Inhoud blog
  • Joodse Invalide
  • Self-made miljonair Caransa overleden
  • Toerist mijdt Spaanse costa
  • Jort Kelder: "Volk zwijg, elite recht de rug en handel!"
  • Gerenommeerd beursbedrijf valt om
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Wekelijkse Perikelen

    04-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De PvdA zal in haar verkiezingsprogramma haar omstreden AOW-plan aanpassen.
     

    Hallo Allemaal,
    Het onderstaande raakt alleen de "ouderen" onder ons, wij de Pensionado's zouden dan voor de tweede maal voor onze A.O.W. moeten gaan betalen - uitgezonderd de mensen die in het buitenland wonen en geen belasting meer in Nederland betalen maar in het land waarin ze wonen -
    Jaren geleden had de Nederlandse overheid al moeten besluiten om het zgn omslagstelsel van waaruit de A.O.W. werd en word betaald, om te zetten in een gewoon  pensioen betaald vanuit de geïnde premies, maar alles word en werd op de lange baan geschoven en nu komen de hoge kosten inzicht -van wegen de baby-boom  in 2010 - en dan beginnen ze in Den Haag weer te "mekkeren"regeren is voortuit zien heb ik altijd geleerd, maar daar hebben de dames en heren in Den Haag kennelijk nooit van gehoord, veel lees plezier Hg. Leo
     
    DEN HAAG - De PvdA zal in haar verkiezingsprogramma haar omstreden AOW-plan aanpassen. ''We hebben goed geluisterd naar de kritiek'', aldus Tweede Kamerlid Ferd Crone vrijdag.

    Crone is als financieel specialist nauw betrokken bij het opstellen van verkiezingsprogramma, dat waarschijnlijk begin september verschijnt.

    De PvdA kreeg het afgelopen voorjaar felle kritiek op haar voornemen om de AOW te 'fiscaliseren', waardoor de stijgende kosten ervan beter op te vangen zouden zijn. Fiscalisering houdt in dat de oudedagsvoorziening niet langer uit premies wordt betaald, maar uit de belastingen.

    Vooral voormalig PvdA-minister Marcel van Dam (inmiddels geen partijlid meer) trok fel van leer tegen dit plan. Volgens hem zouden 65-plussers met een smalle beurs er de dupe van worden. Na de publiciteit over het AOW-plan daalde de PvdA flink in de opiniepeilingen.

    Hoe de aanpassingen er precies uitzien, staat volgens Crone nog niet vast. ''We zijn nog bezig met allerlei varianten.'' Maar het Kamerlid laat doorschemeren dat in elk geval gedacht wordt aan een langere termijn voor de fiscaliseringoperatie. Aanvankelijk wilde de PvdA hiervoor vijftien jaar uittrekken, maar dat wordt meer.

    Ook zal de inkomensgrens waarbij ouderen moeten meebetalen aan de AOW waarschijnlijk worden opgetrokken in het verkiezingsprogramma. Eerder suggereerde PvdA-leider Wouter Bos dat 65-plussers met een aanvullend pensioen vanaf 10.000 euro zouden moeten gaan bijdragen.

    Volgens Crone is het zo goed als zeker dat de PvdA in het verkiezingsprogramma zal vasthouden aan het plan om de aftrekbaarheid van de hypotheekrente te beperken. De partij wil dat de rente nog maar kan worden afgetrokken tegen een tarief van 42 procent. Nu is dat nog mogelijk tegen het hoogste belastingtarief van 52 procent. Volgens Crone ondervinden de lage en middeninkomens geen nadeel van de beperking van de renteaftrek. (ANP)



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 10/08-16/08 2009
  • 04/09-10/09 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!