Soep uit Tunesië.
Ingrediënten:
500 gr lamsgehakt
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 gesnipperde ui
300 gr spinazie, gewassen en in reepjes gesneden
3 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel gemalen komijn
1,5 liter kippenbouillon
3 theelepels harissa (meer of minder, naar smaak)
1 blik (400 gr) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
1/2 citroen, alleen het sap
150 gr pasta (macaroni of andere pasta)
zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 50 minuten
Bak het lamsvlees op hoog vuur.
Als het bruin is haal je het van het vuur en zet je het opzij.
Houd een eetlepel van het vet in de pan en gooi de rest weg.
Verlaag het vuur tot middelhoog en roerbak de knoflook, ui
en spinazie tot de ui glazig is en de spinazie geslonken is,
(ongeveer 5 minuten).
Doe het lamsgehakt terug in de pan bij het ui-spinaziemengsel,
voeg de tomatenpuree, de komijn, harissa, bouillon, kikkererwten,
citroensap, zout en peper toe.
Laat ongeveer 20 minuten op een laag vuur sudderen.
Voeg de pasta toe en kook gedurende 15 minuten of tot de pasta gaar is
|