morgen komt zeker een mooie anectdote van mij en mijn lady , maar jammer genoeg niet deze avond, wens jullie toch een heel mooie en gezellige nach toe --- !!!
- 5 à 6 dikke plakken kalfsschenkel. - 3 eetlepels bloem. - 4 eetlepels olie. - 3 wortelen. - het wit van 3 preien. - 3 uien. - 2 takjes selderij. - 1 dl. droge witte wijn. - 1 blokje tomatenpuree. - 150 gr. rijst. - Tijm en laurier. - Zout en peper. ---------------- - Maak de groenten schoon, snijd ze in kleine stukjes en doe ze in een pan met 2 eetlepels hete olie. - Voeg tevens tijm en laurier, zout en peper en een scheutje water bij. - Doe het deksel op de pan en laat alles 10 à 15 minuten zachtjes sudderen. - Wentel de plakken schenkel door de bloem, waaraan u wat peper en zout hebt toegevoegd en bak ze vervolgens mooi goudbruin in 2 eetlepels hete olie. - Doe het vlees nu in de pan met de groenten, voeg er de tomatenpuree en de witte wijn aan toe en meng alles dooreen. - Doe het deksel op de pan en laat alles op een laag vuur gedurende tenminste één uur gaar worden. - Twintig minuten voordat het vlees gaar is kookt u de rjst. (met gezouten water). - Leg de plakken vlees op een voorverwarmde schotel, overgiet ze met de saus en leg de rijst er omheen.
- 1 rundertong. - 3 wortelen. - 3 kleine preien. - 1 ui. - 1 raap. - Laurier en tijm. - 1/2 liter droge wijn. - 3 eetlepels bloem. - 2 eetlepels tomatenpuree. - 1/4 liter bouillon. - Olie of boter. - Zout, peper en nootmuskaat. -------------------------------------- - Leg de tong in een hoge pan in koud wateren breng het water langzaam aan de kook, schuim af indien nodig. - Als het schuim verwijderd is doet u er de schoongemaakte en fijn gesneden groenten bij. - Ongeveer 2 uur zachtjes laten koken. - Een half uur voor het einde van de kooktijd maakt u de saus zadat die tegelijk met het vlees klaar is. - Leng de saus eventueel aan mer de bouillon en laat ze koken. - verwarm de olie of de boter in een gietijzeren pan en voeg er de tomatenpuree en de bloem bij. - Giet er witte wijn bij en roer zonder ophouden om de verschillende ingredienten goed door elkaar te mengen. - Verwijder de tong uit het kooknat en pel ze, dit gaat gemakkelijk als het vlees nog heet is. - Snijd de tong in schijven en overgiet ze met de hete saus. --------------- Onze grootmoeders maakten deze chotel een dag op voorhand. De saus kan dan au-bain-marie verwarmd worden.
Een smakelijk oma's receptje. - 4 preien. - 4 wortelen. - 2 rapen. - 1 bosje selderij. - 1 kg. aardappelen. - 1/2 kg. spek. - 1 handvol havermout. - 1 laurierblad. - 1 takje tijm. - 1 ui met kruidnagel ingeprikt. - Zout en peper. _______________________ - Maak alle groenten schoon en snijd ze fijn. Schil de aardappelen en halveer ze. - Doe een liter warm water in de pan en voeg er het spek, de havermout en de kruiden aan toe. Breng het aan de kook en draai de vlam iets lager. Doe het deksel op de pan en laat alles een uur lang zachtjes stoven. - Doe er vervolgens al de groenten en de aardappelen bij en laat opnieuw gedurende een half uur stoven. - Ga even na of de groenten gaar zijn en de aadappelen goed gekookt. - Let er op dat de aardappelen heel blijven. - Zo nodig verder op smaak brengen. ---------- Onze grootmoeders brachten dit gerecht op tafel in de pan waarin het was bereid. samen met deze stew serveerden ze boter, die men naar believen kon toevoegen.
Een heel goeie morgen aan iedereen, hopelijk goed uitgeslapen na een mogelijk zware nacht. Ik zal vandaag proberen enkele recepten aan te maken uit grootmoeders tijd. Misschien zijn er onder jullie die wel geïnteresseerd zijn, graag ontving ik ook wel eens een grootmoeders receptje. nog veel liefs
Ben zo vrij geweest een foto van mijn kleine maltezer bij te voegen.
BIERSCHOTEL ----------------- - 2 grote uien. - 150 gr.gerookt spek in blokjes. - 150 gr.jonge kaas in blokjes. -10 gewassen aardappelen in schijfjes. - 2 flesjes jupiler. - Muskaatnoot. - Broodkruim. - 3 klontjes suiker. - 50 gr. boter. BEREIDING ------------- - Snij de uien grof in ringen, laat lichtjes frituren en strooi er een beetje suiker over. - Laat nog even in de pan bruin worden. - Giet daarover een flesje bier en laat (niet te lang) koken. - Voeg hierbij het voorgebakken spek en de aardappelschijfjes. - Laat weer enige tijd koken en voeg het tweede flesje bier en nootmuskaat toe. - Doe alles in een ovenschotel met blokjes kaas bovenop. - Daarover broodkruim en enkele klontjes boter. - Laat 1/2 tot 3/4 uur in de oven bakken.
Probeer dit recept en laat mij eens weten of het jou ook zo smaakt als mijzelf.
Ik wil mij nog even voorstellen. Ik ben een gepensioneerde man die graag kookt en ook lekker wil eten. Mijn huishouden bestaat uit mijzelf en mijn kleine maltezer die mij overal volgt.Hopelijk hoor ik eens iets van jullie.
Hello, ik wil iedereen welkom heten voor mijn eerste keer op deze blog. Ik hoop dat ik nu en dan eens een berichtje krijg,zelf zal ik proberen zoveel mogelijk van mij te laten horen