Inhoud blog
  • LAATSTE KANS voor de workshop HOPPAS
  • Recept:
  • Workshop Hoppas
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    agenda

    Tussen Kunst en Koken
    Kookworkshops voor iedereen
    26-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gevulde parelhoenfilet met kruidensaus
    uit de workshop: Creatief koken

    benodigdheden voor 8 personen:
    4 parelhoenfilets, 1 sjalot, boter, olijfolie,
    1 klein bakje champignons, min 25 sneden breydelspek,
    16 groene asperges, citroen,
    1 zakje polenta, zongedroogde tomaten, witte wijn,
    gevogeltefond, room.
    groene kruiden: peterselie, bieslook, basilicum.


    Snij de parelhoenfilets open en sla plat tussen 2 vellen huishoudfolie.
    Kruid met peper en zout.
    Snipper een sjalot fijn stoof deze aan in een beetje boter. Voeg hierbij
    fijn gesneden champignons en kleine stukjes breydelspek, kruiden met
    een beetje cayennepeper en zout.
    Laat afkoelen en bestrijk met dit mengsel de parelhoenfilet.
    Blancheer de asperges en snij de kopjes eraf. Leg 2 stelen in het midden
    van de filets.
    Leg de parelhoenfilet op een stuk huishoudfolie waarop breydelspek
    dakpansgewijs is geschikt en rol de filet strak op. Draai de zijkanten
    strak aan.
    Leg deze worsten in water dat juist tegen het kookpunt is voor 12 Min.

    Bak in schuimende boter hele champignons, besprenkel met citroensap.
    (2 p.p.) afkruiden.

    Bereid de polenta en voeg hier in stukjes gesneden zongedroogde
    tomaten aan toe, de polente goed kruiden. Stort dit in een schaal en
    snij in vierkante blokjes. (2 p.p.) Bak deze in een pan met boter. steek de
    champignons met een prikker in de polenta.
    Haal de parelhoen uit de folie en bak deze langs alle zijden in een pan
    met hete boter. Laat verder warmen in een oven van 120°.
    Blus de pan met de witte wijn (eerst overtollig vet verwijderen) en maak
    het aanbaksel los. Giet de gevogeltefond in de pan en laat dit tot de
    helft inkoken. Giet de room erbij en laat nogmaals tot de helft inkoken.
    Als de saus de goede dikte heeft voeg hier dan de fijn gesneden groene
    kruiden toe en smaak af.

    Zet de polenta-blokjes op een bord naast elkaar. Snij de uiteinden van
    de rolletjes parelhoen en verdeel in mooie stukken (3 p.p.)
    Leg deze naast elkaar op het bord met daartussen de in boter
    opgewarmde aspergepunten bestrooid met fleur de sel.
    Giet de saus tussen de parelhoen en de polenta. (Giet eventueel in een
    busje)


     

    26-08-2011 om 15:12 geschreven door Tussen Kunst en Koken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:workshop, koken, kookworkshop, recept, parelhoen, polenta
    >> Reageer (0)
    24-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
     

    volledig HOPPAS Menu

    aperitief
    DEUS

    kalfstartaar met makreelmayonaise
    VEDETT WHITE

    kruidenpuree met hand-gepelde garnalen
    PETRUS BLOND

    berlotti-bonensoep met zure room
    WESTVLETEREN TRIPPEL

    rammenas met bloedworst
    KARMELIET

    kwartelfilet met puree van erwtjes en groene asperges
    ORVAL

    gebraiseerde kalfsswang onder een jasje
    WESTVLETEREN 12°

    warme toast met chimay-kaas, speculaas en walnoten
    GOUDEN CAROLUS

    flensje met pruimenpuree
    MC CHOUFFE



















    24-08-2011 om 13:55 geschreven door Tussen Kunst en Koken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    22-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAATSTE KANS voor de workshop HOPPAS
    23 augustus zijn er nog een paar plaatsen vrij voor de workshop Hoppas.
    Dan maken we allemaal samen verschillende culinaire hapjes en degusteren we hier de beste bieren van Belgie bij!!
    Kijk onderaan voor een voorbeeld van enkele hapjes die we klaarmaken en belangrijker, welke bieren hierbij worden gedronken.

    Schrijf je nu in via de website: www.kunstenkoken.be of mail mij even info@kunstenkoken.be

    We maken er samen een lekkere en gezellige avond van.

    Kun je niet voor de Hoppas? Er zijn natuurlijk nog andere onderwerpen en data voor open workshops.
    Hopelijk tot later!

    22-08-2011 om 19:51 geschreven door Tussen Kunst en Koken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:workshop, 23 augustus, bier, degusteren, culinair, culinaire hapjes, kunst en koken,
    >> Reageer (0)
    19-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht

    Mini Parmentier met zalm

    benodigdheden voor 8 personen:
    400 gr verse zalm, 200 gr gerookte zalm,              1 citroen, 8 grote wortelen, .
    Puree:
    ½ bloemkool, 8 aardappelen, room, boter, peper, zout, nootmuskaat.
    Bloemkoolvichysoise:
    ½ bloemkool, room, gevogeltebouillon, peper, zout, vanillestokje.
    Garnering: wortelen.

    Schil de wortelen en snij 2 wortelen in flinterdunne repen en 2 wortelen in hele dunne julienne.
    Blancheer de repen kort en rol strak op.
    De julienne frituren op 170°, op een papier laten uitlekken en direct zout overstrooien.

    Gaar de bloemkool in ruim gezouten water en pureer in de blender.
    Giet hier room bij tot een gladde puree.
    Gaar de aardappelen ook en pureer met een vork.
    Meng de helft van de bloemkoolmousse door de aardappelen samen met de goede boter. (Deze mogen niet té plat worden) Kruid met zout, peper en nootmuskaat.

    Meng de andere helft van de bloemkoolmousse met een klein beetje kippenbouillon.
    Schraap het merg uit de vanillestok en meng onder de mousse, afkruiden.

    Snij de rest van de wortelen in gewone julienne en stoof in een beetje boter, kruiden met peper en zout.
    Schik de wortelen in een kleine ring en leg hierop de gerookte zalm, daarop de verse zalm en kruid met peper (geen zout) en vul op met de bloemkool-aardappelpuree.
    Bestrooi met een beetje paneermeel en bak af in een  oven van 180° voor 20 min

    bord: schep een lepel van de bloemkool-saus op het bord en trek een streep. Leg hier de parmentier half op. De gefrituurde wortel op de parmentier en drie wortelspiraaltjes naast de saus. Versier eventueel met platte peterselie of dille.

     

    19-08-2011 om 00:00 geschreven door Tussen Kunst en Koken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Tags:recept, bloemkool, zalm, wortelen,
    >> Reageer (0)
    18-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Workshop Hoppas
    Op dinsdag 23 augustus zijn er nog enkele plaatsen voor de workshop Hoppas.
    Kom samen koken in een slinternieuwe keuken speciaal voor dit doel ontworpen.
    We degusteren dan de beste Belgische bieren samen met de bijbehorende gerechten.
    Kijk voor nog meer info op www.kunstenkoken.be

    18-08-2011 om 11:23 geschreven door Tussen Kunst en Koken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:kookworkshop, workshop, teambuiling, koken, recept
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/kunstenkoken

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    18-08-2011 om 11:07 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorbeeldmenu voor de workshop Hoppas
    Deus

    kalfstartaar met makreelmayonaise
    VEDETT WHITE

    Kruidenpuree met handgepelde garnalen
    PETRUS BLOND

    Bruinebonensoep met zure room
    WESTVLETEREN TRIPEL

    Kwartelfilet met erwtencreme en groene asperges
    ORVAL

    Gebraiseerde varkenswang onder een jasje
    WESTVLETEREN 12°

    Flensje met pruimencreme
    MC CHOUFFE

    18-08-2011 om 00:00 geschreven door Tussen Kunst en Koken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Workshop, hoppas, biertapas, bier, westvleteren, koken, recept, teambuilding, kunst en koken, www.kunstenkoken.be
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!