Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Kerstpsp & Oud en Nieuw

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
07-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 stappen plan
  De acht stappen van voorbereiding  voor de kerstdagen

Stap 1: Brainstorm
Bedenk ruimschoots van tevoren wat u wilt eten. Niet alleen voor het diner, óók voor de lunch en het ontbijt

Stap 2: Overleg
Verzorgt u het kerstdiner met meerdere personen? Maak dan een goede taakverdeling. Wie doet het voorgerecht? Wie verzorgt de aankleding? Maak duidelijke afspraken.

Stap 3: Boodschappenlijstjes
Maak drie verschillende boodschappenlijstjes!
Lijst 1: producten die u op tijd moet bestellen bij uw slager (vlees, vis, gevogelte).
Lijst 2: producten die u ruimschoots van tevoren kunt kopen (drank, diepvries en conserven).
Lijst 3: last-minute producten die u vers moet kopen (vlees, vis, bloemen en vleeswaren).

Stap 4: Ruimte in de koelkast
Zorg voor een zo leeg mogelijke koelkast, u hebt alle ruimte nodig. Gebruik eventueel koelboxen om extra koelruimte te creëren. Flessen wijn, frisdrank en bier kunt u in de schuur of buiten goed koel houden. Zeker als u ze de dag voor kerst voorkoelt in de koelkast.

Stap 5: Voorwerk
Doe zoveel mogelijk voorwerk. Bereid wat al bereid kan worden. Leg alles gesneden en wel klaar voordat u daadwerkelijk gaat koken. Zet de ingrediënten alvast per gang bij elkaar.

Stap 6: Warm houden
Timing is alles. Sommige gerechten kunt u makkelijker warm houden dan andere. Richtlijnen: Au bain marie is een prima manier om gerechten warm te houden. Plaats een pan in een andere pan met heet water. Het gerecht wordt zo niet warmer dan 80 à 90 graden. U kunt gerechten ook warm houden in een oven op 40 tot 50 graden. Hebt u de oven en alle pitten nodig om te koken? Soepen (en sauzen) blijven zeker één uur warm in een goede thermoskan. Vlees houdt u een kwartier warm in aluminiumfolie.

Stap 7: Volgorde
U kunt een koud gerecht dat u al even van tevoren maakt, afwisselen met een warm gerecht. Zo hebt u twee gangen de tijd om één warm gerecht te bereiden.

Stap 8: Geniet!
Zorg ervoor dat u ondanks alle drukte ook zelf geniet. Wees niet te trots om hulp in te roepen en laat de kinderen een handje helpen. Het is ook úw kerstdiner!


Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per week
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Laatste commentaren
  • 3465377 (maxtangpc)
        op Menu
  • Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • 3465377 (maxtangpc)
        op Menu

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!