Inhoud blog
  • Lekker eten in Kreta
  • De interessantste momenten in Kreta
  • Een leuk moment tijdens de reis
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kreta 2

    10-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker eten in Kreta











    Natuurlijk stond mousaka op het menu.
    Een gerecht waar ik normaal niet zo dol op ben maar na ons bezoek aan kreta (ik heb het recept meegekregen) zal het toch ook regelmatig op ons menu staan.


    Benodigdheden voor 8 personen 

    500gr courgettes

    500gr aubergines

     1 kg aardappelen

    500 gr pommodore

    1,5 kg gehakt

    2 grote uien fijngesneden

    1,5 kop olijfolie

    4 koppen zonnebloemolie

    1 eetlepel boter

    1/2 kop peterselie fijngesneden

    1 kop geraspte kaas

    1 kop wijn

    peper en zout

    voor de bechamelsaus:

    2 liter volle melk

    9 eetlepels meel

    3 eieren

    4 eetlepels boter

    1 kop geraspte kaas

    peper, zout
     


    D
    e oven voorverwarmen op 200 graden. De  courgettes en aubergines wassen, in plakken snijden (in de lengte) en met wat zout bestrooien. De aardappelen schillen en in plakjes snijden en frituren in de frituurpan. De  plakjes aubergine en courgette in de zonnebloemolie bakken in een koekenpan. Daarna op keukenpapier leggen, zodat het vet eruit trekt. De  ui fruiten in olijfolie en dan het gehakt toevoegen en rul bakken. Daarna de  wijn, pommodore, de peterselie, peper en zout toevoegen. Tien minuten laten smoren.

     De  bechamelsaus maken: Laat de boter met een half theelepeltje zout en peper smelten, het meel toevoegen onder goed roeren met een garde, als dit een glad papje is, in één keer de 2 liter melk erbij gieten en heel goed blijven roeren tot het kookt, dan de  pan van het vuur nemen en de eieren  en de geraspte kaas erbij doen, dit goed door elkaar roeren met een garde.

    Een flinke ovenschaal invetten met boter en op de bodem naast elkaar de plakjes aardappel leggen. Hierop wat van de geraspte kaas strooien en een laag courgettes erbovenop. Nu de helft van het gehakt erover verdelen en weer wat geraspte kaas. Weer een laagje aardappelen, kaas, de aubergines en de andere helft van het gehakt in de ovenschaal doen.  Weer wat geraspte kaas. De bechamel saus op dit geheel schenken en hierover wat geraspte kaas strooien. De schaal in het midden van de oven zetten. Na ongeveer een half uur is de Mousaka klaar, als de bovenkant een beetje  bruin is geworden. Eet smakelijk; " kali orexi"

    SMAKELIJK



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 07/05-13/05 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!