afgevaardigde: Vandewiele patrick( 0477360842)
10-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cup van het Volk OMSI A- SK Torhout 04/02/10

Cup van het Volk OMSI A- SK Torhout
2-0

Tweede match voor de jeugdcup van het Nieuwsblad tegen het eveneens ongeslagen SK Torhout. In deze thuismatch tegen een fysiek grotere bezoekende ploeg, hadden we het aanvankelijk moeilijk om in ons vertrouwd combinatiespel te geraken.  Zo kwamen de bezoekers enkele keren in het buurt van onze keeper Miguel Soenens zonder echter grote kansen af te dwingen.  Na een kwartier schoof trainer Gino een goedspelende Enzo Merreel door naar het middenveld, zodat we daar meer greep kregen op het gebeuren.  Nadat Louis Victor en Jelle Vandewiele op voorzet van Jorginho Verstraete reeds dicht bij de openingstreffer kwamen, slaagden we er dan toch in halfweg de eerste helft de score te openen.  Dit gebeurde na een heel mooie aanval opgezet door Karel Vandewiele, die via een correct uitgevoerde tackle, de bal doorspeelde naar Enzo Merreel en via de tussenstations Jorginho en Tom Uyttenhove, zeer sterk ingekomen ondanks zijn kleine gestalte, wist Thomas Verhaeghe de netten bol te zetten. Wat later kon Jorginho de score verdubbelen na een heel mooie individuele inspanning waarbij de hele bezoekende verdediging te grazen werd genomen.  Ingelmunster bleef verder de toon aangeven, maar kon net niet de score nog opdrijven na een heel mooie poging van Jelle.  Vermelden we ook dat de bezoekende keeper sterk was, maar hij zou spijtig genoeg tijdens de 2de helft uitvallen allicht met een spierscheurtje in de kuit.  Na de rust was het niveau heel wat lager en trachtten de bezoekers druk te zetten, waarbij keeper Bert Bearelle nog 1 keer in de voeten moest gaan.  Naarmate de wedstrijd vorderde kregen de bezoekers het fysiek zwaarder en zwaarder op onze grote thuismat, waardoor we zonder problemen de match uitspeelden.  Spijtig genoeg kon Gilles Caes een opgelegde kans niet benutten zodat het bij een 2-0 eindstand bleef.  Misschien ook nog meegeven dat na de voorbije 2 matchen door onze jongens ook nog alle penalty’s benut werden.  Volgende week moeten we op verplaatsing naar SK Torhout, wat terug de nodige concentratie zal vragen.