Inhoud blog
  • Stoofpot van Hazenbout
  • Italiaans gerecht
  • Tournados met Roqufortsauas
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kookgraag
    Een blog waar elkeen een internationaal gerecht kan vinden of inbrengen
    27-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Afrkaans Lam

     

    Ingrediënten:

     

    4 dikke schijven lamsbout

    1 teentje knoflook

    5 grote tomaten

    1/2 dl wijnazijn

    1 theelepel suiker

    cayennepeper

    1 eetlepel worcestersaus

    zout

    zwarte peper

    1 theelepel mosterdzaad

    wortels

    2 grote uien

    2 stengels bleekselderij

    50 gram boter

    olie

    1 dl slagroom

     

    Bereiding:

     

    Plicheer de tomaten en ontpit ze. Druk ze door een zeef. 

    Schil de knoflook. Stamp deze samen met de mosterdzaadjes fijn

    terwijl U langzaam een theelepel olie bijvoegt. 

    Schil de uien en hak ze fijn. 

    Doe de tomatenpulp in een pan, samen met de wijnazijn, 

    het mengsel van knoflook en mosterdzaad, wat cayennepeper, 

    gemalen zwarte peper, de worcestersaus en 2/3 van de gehakte uien. 

    Voeg er ook zout bij en de suiker.

    Breng het mengsel aan de kook en laat het weer afkoelen zodra het kookt.
    Leg de schijven lamsvlees in een schaal en bedek ze met het mengsel. 

    Laat ze twee uur marineren. 

    Verhit de boter in een koekepan. 

    Laat de schijven vlees uitlekken en sauteer ze snel aan in de hete boter. 

    Haal ze uit de pan en houd ze warm. Snij de selderij in fijne reepjes. 

    Schil de wortels en snij ze in kleine blokjes. 

    Doe deze groenten met de rest van de uien in de braadboter 

    van het vlees en laat het zachtjes smelten. 

    Voeg dan de marinade erbij en de room. 

    Laat nog 5 minuten zachtjes koken onder voortdurend roeren. 

    Leg de plakken vlees terug in de saus.
    Verwarm ze weer zonder de saus te laten koken. 

    Leg alles op de dienschaal en serveer.

     

    Bron: Een Afrikaanse Medevisser  bij het *Scheveningen Open

    Zeehengel Tournament 1969*

    Bewerkt vriendje

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 26/02-04/03 2018
  • 22/01-28/01 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!