Welkom in de wondere wereld van de Groene Leguaan.
Welkom bij Lightangelke en mijn wondere wereld !!!
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
en leer meer over deze interessante dieren !!
28-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Huidzwammen :
Huidzwammen hebben bij verkeerde klimaats- omstandigheden in het terrarium zeer goede uitbreidingsmogelijkheden. Grote huidoppervlakten van onze pleegdieren worden aangetast door de zwammen en laten na de genezing lelijke littekens achter. Zorg er dus voor dat het klimaat in het terrarium aangepast is aan de dieren. Te lage temperaturen met tegelijkertijd een hoge vochtigheid zijn gunstig voor de uitbreiding van zwammen. Behandel de aangetaste huidplaatsen met zwamdodende zalf, houd deze behandeling enkele weken vol en let op het juiste aangepaste klimaat.

Lichte diarree :
Lichte diarrree is bij veel reptielen normaal. Zo zijn de uitwerpselen van varanen steeds heel dun en ook veel slangen en gekko's hebben echt dunne uitwerpselen. Toch moeten landschildpadden, doornstaartagamen, veel slangen en hagedissen vaste uitwerpselen hebben. Is dit niet het geval dan ligt de oorzaak dikwijls bij een bacterien-of wormenaantasting. Daarom is het belangrijk om de uitwerpselen van de dieren in de gaten te houden.

Legproblemen :
Legproblemen worden vaak uitgelokt door een drachtig wijfje naar een ander terrarium te verhuizen. De dieren houden op met eten en liggen apathisch in het terrarium. De eieren zijn duidelijk te zien en u kunt ze aanraken. Raadpleeg een dierenarts bij tekenen van legproblemen. Vaak kunnen de dieren nog operatief geholpen worden. Soms volstaat ook de injectie van een weeopwekkend medicijn.

Mijtenbesmetting :
Mijtenbesmetting kan vaak al vastgesteld worden bij de aankoop. U kunt zwarte kleine levende wezens zo groot als het puntje van een naald ontdekken in de buurt van de ogen of cloaca. Om dit tegen te gaan, moet u de dieren in een zak zetten die gedrenkt is in een 0,2% neguvon-oplossing.(ik heb wel gehoord dat dit middel niet meer verkocht mocht worden) Laat de dieren enkele uren daarin. Let wel op : gekko's verdragen dit middel niet.

Longontsteking :
Longontsteking uit zich bij reptielen door blaasjes aan de neusgaten en bek en het optreden van slijm in de mond. Rochelende ademgeluiden en het schoksgewijs openen van de mond zijn tekenen van een longontsteking. Dit ontstaat vaak door een te koele behuizing, tocht of steeds dezelfde hoge temperatuur zonder de nodige daling tijdens de nacht. Als uw dieren deze tekenen vertonen, ga dan zo snel mogelijk naar de dierenarts, want u kunt het dier alleen nog redden met een antibioticakuur.

Oogontsteking :
Oogontstekingen en zwellingen treden op door een te hoge uv-bestraling tocht of een tekort aan vitaminen A. Controleer het klimaat van het terrarium. De ogen van de dieren moeten dagelijks gebet worden met een vitaminen A zalfen u moet de dieren extra multivitaminenpreparaten geven.

Zware diarree :
Zware diarree is bij reptielen vaak te verhelpen door bepaalde preparaten uit de dierenspeciaalzaak. Dikwijls helpt het al om minder water aan te bieden (vooral bij woestijndieren) en de temperatuur te verhogen. Maar als de uitwerpselen zich na drie tot vier dagen nog niet verstevigen, raadpleegt u best een dierenarts.

Gezwellen :
Gezwellen op de huid kunnen worden veroorzaakt door bacteriƫn en parasieten. Gezwellen kunnen ook ontstaan na een wat al te vinnig uitvallen van de partner, met een schram of beet tot gevolg, of door een wond die werd opgelopen door het schuren langs een ruwe tak of scherpe punt van het gaas. Zoek de oorzaak op en corrigeer deze onmiddellijk. Ga naar de dierenarts, deze zal je zeggen welk soort antibiotium je moet gebruiken.

Snij- en schaafwonden :
Deze wonden dienen ook meteen gedesinfecteerd te worden en met betadinezalf verzorgd te worden. Ook droge wondpoeder voldoet goed. Diepe snijwonden moeten vaak gehecht worden en het is dan ook aan te raden meteen een dierenarts te raadplegen.

Neuswondjes :
Dit komt regelmatog voor in terraria en zijn soms gemakkelijk te behandelen. Controleer gaas- en houtwerk en verwijder eventuele scherpe punten of splinters zla zij de oorzaak kunnen zijn. Heeft een pas aangeschft dier de gewoonte om langs de voorkant van de kooi te schuren, hang hier dan ter bescherming een aantal oude badhanddoeken tegen de kant of bekleed het met tapijt.

Let Op :
Als u vermoedt dat een van uw reptielen ziek is ga dan zo spoedig mogelijk naar een dierenarts toe!



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)




Foto

Over mijzelf
Ik ben Chrisje, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Lightangelke.
Ik ben een vrouw en woon in Boechout (Belgiƫ) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 18/11/1952 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Druk op bovenstaande foto om meer te weten te komen over mezelf, gelieve de voorstelling niet voor andere doeleinden te gebruiken of deze te plaatsen op het internet. Met dank. Liefs. Als je op de foto klikt kom je op een website terecht, scroll dan na
E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Welkom in het Gastenboek van Lightangelken.....

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Druk op onderstaande plaatjes om naar mijn andere blogs te komen....
Foto

Foto


Mijn favorieten
  • seniorennet.be

  • Archief
  • Alle berichten

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!