LANDELIJKE GILDE
Inhoud blog
  • FOTO'S REIS BOCHOLT REEKS 2
  • FOTO'S REIS BOCHOLT REEKS 1 ( GROEPSFOTO )
  • REIS BOCHOLT 18 JULI 2015 VERSLAG
  • KAPELLETJE LANDELIJKE GILDE IN DE LANGESTRAAT
  • Reis naar Bree en Valkenburg op zaterdag 27 Juli

    Zoeken in blog




    Foto

    Foto

    DEURNE-DIEST
    05-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REIS BOCHOLT 18 JULI 2015 VERSLAG

    De zon lacht ons toe als we met 36 enthousiaste mensen vertrekken op daguitstap naar Bocholt. Onderweg vertelt Johan enkele weetjes over Bocholt en wat ons deze dag nog te wachten staat. En dit belooft.

    Rond half tien zijn we ter plaatse en worden we onthaald met een lekker stuk limburgse taart en een tas heerlijk ruikende koffie. Lang kunnen we niet blijven op “ De Boot” ,immers de plaatselijke kunstenaar Albert Vaesen wacht ons op aan de ingang van zijn beeldentuin . Albert is een self-made-metaal kunstenaar . Op sublieme wijze slaagt hij erin verschillende stukken, vooral rood koper, samen te lassen tot een sprekend geheel en deze ten toon te stellen in zijn tuin, een oase van groen.

    Beslist een aanrader.

    Rond 12u30 vertrok de bus naar restaurant “ ’t Kerkpleintje” waar ons een lekker drie gangen menu te wachten stond .

    Na de lunch zou een korte siesta meer dan welkom geweest zijn , doch er was geen tijd voor. Twee ervaren gidsen stonden ons reeds op te wachten aan het Bocholter Brouwerij Museum gevestigd in het historische brouwershuis waar sinds 1758 tot midden 19 de eeuw de Martens-brouwers van vader op zoon het edele gerstenat brouwden. Met trots en gevoel voor humor vertelden beide gidsen ons over de mouterij , de verschillende brouwzalen, de lager- en gistingsafdelingen, de oude bierkarren en de vaten- en flessenafdelingen, allemaal authentieke familiestukken. Het grootste Brouwerijmuseum van Europa is een bezoek meer dan waard.

    Na de rondleiding werd ons , in de gezellige taverne, nog een consumptie aangeboden.

    Daarna terug de bus op richting Kaulille voor een bezoek aan een alpacaboerderij. We werden verwelkomt met een lekkere tas koffie terwijl de eigenaar uitleg gaf over de geschiedenis van het bedrijf en de dieren zelf. Tevens werd een film vertoond waarin alle aspecten van de fokkerij, maar ook bijvoorbeeld de verwerking van de wol , aan bod komt.

    Want de alpaca wordt gefokt voor de wol. De alpaca lijkt een beetje op een lama maar is kleiner en wolliger , bovendien een nieuwsgierig en makkelijk te hanteren dier. En… het spuugt niet , tenzij het zich bedreigt voelt en om de hengst te tonen dan ze drager is van een veulentje en dat verder intiem contact dus niet meer nodig is.

    De alpaca’s komen van oorsprong uit Zuid-Amerika, voornamelijk uit Peru, waar zij leven in extreme dag- en nachttemperaturen. Een kleine anekdote: de veulentjes worden allemaal in de voormiddag rond tien uur geboren. Indien zij in Zuid-Amerika

    ’s morgens vroeg , in de namiddag of ‘ s avonds zouden geboren worden, dan zouden zij doodvriezen . “ Moeder natuur “ bracht dit mee naar België.

    Natuurlijk was ons bezoek niet volledig zonder een bezoek aan de stal en de weides. De eigenaar gaf ons nog bijkomend uitleg over de dierhouderij en de fokprogramma’s.

    Het bezoek aan deze alpacaboerderij werd afgesloten met een broodmaaltijd en een drankje in het pas gebouwde terrascafé , naast de stal.

    Om 20 uur zat de daguitstap erop en stond de bus met de neus richting Deurne.

    Het was een fijne, leerzame daguitstap. We moeten het niet ver gaan zoeken als het kortbij ook te vinden is.

    Dank aan de bestuursleden van de Landelijke Gilde maar toch vooral aan Hugo, de bezieler van deze dag ( en ook van de vorige daguitstappen )

    Hij slaagde er zelfs dit jaar in te zorgen voor het goede weer.

     

     

                                                                                     August Luyten.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per maand
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 03-2013
  • 08-2009
  • 02-2009
  • 09-2008
  • 08-2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!