij was het nieuwe jaar


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegroet sneeuwman

http://oi44.tinypic.com/i4hhzn.jpg

Een bolle buik en ronde wangen
Een wortel dient als neus
Twee knopen voor de ogen
Een hoed om zijn hoofd
daar staat hij dan als een reus
Gegroet sneeuwman


» Reageer (0)


Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto


hobbytop kerst_en_nieuwjaar


Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...Dank U

Foto


bestblogs kerst_en_nieuwjaar

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...Dank U


Foto

Foto

Archief per maand
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 09-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 08-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!