Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Oude prentkaarten






07-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panettone



http://img530.imageshack.us/img530/6044/panettonekp4.jpg


Panettone

Panettone is een traditioneel Milanees kerstgebak




Benodigheden

Ronde taartvorm of charlottevorm, 15 cm doorsnee, ca. 8 cm diep, bakpapier, aluminiumfolie, plasticfolie, keukentouw



Ingrediƫnten

1 pak witbroodmix, 1,5 dl lauw water, 1,5 dl lauwe melk, 25 gram boter, 4 zakjes vanillesuiker, 1 sinaasappel, 75 gram bigarreaux ( gekonfijte kersen )  fijngehakt, 75 gram blanke rozijnen, 100 gram hazelnoten  fijngehakt, klontje boter



Voorbereiding

Bereid de bakvorm voor door de bodem te bekleden met bakpapier. Vet de binnenkant van de vorm licht in en bestrooi deze met bloem. Vorm rond de buitenkant van de vorm een kraag van aluminiumfolie die 7 cm. boven de rand van de vorm uitsteekt en bind deze goed vast met keukentouw.
Kneed een stevig deeg van witbroodmix, water, melk, boter en vanillesuiker. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie of een licht vochtige doek, 20 minuten rijzen op een warme plaats.
Voeg nu de overige ingrediƫnten toe. Boen nu de sinaasappel schoon en rasp 1 el. van de schil. Leg deze in de vorm en knip in de bovenkant van het deeg een kruis van 7 cm. Dek de vorm af met een ingevet stuk plasticfolie en laat het deeg nog 30 minuten op een warme plaats rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden.



Bereidingswijze

Verwijder de plasticfolie en knip opnieuw een kruis in het deeg. Leg het klontje boter in het midden. Zet de vorm iets onder het midden in de oven en bak 10 minuten. Schakel de oven terug naar 180 graden en laat de panettone nog 35-40 minuten bakken. Controleer de gaarheid met een metalen pen, deze moet er schoon uitkomen. Laat het brood in de vorm afkoelen, verwijder de kraag, leg de vorm op de zijkant en trek de panettone voorzichtig eruit.



Serveertips

Knoop een kerstlint om het midden van het brood ter versiering

Smakelijk






Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto


hobbytop kerst_en_nieuwjaar


Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...Dank U

Foto


bestblogs kerst_en_nieuwjaar

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...Dank U


Foto

Foto

Archief per maand
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 09-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 08-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!