Inhoud blog
  • Joodse Invalide
  • Self-made miljonair Caransa overleden
  • Toerist mijdt Spaanse costa
  • Jort Kelder: "Volk zwijg, elite recht de rug en handel!"
  • Gerenommeerd beursbedrijf valt om
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Wekelijkse Perikelen

    04-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.veel fout in de Thuiszorg van Nederland
     

    ,
    Als je het onderstaande lees, is er wel erg veel fout in de Thuiszorg van Nederland, ook hier - in Spanje - horen wij veel klachten over de Thuiszorg welke vanuit Nederland verzorgd wordt en betaald word via de AWBZ - waar wij nog wel voor moeten betalen maar waar we geen gebruik meer van kunnen maken - het gaat dus over "gevallen" van voor de invoering van de nieuwe Zorgwet maar ook hier dragen de managers de meeste schuld, de meeste aangestelde managers hebben geen idee wat er op de werkvloer gebeurd en welke maatregelen er moeten worden toegepast.
    De Spaanse senioren zorg blijkt veel beter te werken, omdat hier de dagelijkse leiding in handen is van mensen uit de praktijk en er heel weinig "managers "rond lopen zodat de hele aandacht gevestigd is op de mensen die afhankelijk zijn van hulp Hg. Leo 
    AMSTERDAM - Sinds zes weken ben ik intensief bezig om te trachten mijn bijna negentigjarige dementerende vader uit de ellende van een verpleeghuis te houden. Inmiddels ben ik wettelijk mentor en overspannen van wat ik noem 'de hel van de thuiszorg'... Ik wist uit ervaring al dat er heel veel mis gaat/is in die zorg, maar echt, de honden lusten geen brood van wat ik meemaak aan ongelooflijke blunders in met name de ouderen-thuiszorg.

    Mijn vader was (nog) redelijk gezond maar ondervoed en is door mijn intensieve zorg in de laatste weken drie kilo aangekomen. Het is echter dweilen met de kraan open... Als het aan thuiszorg was overgelaten zou hij zeker nog kilo's extra zijn afgevallen en tijdens de hittegolf volledig zijn uitgedroogd. Het komt voor dat er tijdens een heel weekend geen medicijnen worden gegeven, dat er verkeerde medicijnen van de zorgpost worden meegenomen/gegeven, dat er zomaar anderhalve week avondzorg "van de lijst valt" en daarmee ook de avondmedicijnen, etc., etc., etc. Eten volop in huis, maar vader krijgt brood of oude aardappelen, liefst op de meest bizarre tijden. De ellende is echt niet te beschrijven, mijn beide klompen liggen volledig in splinters..

    Nu lees ik staatssecretaris Ross 95 miljoen extra investeert in de thuiszorg (Tel. 17/08). Moet ze vooral doen. Dan kunnen ze die miljoenen weer uitgeven aan geldverslindende managers die geen idéé hebben van wat er in de thuiszorg omgaat en nodig is. Kunnen ze fijn weer peperdure nieuwe automatiseringsprogramma's kopen. Hulpbehoevende cliënten zullen er, alwéér en als altijd, voor geen cént baat bij hebben.

    G. Kuipers, Amsterdam



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 10/08-16/08 2009
  • 04/09-10/09 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!