Leven zonder zorgen

07-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lego politie spelletjes

Is jouw kind een echte held, houdt hij van actie en avontuur? Dan kan de Lego politie wel eens een leuk stuk speelgoed zijn. Er zijn vele verschillende soorten in het assortiment waaruit een goede keus gemaakt kan worden. 

Lerend spelen met de Lego politie
Met het assortiment Lego politie is er genoeg keuze. Door het spelen met dit speelgoed zal het kind al lerende omgaan met de politie. Spelender wijs zal het kind leren omgaan met wat goed en fout is. Daarnaast zal hierdoor ook de creativiteit van jouw kind gestimuleerd worden. Bij zijn spel zal er elke keer een ander verhaal verzonnen worden. Denk bijvoorbeeld aan alle verschillende soorten inbraken en hoe de dappere politie dit tot een goed eind zal brengen. 

Het speelplezier bij een Lego politie achtervolging
Bij de Lego politie hoort natuurlijk een echte Lego politie auto. Hiermee kan jouw kind achter de boeven aan. Met een grote Lego politie achtervolging zal hij uiteindelijk de boef vinden en vangen. Om ze vervolgens op te sluiten, zodat de straten in het dorp weer veilig zullen zijn. Voor de juiste aankoop staat een schatting van de leeftijd aangegeven op de verpakking. Hierdoor zal het kiezen voor het juiste cadeau vergemakkelijkt worden. 

Het stimuleert de creativiteit van je kind en zal zorgen voor uren speelplezier. Met de politie wereld van lego city zal er een eigen verhaal bedacht worden. Met de Lego politie auto zal een grote achtervolging plaatsvinden en uiteindelijk zal de boef gevangen worden. Leer het kind al spelenderwijs wat goed en fout is en begin met lego te kopen!

07-11-2014 om 13:42 geschreven door theremans

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De legendarische wereld van Lego Chima

Met Lego Chima zal er een magische wereld voor je open gaan. Is jouw kind helemaal dol op de natuur? Houdt het liever van de schoonheid? Of is het op zoek naar een mysterie? Als jouw kind hiernaar op zoek is, zal Lego, Legends of Chima helemaal bij hem/haar passen.

Het verhaal van Chima
Met deze Lego gaat jouw kind op avontuur. Het verhaal hierachter gaat als volgt. De CHI waterval ontspringt in Cavora. Door deze waterval zal er leven ontstaan. Maar ook zal het land in balans en harmonie zijn. Aan de onderzijde van de waterval is de Leeuwentempel. In de Leeuwentempel zal in kostbare bollen, de kracht van CHI bewaard worden. Al eeuwen lang ging het goed, tot op een dag deze kracht verstoord werd. Ben jij in staat het evenwicht terug te brengen?

Op pad met Lego Chima
Zoals je ziet staat het kind voor een leuke uitdaging. Door te spelen zal het kind zijn eigen avonturen bedenken om het probleem op te lossen. Daarmee wordt de creativiteit van jou kind gestimuleerd. Het gaat op avontuur en zal de meest spannende dingen meemaken. Daarnaast zal Lego Chima zeker zorgen voor uren lang speelplezier. Op de doos is aangegeven voor welke leeftijdsgroep het speelgoed aanbevolen wordt. Dit kan gezien worden als een richtlijn. Door dit mooie cadeau online te kopen hoef je er zelf niet op uit om het juiste pakket te vinden. Het is niet alleen overzichtelijker, maar ook gemakkelijker en het bespaart tijd.

 Dus als jouw kind van avontuur en spanning houd, dan is Lego Chima helemaal geschikt.

28-10-2014 om 15:43 geschreven door theremans

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschillende type wilsverklaringen

Er zijn verschillende type wilsverklaringen. Een overzicht hiervan kan je hier terug vinden:

30-07-2014 om 17:05 geschreven door theremans

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heffingen en zomeer

Pensioensparen is een hot topic! Langetermijnsparen heeft soms belastingsvoordelen. Vroeger werd er een onmiddellijke taxatie geheven op de bijeengespaarde pensioenspaarbedrag , maar die is nu omgezet naar een indirecte taks. Die heffing is van toepassingals u 60 wordt. En dat niettegenstaande of u al dan niet het geld opneemt. De derde pijler (fiscaal pensioensparen) is inderdaad lange termijn sparen, en zoals op aldeze producten wordt er door middel van de bank een taxatie geïnd. Als we spreken over de derde pijler (fiscaal pensioensparen) komt vadertje fiscus innen op uw 60. 10% bedraagt de taxatie. De overheid weet waar u woont. Deed u aan pensioensparen voor uw 55ste verjaardag, dan komt de overheid10% van uw opgebouwd bedrag afromen op uw 60. Dat wil zeggen dat u van uw 60ste levensjaar tot uw 64ste levensjaar nog kan de 3de pijler (fiscaal pensioensparen) doen zonder getaxeerd te worden. Deed u pensioensparen na uw 55ste levensjaar dan passeert de staat langs op vervaldag van het de derde pijler (fiscaal pensioensparen). Op voorwaarde dat je tenminste 10j opgebouwd hebt. Niet rechtstreekse belasting, dat is de titel voor de taks op het lange termijn sparen. Ze wordt belast door de bankinstelling of verzekeringsinstelling (bvb ERGO) waarbij u aan pensioensparen doet. Of je nu een pensioenspaarrekening hebt, of een pensioenspaarverzekering, de taxatie wordt belast op het bijeengespaarde bedrag. Derhalve bij welke bank of verzekeringsinstelling u ook bent zoals Ergo om aan pensioensparen te doen zal deze belasting worden gehanteerd. Bijvoorbeeld: u heeft op uw 60ste 40K EUR opgebouwd, dan moet u de staat 10%. Wat beduidend minder is dan de belastingsverminderingen waarvan u ieder jaar kon genieten. 10% is bijgevolg in feite niets. Deze taxatie gebeurt 1 keer. Wilt u smaken van uw geld op vervaldag geen zorgen. Wat u ziet staan op uw rekening zal u eveneens krijgen. Gelukkig is dit een eenmalige afhouding van uw opgebouwd bedrag. Derhalve als u het kapitaal opneemt op het einde van uw de derde pijler (fiscaal pensioensparen) (op uw 65ste verjaardag) zijn er geen afhoudingen meer. Zo heb je een zonneklaar idee van wat je zal krijgen op de vervaldag van je pensioensparen. 2 tijdstippen zijn belangrijk:

Situatie 1: Je hebt je pensioensparen aangevangen voor je 55ste jaar: Het pensioensparen eindigt in elk gevalop je 65ste, en die 10% waarover sprake wordt dan op je 60 geheven en gaat direct naar de fiscus. Daarna kan je verder blijven sparen tot je 65ste (en daarom eveneens je premies blijven inboeken op je belastingen) en daarom eveneens het kapitaal opnemen zonder nog belasting te dienen te dokken. Ergo, de premies die je dan betaalt tussen je 60ste en 64 zijn interessant. Want je blijft smullen van debelastingsvoordelen, je bouwt je som verder op , maar je zal er nimmer taks op dienen te betalen. Dan loopt je pensioensparen tot je 65ste jaar. De belasting zal dan geschieden op 60. Er zal dan 10% van je gespaarde bedrag worden overgeheveld aan de staat. Daarna kan je verder gewoon blijven opsparen tot je 65ste verjaardag (en eveneens je premies blijven aftrekken) en het kapitaal opnemen zonder nog verder taxatie. De premies die je dan betaalt tussen je 60 en 64ste zijn erg interessant. Je kan ze blijven afhouden van je inkomsten, maar er zal nimmer taxatie op dienen te betaald worden.

Gestart na je 55? Dan moet je pensioensparen minstens 10 jaar duren. De taxatie van 10% zal dan worden afgenomen van je bedrag op vervaldag van je de 3de pijler (fiscaal pensioensparen). Dan moet je de derde pijler (fiscaal pensioensparen) tenminste 10 jaar duren. De taks van 10% zal dan worden ingehouden van je kapitaal op vervaldag van je de 3de pijler (fiscaal pensioensparen).

De 3de pijler (fiscaal pensioensparen) of levenverzekering pensioensparen

De 3de pijler (fiscaal pensioensparen) kan je met een levenverzekering pensioensparen (bij een verzekeraar) of door middel van een pensioenspaarrekening (bij de bank). Er is een onderscheid tussen deze formules om het som voor de taxatie te berekenen:

  • Spreken we over een pensioenspaarverzekering: veelal gaat het hier om een verzekeringscontract met een verzekerd kapitaal. Naast dit kapitaal zal de verzekeringsinstelling soms nog winstbonus toewijzen. De taxatie van 10% op je 60ste heeft enkel betrekking op het deeltje van het spaargeld dat ontstaan is op het gegarandeerde bedrag. Winstdeelname is niet belast.
  • Vele mensen doen de derde pijler (fiscaal pensioensparen) door middel van een bank, maar let op. Je gespaard poen wordt ingelegd door die bankinstelling. Daarom er is geen zeker som omdat je geldaanwas of vermindering zal neerkomen op hoe bv. de effecten op de beurs presteren. De taks van 10% wordt gecalculeerd op een "niet bestaand" bedrag. Hiervoor wordt een rendementsgemiddelde gehanteerd, bv. 4%. Derhalve 40.000 EUR gespaard. 4% winst op dat totaalbedrag wordt je belast.

Wat zal de belasting zijn bij overlijden voor de leeftijd van 60 jaar?

Geen nood, de standaard 10% gaat af van de som dat je hebt opgebouwd. Echter, mocht je te komen overlijden, komt dat pensioenspaarbedrag min de 10% in je erfenis terecht. Wat bijgevolg zal uitmaken van je nalatenschap en bijgevolg opnieuw snoeihard zal belast worden.

Nog een belangrijke vraagje. Vadertje overheidis langsgeweest om de 10% in te houden, heb ik dan nog recht op de belastingsvoordelen?

Eigenlijk hebben we het al medegedeeld, je kan na de 10% taxatie blijven genieten van je belastingsvoordeel, of je nu een levenverzekering pensioensparen of een pensioenspaarrekening hebt . Hopelijk bent u verder geholpen met de explicatie over de zogeheten derde pijler van het de derde pijler (fiscaal pensioensparen). Neem daarom zonder twijfel contact op met je bank of verzekeraar (of makelaar). Passeer ook even bij ERGO, een van de grootste pensioenspaarverzekeraars van ons landje.

27-01-2014 om 00:00 geschreven door theremans

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Tags:verzekeringen, pensioensparen
>> Reageer (0)
13-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dé oplossing om eenvoudig goederen te verplaatsen: de reachtruck!
Reachtruck versus vorkheftruck
Een reachtruck is een transportmiddel voor magazijnen, om pallets met goederen op te slaan, te stapelen of uit stellingen te halen. In feite een variant op de vorkheftruck, maar dan handiger! Hij is efficiënt en wendbaar, en door zijn beperkte afmetingen flexibeler inzetbaar dan de vorkheftruck.

Kenmerken
De reachtruck wordt voornamelijk gebruikt voor intern transport, in smalle gangpaden of op grote hoogtes. Kenmerkend is de mast, die in zijn geheel vooruit en achteruit kan bewegen. En doordat de voorwielen van de reachtruck niet meedraaien, is hij zeer stabiel. Het hefvermogen, afhankelijk van type en constructie, ligt doorgaans tussen de 1000 en 2500 kilo. Bij zware belasting dienen de lepels ver in de pallet te zitten om overbelasting te voorkomen.

De voordelen van de reachtruck
Een reachtruck heeft veel handige eigenschappen voor de efficiëntie in het magazijn. Allereerst de smalle vorm, die een aanzienlijke ruimtebesparing oplevert. Daarnaast hebben reachtrucks maar één achterwiel, waardoor ook de draaicirkel klein, en dus ruimtebesparend is. De bestuurder heeft perfect zicht op zijn eigen verrichtingen, doordat hij dwars op de machine zit. Daardoor kan hij secuur manoeuvreren. De harde banden, doorgaans van polyurethaan, zorgen voor een grote wendbaarheid op de gladde vloeren in het magazijn.

De vierweg reachtruck
Geeft u toch de voorkeur aan een heftruck, die wel smal is, maar helemaal kan draaien? Dan is de vierweg reachtruck perfect! Bij dit type kunnen alle wielen draaien, waardoor het ook mogelijk is zijwaarts te rijden. En dat geeft de mogelijkheid om met langere goederen te werken. De ideale oplossing!

13-09-2013 om 13:36 geschreven door theremans

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
31-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
Proficiat!

Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/leefvandaag

We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

Met vriendelijke groeten,
SeniorenNet-team

31-07-2013 om 14:52 geschreven door

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
>> Reageer (0)


Inhoud blog
  • Lego politie spelletjes
  • De legendarische wereld van Lego Chima
  • Verschillende type wilsverklaringen
  • Heffingen en zomeer
  • Dé oplossing om eenvoudig goederen te verplaatsen: de reachtruck!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 09/09-15/09 2013
  • 29/07-04/08 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!