Inhoud blog
  • scootytocht knooppuntenroute Borculo 2
  • Knooppuntenroute Borculo
  • vaartocht met de Jappe in Borculo
  • Wandelroute Oud Borculo
  • Fotoroute Borculo 15 juni 2024
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • dagblogje (108)
  • reisverslagen (5)
  • Weblinks (2)
  • Lientjes (reis)avonturen

    19-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scootytocht Limburg


    Dag 1 zaterdag 11 mei

    Ik heb de hele zaterdag gespendeerd aan het zoeken naar een gunstige bb voor mij, want ik kan geen trappen lopen, dus moet iets begane grond hebben, bv een tuinhuisje of een beneden slaapkamer. Helaas was het deze keer een hele kluif, want er zijn a weinig bb's in Limburg aangesloten bij de vrienden op de fiets en b waren de meeste plaatsen ook op een bovenverdieping en ik moest rekening houden met het aantal kilometers dat scooty rijden kan. Moest zelfs een heel eind afwijken van de route omdat langs de route op mijn etappepunt niets voor mij was. Achteraf was dat goed, want heel eerlijk als je de Maas een poosje gezien hebt, dan vind je het wel ju, maar daarover straks meer. De laatste plaats was het moeilijkst, ik kon nog één persoon bellen en die had in 1e instantie ook de boel boven. Maar die was zo lief om haar bed beneden voor mij af te staan en zij gingen dan boven in een bed, echt aardige lui, maar ook daarover later meer. Aan het einde van de middag nog de valys gebeld en toen was het organisatorische deel voorbij.

    dag 2 zondag 12 mei:

    Deze dag besteedt aan koffers inpakken, ik volg altijd een paklijst, dus kan niet zo snel iets vergeten, anders gebeurd dat geheid. De weerberichten uiteraard gevolgd, die waren niet echt rooskleurig, maar mijn motto is altijd als Engelen op reis gaan dan lacht de hemel, dus ik was vol goede en positieve moed. Nu lachte de hemel niet qua zon, maar ik ben geheel droog gebleven, heb maar 1 keer moeten schuilen onder een viaduct en 1 keer heb ik tijdens een bui mij getrakteerd op vlaai, zie onder. Lekker vroeg de wol in, want om 9 uur ging de wekker weer.

    dag 3 maandag 13 mei:

    Scooty ingepakt en ik wilde uitgebreid afscheid van Otto nemen, maar toen belde de taxi al dat hij er stond, dus vlug naar de parkeerplaats gereden en scooty in de taxi geladen, daar zat al een dame in die naar Nijmegen moest. Vlug Otto aju gezegd en daar gingen we op pad. De gehele rit regende het pijpenstelen en de taxichauffeur en de andere dame hadden er een hard hoofd, ik zei wacht maar het komt helemaal goed en ja hoor, toen ik in Gennep kwam was het droog, geloof je het niet kijk dan maar de foto's.
    Gennep is een mooi plaatsje, zeker de markt is de moeite waard, ik had onderweg een bordje gezien, dus die heb ik gevolgd, maar na 5 km kwam ik erachter dat ik noordwaarts ging, dus weer terug naar Gennep en de andere kant op de bordjes gevolgd.. De route die volgde was erg mooi, ik reed door de Maasheggen, aangelegd om het wassende water tegen te houden, voor zover dat kan, want volgens mij sijpelt het water er gewoon tussen door, maar zo staat het in het boekje. Heb je de foto gezien van scooty in de modder, gelukkig was het maar een klein stukje, maar ik vond het wel knap van d'r en gelukkig was dit ook het enige modderpad dat ik ben tegen gekomen. Ben vandaag 2 keer met een pontje geweest, de eerst keer van Afferden naar Zoetepas en de 2e van Vierlingsbeek naar Bergen. Onderweg ook vele kruisen gezien, ik heb de 1e gefotografeerd. Helaas omdat het maandag was waren echt alle winkels en horecagelegenheden dicht, dus ik heb onderweg appeltjes etc gegeten en ik had gelukkig broodjes gesmeerd, dus ook 's avonds kwam ik niets te kort.
    Om half 5 kwam ik aan in Well, werd ontvangen door leuke mensen, hebben samen met mij een alternatieve route uitgestippeld, werd ontvangen met een kopje thee en bonbonnetjes en wat kranten onder de veranda en scooty werd meteen onder dak geplaatst en aangesloten.

    Dinsdag 14 mei, ik heb heerlijk geslapen en gezellig met mijn gastgezin ontbeten, mijn spiegel was los gegaan en die heeft meneer meteen even voor mij gemaakt. Om 10.15 ben ik vertrokken naar kasteel Well, daar even met mama gebeld, iets wat ik elke morgen altijd even doe. Zag daar een eekhoorntje voorbij komen, jammer genoeg kon ik hem niet fotograferen, je kunt immers geen 2 dingen tegelijk doen, ik in elk geval niet. Maar hij liep een paar keer voor me langs en dat gebeurd me niet zo vaak. De 1e anderhalf uur toerde ik langs de Maas. Dat is een half uurtje wel leuk, maar omdat ik met scooty niet zo hard kan, duurde het op een gegeven moment wel een beetje lang, links had ik weilanden en rechts een grijze maas, waar ik ook nog geen schepen op zag. De foto's met het schip is van de 1e dag. Dus toen de veerpont in zocht kwam was ik erg blij. Dus in Arcen op de pint gestapt naar Broekhuizen, daar ging ik weer door bossen naar Sevenum, dat ligt me meer. Heb heerlijk gegeten in de Sevenwaeg, Heb daar een middagpotje gegeten, boterham met gebakken ei, boterham met kroket, boterham half kaas half ham, gegarneerd met rauwkost en een kopje kippensoep en dat voor €8.50, is dus een aanrader, voor als je daar eens in de buurt bent. Omdat ik scooty niet helemaal vertrouwde, heb ik voor de laatste 3 km de Valys gebeld, taxi.
    Mijn bb was een "vorstelijk" onderkomen, het hele huisje was helemaal aangekleed in koningsstijl, zelfs de koningsmantel hing er. helaas kon ik geen foto's maken, omdat mijn flits van de camera niet functioneert. Maar het was echt een prachtig gezicht, het hing vol met foto's, schilderijen, vele boeken, kopjes blikken etc allemaal op het gebied van het koningshuis. Zelfs mijn picknickmand voor de volgende morgen was in stijl. Dit was overigens in kronenberg. Ik had op de website gelezen dat ze een boxer hadden, dus ik heb gevraagd of ik haar even mocht zien en dat mocht, ze was alleen even aan de wandel, nu geen probleem ik ging toch niet weg. Dus na een half uur kwam een kletsnatte boxer naar me toe en zoals een boxer is super enthousiast, mijn witte sokken waren op het laatst pikzwart, maar wat maakt het uit, het enthousiasme van Julle, zo heette ze was echt voor mij aanstekelijk. Na een kwartier had ze het wel gezien en ging weer naar buiten, waar een logeerhond stond te wachten.

    woensdag 15 mei:

    Na een vorstelijk ontbijtje heb ik gewacht tot de regen voorbij getrokken was, het was inmiddels half 12, dat kon omdat de bb eigenaren moesten werken, dus ik kon op mijn eigen tijd de deur achter me dicht trekken en de sleutel in de brievenbus deponeren, wat een vertrouwen, ze bestaan nog. De route van vandaag ging weer richting Maas, heb onderweg veel aspergevelden gezien, maar geen enkele verkoopstand of bord dat ze te koop waren, dus helaas, bij thuiskomst had Otto asperges ergens gekocht. dus we eten dit weekend toch nog asperges en gisteren hebben we in Meddo gegeten en daar hadden ze ook erg lekkere asperges. Wat ze daar ook veel hadden was slavelden, althans ik denk dat het sla is, mijn ogen zijn natuurlijk niet het allerbeste, maar kijk maar op de foto. volgens mij is het sla.
    Mijn slaapplaats was in Kessel, ik was een beetje aan de vroege kant, dus heb Kessel even bekeken, ook dat is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Ik heb eerst gegeten bij een veredelde cafetaria, heb daar schnitzel met champignonroomsaus-, eigen gemaakte frieten en rauwkost gegeten en vooraf een kopje soep, met een flesje spa was ik 12.50 kwijt, dus ook dat was lekker en goedkoop. Daarna een beetje door Kessel gereden, erg mooie huizen, 2 kastelen waarvan eentje een ruïne, een mooie kerk, maar helaas de deuren waren gesloten. Toen ik vroeg waarom was de reactie er werd teveel gestolen.
    Toen ik bij mijn adres kwam bleek dat ik een lekke band had, dus meteen de ANWB gebeld, 2 uur later kwamen ze eindelijk, maar het was een aardige man en hij heeft scooty vakkundig geholpen en voor niets, tegenwoordig kun je nl ook voor scooty's lid worden van de ANWB. Normaal had ik de materiaalkosten moeten betalen, maar hij zij die kleine plakkertjes en lijm reken ik niet. Boosdoener was een klein stukje glas van een bierflesje, die zat er nog in, zie ook hier weer de foto's.
    Ondertussen had ik van mijn bbmensen een lekker kopje thee met een groot stuk vlaai gekregen. Deze was stukken lekkerder dan de andere 2 die ik onderweg genuttigd had.
    Toen alles weer gerepareerd was ben ik heerlijk gaan slapen. Zoals ik al zei stonden deze mensen hun bed af voor mij en het was een zeer luxe bed waar het hele bed elektrisch versteld kon worden, niets moeilijk doen met kussens, gewoon de stand op drie zetten en klaar is je bed.

    Donderdag 16 mei:

    Om 8 uur moest ik wakker worden, omdat er nog 2 andere gasten sliepen en de hospita graag tegelijk wilde ontbijten, dat was voor haar makkelijker en deze mensen wilden graag om 9 uur ontbijten. Ik begon eerst met het nieuws te kijken en daar werd ik niet echt vrolijker van, er werd bakken met regen verwacht, ik vroeg dus even aan mijn bb dame of ze de buienradar wilde bekijken en daar bleek dat de weermannen niet gelogen hadden, dus toen was het voor mij duidelijk dat ik naar huis ging. Ik was de allereerste keer een keer heel erg nat geworden en dat wilde ik niet nog eens. Dus de Valys gebeld en die kwam goed 10 uur. Hebben een gezellige rit gehad, de chauffeur was zeer spraakzaam en de tijd vloog voorbij.
    Toen ik rond 12 uur aan kwam stond mama me al op te wachten dat was erg lief. We hebben samen een kopje thee gedronken en uiteraard veel bijgekletst. Daarna spullen uitgepakt en lekker uitgerust.

    Dit was weer een relaas van mijn 3e tripje alweer, de volgende keer hoop ik Brabant onveilig te maken en als het goed is wordt dan eind juni.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 08/07-14/07 2024
  • 01/07-07/07 2024
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 18/09-24/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 05/12-11/12 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 06/12-12/12 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 21/09-27/09 2020
  • 02/09-08/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 08/10-14/10 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 09/10-15/10 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 07/12-13/12 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/09-21/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!