9/1 Wordt dit het jaar van de nieuwe pandemie? - Niburu
Dat er een volgende nep pandemie gaat komen, zoveel is zeker, alleen de timing is nog wat flexibel. Alle voortekenen wijzen in de richting van later dit jaar en daarom begint men nu met de bangmakerij. Al heel lang schrijven wij dat 2025 wel eens het jaar zou kunnen worden van de volgende nep pandemie.
Dit heeft uiteraard weer niets met gezondheid te maken, maar alles met de invoering van de digitale identiteit. Want met de nieuwe nep pandemie zullen er geen papieren vaccinatiebewijzen meer worden afgegeven, maar is alles digitaal en kan je alleen een vaccinatiebewijs krijgen als je in het bezit bent van een digitale identiteit. De voorbereidingen voor de nieuwe pandemie zijn in volle gang.
Zo schrijft men bij Time onder andere het volgende:
Een 13-jarig meisje in Canada werd eind 2024 zo ziek van H5N1, of vogelgriep, dat ze aan de beademing moest. Rond dezelfde tijd werd bij een oudere in Louisiana het eerste “ernstige” geval in de VS vastgesteld.
Nu de vogelgriep steeds verder om zich heen grijpt, vragen velen zich af welke middelen - met name vaccins - we hebben om de vogelgriep te bestrijden als ingrijpen noodzakelijk wordt.
“Dr. William Schaffner, hoogleraar infectieziekten aan het Vanderbilt University Medical Center en woordvoerder van de Infectious Disease Society of America, zegt: “Volksgezondheids- en infectieziektemensen over de hele wereld houden de vogelgriep zeer nauwlettend in de gaten. “De zorg is dat dit virus de mogelijkheid kan ontwikkelen om zich aan menselijke cellen te hechten en zich op grote schaal kan verspreiden. Dat zou zeker de deur openen naar een nieuwe pandemie.”
Om dat te laten gebeuren, zou het H5N1-virus de juiste mutaties moeten ontwikkelen waardoor het gemakkelijker menselijke cellen kan infecteren - een proces dat gemakkelijker zou kunnen plaatsvinden als iemand geïnfecteerd zou worden met zowel seizoensgriep als H5N1, bijvoorbeeld, waardoor de twee virussen genetische informatie kunnen uitwisselen en kunnen recombineren tot een stam die gemakkelijk mensen infecteert en zich onder hen verspreidt.
Gelukkig is dat nog niet gebeurd, maar gezondheidsfunctionarissen wachten niet af. Er wordt gewerkt aan een vaccin. Er wordt gewerkt aan een vaccin om het publiek te beschermen in het geval van een pandemie en eerder dit jaar wees Dr. Mandy Cohen, directeur van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC), naar mRNA als een voorkeursplatform voor de injectie omdat vaccins snel kunnen worden ontwikkeld en gedistribueerd.
Time gaat veder:
Hoe zit het met een mRNA-vaccin voor H5N1?
Dat is er nog niet, maar verschillende bedrijven - waaronder Moderna, Pfizer en GlaxoSmithKline (in samenwerking met CureVac) - werken aan zo'n vaccin. In juli kende de Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA) van de Amerikaanse overheid aan Moderna $176 miljoen toe voor de ontwikkeling van haar bijgewerkte mRNA H5N1 vaccin. Alle mRNA-vaccinkandidaten bevinden zich in een vroeg stadium van testen bij mensen op veiligheid en werkzaamheid.
De injecties zijn gebaseerd op dezelfde mRNA-technologie die werd gebruikt om de COVID-19 vaccins te maken. In de afgelopen weken rapporteerden wetenschappers onder leiding van een team van het CDC dat een op mRNA gebaseerd H5N1-vaccin fretten hielp om sterke antilichaamresponsen tegen het virus op te wekken en een dodelijke dosis te overleven die fretten doodde die het vaccin niet hadden gekregen.
Tot zover Time.
Dan opeens verschijnt er een bericht dat het virus is gemuteerd.
Met grote letters wordt het sterfgeval in Louisiana ook aan het Nederlandse publiek meegedeeld.
Vervolgens gaan dezelfde bekende acteurs weer vrolijk verder met het paniek zaaien.
Hopelijk zullen er dit keer maar weinig mensen intrappen en bedenk dat er nog nooit echt deugdelijk wetenschappelijk bewijs is geleverd en nog minder dat mensen elkaar kunnen besmetten.
Wat wel een reden tot zorg is, zijn de immense 5G netwerken die ze straks heel hard nodig zullen hebben om die pandemie ogenschijnlijk waar te kunnen maken.
|